fbpx

Kataklysm, Krisiun, Fleshgod Apocalypse (Pumpehuset) Fremhævet

Kataklysm, Krisiun, Fleshgod Apocalypse (Pumpehuset)

Det var blevet mandag, en ny uge var begyndt og den danske sol havde skinnet over landets hovedstad. Men endelig var mørket faldet på og det var endelig blevet tid for metalfolket at bevæge sig ud og samles på et bestemt sted! Årets første dødsmetal karavane bestående af Kataklysm, Krisiun og Fleshgod Apocalypse var nemlig ankommet til Danmark, og mon ikke at det nok skulle sørge for at få sparket vores uge ordenligt i gang?

Da jeg trådte ind af helvedes porte (nærmere betegnet, den sort-spraymalede container), var lige knap 200 metalglade mennesker, unge såvel som gamle allerede kommet mig i forkøbet og tanket rigeligt op på både øl til den venstre og øl til den højre.

 

Fleshgod Apocalypse

På slaget 8, blev det lys der var i salen slukket og de mange metalfolk jublede i begejstring over at de snart skulle være vidne til en trommehinde massakre! Ganske rigtigt var det en massakre uden lige, for lyden var MEGET mudret og utrolig uklar, hvilket var synd.

Fleshgod Apocalyspe spiller nemlig den slags musik hvor der ligges vægt på det harmoniske og det melodiøse. Bandet havde på denne tour tilføjet et nyt medlem på scenen som bestod af en maskeklædt kvinde, der sang opera og samt duet med bandets backing vocal. Men desværre forsvandt hendes sikkert utroligt smukke stemme i en buldrende larm af alt for høje stortromme triggers og bas.

Ud fra hvad man kunne høre og fornemme, så spillede Fleshgod som en velsmurt maskine og deres scenefremtoning der bestod af dem selv iført sønderevne jakkesæt og sminke fik dem til at ligne en flok mafioso zombier. Bandets forsanger gjorde også et godt stykke arbejde for at kommunikere med publikum, som ud fra mit gæt ville være fuldstændig udenfor pædagogisk rækkevidde iht. den mængde alkohol der ville blive indtaget på denne festlige aften. Efter 45 minutter takkede bandet af, og jeg kunne desværre ikke gå derfra uden en uendelig trang til at gå op og skælde lydmanden ud for at ødelægge en hver form for fornøjelse.

3,5 ud af 6

Hør også vores interview med Fleshgod Apocalypse.

 

Krisiun

Fra moderne og melodisk til old school og brutalt! Det var blevet tid til aftenens andet navn på plakaten som var brasilianske Krisiun. Folket havde igen samlet sig talstærkt og var nu oppe på 200+, for det er ikke hver dag man får lov til at opleve en så stærk trio med fast besætning (ja, jeg hentyder til Sepultura) som har været en del af miljøet lige siden dengang mange af de fremmødte endnu ikke havde fået deres fulde tandsæt!

Krisiun gik på med sådan en kraftanstrengelse at det nærmest var for meget af det gode! (Just kidding) Publikum elskede det, og der blev moshed og headbanged. Lyden var denne gang blevet meget bedre, og gud ske tak og lov for det! Bandet var også i stødet, men man kunne dog fornemme at de med mere end 20 år på bagen er gået hen og blevet en smule rutinerede. Det betød dog ikke det store, for bandet levede en hæderlig koncert med masser af energi og lir fra bandets medlemmer!

Jeg blev specielt dybt imponeret over bandets trommeslager, der spillede vanvittigt hurtigt og desuden leverede en trommesolo der fik både undertegnede og resten af pumpehuset til at tabe kæberne!

4,5 ud af 6

Hør også vores interview med Krisiun.

 

Kataklysm

Endelig var det blevet tid til det vi alle havde ventet på! For tredje gang blev lyset slukket, og jubelen fra et næsten fyldt hus overdøvede nærmest bandets intro. Kataklysm gik på scenen, og blæste alle omkuld med en knogleknusende kræft.

Pumpehuset stod på ingen måde stille, folk på ”forreste række” headbangede i takt, skulder ved skulder, folk i midten moshede vildere og vildere i takt til musikken og folk helt bagerst nikkede deres hoveder i takt til de tunge toner mens de højlydt sang med i kor. Lyden kunne man ikke brokke sig over. Guitar niveauet og stortrommerne sad lige i skabet og bandets brutale og utroligt underholdende forsanger røg den aften i min ”cool book”. Selvom Kataklysm er et ”four-piece” band med kun en enkelt guitarist på scenen, så formår dette band at spille så møghamrende tungt alligevel.

Aftenens hovednavn var desuden også aftenens mest publikums opsøgende: både guitarist og bassist uddelte highfives og rakte deres instrumenter ud over den headbangende flok. Så var der forsangeren der nød at underholde publikum med diverse anekdoter og gruppeskål. Kataklysm spillede et knivskarpt show fra start til slut. Man kunne ikke andet end at fortabe sig over sådan en samling dygtige musikere der udviste en kæmpe spilleglade som sagtens kunne ses fra rummet.

5 ud af 6

Hør også vores interview med Kataklysm.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.