fbpx

Katatonia, Møl, Sunless Dawn - Voxhall Fremhævet

Katatonia, Møl, Sunless Dawn - Voxhall

Jeg havde egentlig ikke planlagt andet end at min weekend skulle være stille og rolig, men når muligheden for at opleve de svenske depressions maestroer i Katatonia på Voxhall, så var der mødepligt. Jeg har kendt til bandet i en del år, men de har aldrig været det band som jeg har dyrket så inderligt meget, men det skulle nok blive en hyggelig aften.

 

Sunless Dawn

Jeg elsker det faktum at Voxhall beder folk om at fortælle, hvem der skal opvarme for visse bands. I dette tilfælde var det danske Sunless Dawn, som var et af de to bands. Jeg så bandet tidligere på året til Royal Metal Fest, men tømmermændene gjorde det lidt uudholdeligt, men nu med klart sind og ingen tømmermænd var jeg endelig klar til at opleve bandet igen. Med et blændende stroposkop lys var det allerede noget i sig selv. Lyden inde i salen var rigtig god, men alligevel var vokalen lige en anelse for lav, og det satte en lille dæmper på oplevelsen. Udover den lave vokal så var stemningen inde i salen virkelig god, og oppe på scenen var det endnu bedre. Man kunne virkelig godt mærke at bandet var rigtig glade for at spille for os, og det var også gengældt. Sunless Dawn spillede en super god koncert og jeg ser frem til deres album næste år.

Karakter 4½ ud af 6

 

Møl

Andet band i aften var det lokale Blackgaze band Møl. Jeg havde set bandet på sidste års Spot Festival, hvor de virkelig blæste mig bagover, så forventningerne var ret høje. Totalt indsmurt i røg på scenen, gik bandet i gang med at nedslagte publikum, desværre overdøvede trommer og bas utrolig meget de første ti minutter, så det satte ret meget af en dæmper på oplevelsen. Siden jeg sidst så Møl så har der været en stor ændring, og det var noget så vovet som et frontman skift. Den nye forsanger Kim Sternkopf har erstattet tidligere forsanger Steffen Nørregaard Rasmussen, og skiftet kan i den grad mærkes. Sternkopf kommanderede scenen i en højere grad end Rasmussen gjorde i sin tid, og det gav musikken en tand mere intensitet og brutalitet på visse punkter. Udover diverse lydproblemer i starten så var resten af koncerten ganske udmærket. Drømmende passager og storslåede stykker i musikken. Møl leverede en fed koncert, men lydproblemerne i starten satte sgu en dæmper på oplevelsen, men det skal nok blive federe næste gang.

Karakter 3½ ud af 6

 

Katatonia

Nu var det endelig blevet tid til aftenens hovednavn, og nu skulle vi oplevede Katatonia igen. Jeg havde set bandet tilbage i 2012 men var synderligt ikke særligt imponeret, men i aften var jeg ret optimistisk. Bandet kom på scenen, vel modtaget efter et kæmpe brøl fra publikum. Forsanger Jonas Renkse, som sædvanligt havde tildækket sit ansigt med sit lange garn, entrerede scenen sammen med sit band og begyndte at spille op til dans. Det var dog lidt af en afveksling, for hvad jeg er vant til, da folk stod og headbangede og følte sig i et med musikken i stedet for at hoppe ind i hinanden. Jeg kunne desværre ikke lige få mig en plads midt inde på gulvet, så jeg tog den risikable plads ude i siden og det viste sig faktisk at være et ganske fint sted. Lyden inde i salen var rigtig god, men der var selvfølgelig lidt knas med lyden, men det var heldigvis ikke for meget. Sætlisten bød på lidt af det hele, men naturligvis var de på tourné for deres seneste album, så vi fik en masse nyt men selvfølgelig også en mase gamle klassikere. Jeg har set en del bands i løbet af 2017, og Katatonia er i hvert fald et af de bands, som virkelig bare er fantastiske musikere. De spiller så godt at man skulle tro at det var løgn, specielt i bas og trommeafdelingen, der sidder det bare lige i skabet. Jeg kan huske at jeg så Katatonia tilbage i 2012, og den koncert gjorde ikke et så stort indtryk på mig, men denne koncert i aften var i hvert fald noget jeg håber på at opleve igen snart.

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Katatonia + support: Møl, Sunless Dawn
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Fredag, 10 November 2017
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus
  • Genre: Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.