fbpx
Advarsel
 • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 59

High On Fire, Jumping Jack, Lizzard

Venue

Atlas, Voxhall, var Mandag d. 18/2-2013 vært for de tunge amerikanske gutter fra High On Fire og to franske opvarmningsbands i form af hhv. Lizzard og Jumping Jack.

Da undertegnede ankom, var fremmødet allerede flot i forhold til koncertens tidspunkt en kold mandag aften i februar. Jeg havde dog forventet et godt fremmøde, taget High On Fire's status i betragtning.

Lizzard (FR)

Aftenens første band var franske Lizzard. Bandet spiller groove/teknisk metal stærkt inspireret af landsmændene i Gojira (FR).
Fra start stod de trofaste århusianske metalhoveder oppe foran og noddede med. Forsangeren komplimenterede undervejs i koncerten også publikum for at have været de bedste på turen, so far. Det mest iøjnefaldende ved bandet var dog, at trommeslageren var kvinde. En kvinde med slag i. Hun leverede en fornem præstation på trommerne, tydeligvis inspireret af nutidens store trommeslagere.
Musikken var okay, men ikke særpræget. Koncerten var til gengæld middelmådig, og til tider monoton. Enkelte sange gav dog et friskt spark med nogle fede elementer, momenter og især fede breakdowns.
Dog fremstod koncerten efterfølgende middelmådig og generel, og den vil være glemt snart igen. De resterende bandmedlemmer kunne med fordel lære af deres kvindelige islæt og arbejde med deres live optræden.

2 ud af 6.

 

Jumping Jack (FR)

Aftenens andet band var ligeledes franske Jumping Jack. Mine forventninger var ikke store, delvist pga. bandnavnet. Det lyder mest af alt som et amerikansk cover røvbalde band. 
Men som med så meget andet skal man ikke bedømme en bog på dets udseende, og bandet slog mine forventninger væk ved første strøg på guitaren. Bandet diskede op med en pisse fed intro, som med det samme vækkede publikum op til dåd igen. Hovederne blev nodded i stærkere grad end tidligere, og fremmødet var også allerede bedre.
Bandet spiller ukromposmisløst ren metal/rock, som de selv kalder det, med mørke og melodiske elementer. Det var no bullshit music, so to speak!
Musikken fangede såvel undertegnede som publikum, og der var godt gang i den under hele koncerten fra både band og publikum. Bandets trommeslager fremstod sindsygt energisk, et levende manimal af en trommeslager. Bandet lignede nogle, der gerne ville være der og gav virkelig publikum valuta for pengene.
En dejlig overraskelse på denne aften, og et band, som helt sikkert, trods det corny navn, fik en del nye fans denne aften.

4.5 ud af 6.


High On Fire (US)

Omkring kl. 22 gik aftenens hovednavn på scenen til lyden af en fed intro.
Fra første anslag var der vild og tung energi. Publikum var godt med, og der var trængsel oppe foran fra første sang. Allerede som 2. nummer på setlisten spillede bandet crowdpleaseren "Frost Hammer" fra "Snakes For The Divine", som gik rent hjem!
Bandet var på intet tidspunkt skuffende i forhold til de høje forventninger. De var både professionelle og nærværende i deres tilgang til koncerten. Bandet ligner nogle gutter, der nyder at spille musik. Især forsanger Matt Pike lignede en mand, der hyggede sig med små grin og skæve smil undervejs i koncerten.
Setlisten var publikumsvenlig fra start til slut. Numre som "Devilution", "Fertile Green" og "Snakes For The Divine" tog koncerten op på et højere niveau, hvor alting gik op i en højere enhed.
Sidstnævnte var setlistens sidste nummer, og blev et endegyldigt bevis på, at musik ikke behøver meget mere end en velspillet guitar, hårdtslående tunge trommer og en tæt og tungt spillet bas. Ved sidste nummer gik publikum mildest talt amok, og vagten tillod endda en ung gut at sidde på skulderen af en anden, hvor Matt Pike kvitterede med en thumbs up og et skævt tilkendegivende smil.
Ved nummerets afslutning takkede bandet af, og Voxhall musikken kunne igen høres i højtalerne. Men publikum ville det anderledes og kaldte på mere, hvilket de fik. Bandet kom ud til et sidste nummer. Sejt!

Bandet spillede et godt 1.5 times set, som ikke skuffede på noget tidspunkt. Fantastisk band og fantastisk koncert!

 

 • High On Fire
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall
 • High On Fire
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall
 • High On Fire
 • Forfatter: Anders M. Teibel / FondenVoxhall

Se billeder fra koncerten her.

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: High On Fire, Jumping Jack, Lizzard
 • Karakter: Karakter: 5.5
 • Koncert dato: Mandag, 18 Februar 2013
 • Koncert sted: Atlas, Voxhall
 • By: Århus
 • Genre: Stoner
 • Samarbejdspartner: Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.