fbpx

Kataklysm, Krisiun, Fleshgod Apocalypse (Voxhall) Fremhævet

Billeder af Anders M. Teibel / FondenVoxhall
Billeder af Anders M. Teibel / FondenVoxhall

I den seneste tid har jeg været så heldig at få oplevet en del bands live for første gang.

Søndag aften, på Voxhall i Aarhus, var en aften af samme skuffe da Kataklysm, Krisiun og Fleshgod Apocalypse lagde vejen forbi på deres europatour.

Det er altid en fed fornemmelse at skulle til koncert med bands man ikke har set før, og i dette tilfælde var det endda alle 3 for mit vedkommende.
Jeg har været med på Kataklysm vognen siden de udgav "Serenity Of Fire" i 2004, så jeg så meget frem til endeligt at få set dem live.

Men inden da var der to andre lækre bands inden der skulle på scenen.

 

Fleshgod Apocalypse: 

Klokken havde kun lige nøjagtigt slået de berygtede 19 slag, inden de punktlige italienere fra Serie A klubben Fleshgod Apocalypse gjorde deres entre. Jeg har sjældent set et så velsoigneret metalband. De havde i den grad taget den italienske stil med til Danmark, og jeg synes det var pissegodt. Iklædt ens jakkesæt med butterfly og en moderat gang corpse paint, så de alle så helt tilpas ligblege ud. Borset fra den herlige skaldede klaverspiller, var de iført et velplejet, men dog en smule vildt anrettet langt mørkt hår. Det kvindelige islæt på scenen var iført sort kappe med hætte, og fremførte sig ophøjet ro. Jeg håber at der på nuværende tidspunkt er ved at danne sig et billede af at et teatralsk og velforberedt setup, for det var lige præcist det der var fleshgod livefeb2014tilfældet. Og det passer rigtigt godt til den musik Fleshgod Apocalypse fyrer af. Det dystre og storladne, men voldsomme symfoniske univers kan sagtens håndtere at blive ført visuelt ud i livet på denne måde. Jeg stod lidt og drømte om at de skulle have haft en lidt større setting, så det kunne blive endnu mere komplet. Bøgescenen på Skanderborg eller noget andet open air i den dur ville være vildt fedt.

Når det nu hele er spændt op til lir på denne måde, så kræver det så også at der er god lyd, og som så mange andre opvarmningsbands måtte de lide lidt af halvsløj lyd i starten. Det blev dog i mine øjne markant bedre i løbet af de 40 minutter de spillede. Lyden var dog hele tiden en smule mere rå end når man hører det på plade, men det fungerede, som resten af koncerten, ret godt, og så er det et nice touch at de sælger Fleshgod Apocalypse pasta og vin (som jeg selvfølgelig var nødt til at skulle have mig et eksemplar af) i merchandise shoppen. Thumbs up!

Hør også vores interview med Fleshgod Apocalypse.

 

krisiun konfeb2014Krisiun:

Efter at have oplevet det italienske show, var kontrasten til brasilianske Krisiun enorm. De er af en noget ældre skole og leverer ikke nær så meget input til de 4 andre sanser. Jeg stod og fik flashback til en Johnny Madsen koncert på Roskilde Festival (for efterhånden alt for mange år siden). Johnny virkede pænt ligeglad med hvordan det hele så ud, han havde stort set ikke noget lysshow, og det gik bare ud på at forbinde guitaren til forstærkeren og spille noget musik. Det virker 100% som om at Krisiun lever efter samme mantra. De ville faktisk bare gerne spille noget død, og det gjorde de. Og de gjorde det højt! Musiskalsk kan jeg bedst lide dem når de en gang imellem nærmer sig den tunge ende, men uanset hvad de spillede denne sabbath, gjorde de det med sikkerhed og overbevisning. De fik endda en smule gang i publikum undervejs. Lidt moshen blev spottet, men generelt var det ikke det mest engagerede publikum, jeg har oplevet på Voxhall, denne aften. Krisiun virkede dog glade, og frontmand Alex Carmago brugte meget (måske endda lidt for meget) tid på at takke folk for at være til stede. Cirka midtvejs fik vi, der nu var til stede fornøjelsen af en trommesolo. Jeg kan slet ikke huske hvornår jeg har set det sidst. Af den årsag var jeg temmeligt begejstret, da Max Kolesne rørte i gryderne med de store skeer, og han slap glimrende fra det. Dejligt indslag i det rå brasilianske onslaught!

Hør også vores interview med Krisiun.

 

Kataklysm: kataklysm livefeb2014 02

Efter Kataklysm kom på scenen, varede det ikke længe inden frontmand Maurizio Iacono erklærede det for lørdag aften. Det er, ifølge ham, altid lørdag aften når Kataklysm spiller. Jeg kan godt se hvad han mener med det, for de formåede fra start at få sat mere gang i festen. Publikum virkede aktive, involverede og glade for at høre noget velspillet canadisk dødsmetal. Der var god bevægelse på scenen, og bandet som helhed, men især Iacono, gjorde en god indsats for at få fat i publikum. Det var dog ikke altid at hans snak imellem numrene var lige vellykket, som for eksempel hans lille tale inden de spillede "Kill The Elite." Så var jeg meget mere til hans ønske, om et godt nytår hvor alle vores drømme måtte blive opfyldt, og endnu vigtigere, alle vores fjender måtte ladet livet!

Der var i øvrigt masser af plads til bevægelse på scenen, for de havde ikke brugt plads på forstærkere eller dets lige. I stedet var der på hver side af trommesættet anbragt et podie, som guitaristen og bassisten hoppede op på i ny og næ for at svinge lidt med garnet. For min skyld kunne de nu godt have glemt de podier derhjemme, da de ikke blevt brugt ret meget. Og så er der ikke så meget lir i at man bare stiller sig derop, spiller lidt og går ned igen. Podier eller ej, så startede koncerten godt ud, men de mistede grebet en lille smule cirka halvvejs inde i koncerten. Det er svært at sige præcist hvorfor, men min egen fornemmelse var at set-listen ikke var helt optimal. Jeg ville i hvert fald selv have sat pris på lidt mere af det ældre materiale. Jeg talte selv 3 af de ældre numre, og med et bagkatalog som deres, vil jeg påstå at det er lige i underkanten til en koncert på mere end en time.

Utroligt nok skulle det ikke være nok med én trommosolo denne aften, for Kataklysm skulle også lige med på den vogn. Trommeslager Olivier Beaudoin kom med i bandet i 2013, så han skulle lige fremvise hans talenter lidt. Hans solo var i min ydmyge holdning ikke helt så imponerende som Krisiuns, men selvom sensationsværdien nu var lidt mindre, var jeg stadig vældigt underholdt af indslaget. Og det var nøjagtigt lige så solidt og skarpt leveret som resten af Kataklysms musik denne aften. De fik præsenteret deres helt eget brand af dødsmetal i stærk form, og havde nok også fortjent at gøre det på en rigtig lørdag aften.

I mangel på bedre blev der dog spillet op til satans denne søndag, og generelt var jeg ganske godt underholdt hele aftenen. 3 stærke bands der leverede 3 stærke shows, på mit alltime favorit-spillested. Det nåede aldrig helt op under tinderne, men det er også en svær øvelse på sådan en søndag. Så lad os da endeligt gøre det igen snart!

Hør også vores interview med Kataklysm.

 

 • Kataklysm_11
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall
 • Kataklysm_16
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall
 • Kataklysm_13
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall

Se hele galleriet

 

 

Var du med til koncerten og i såfald hvilke bands synes du leverede den bedste optrædende? Skriv en kommentar nedenfor og lad os høre din mening!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Kataklysm, Krisiun og Fleshgod Apocalypse
 • Karakter: Karakter: 4.0
 • Koncert dato: Søndag, 09 Februar 2014
 • Koncert sted: Voxhall
 • By: Aarhus
 • Genre: Death Metal, Technical
 • Samarbejdspartner: FondenVoxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.