fbpx

Jesus And The Mary Chain - Voxhall

Jesus And The Mary Chain - Voxhall

Post-Punk er nu ikke noget jeg inderligt har dyrket, men alligevel har jeg et lille ømt punkt for bands som Killing Joke og New Order. Jesus And The Mary Chain betragtes som et af de største indenfor genren, så i aften var der ingen undskyldning for at blive væk. Måske er det bare mig som er lidt generaliserende, men jeg forventede at publikum denne aften ville hovedsageligt være unge mennesker i start tyverne, men jeg kunne ikke have taget mere fejl, da de helt gamle rødder havde støvet deres Jesus And The Mary Chain trøje fra 1985 og mødt kampklar på til dans. I et næsten udsolgt Voxhall var forventningerne skyhøje, inklusivt mig selv, da jeg missede bandet på dette års Roskilde Festival, så lad os se hvordan det gik.

 

Cold Cave

Stemningen var god på denne kolde oktober aften, og de første par gæster havde allerede rykket ind i salen. Amerikanske Cold Cave er opvarmningsbandet på Jesus And The Mary Chains Europa turné. Man kan sige at æblet falder ikke langt fra træet genremæssigt, Post-Punk med et mørkt twist. God beskrivelse en af mine venner gav mig. Bandet gik på scenen iført læderjakker og langt glat hår, var det visuelle image vi fik serveret. Musikken var rigtig fed, men vokalen satte en kæmpe dæmper på det hele. Musikken var nemlig spækket med energi, og det var super fedt men den utrolige monotone stemme leveret af forsanger og eneste rigtige medlem Wesley Eisold. Det er måske et åndssvagt grundlag for kritik af en som ikke lytter særlig meget til Post-Punk, men så forskellige er vi alle sammen jo. Efter 45 minutter takkede bandet publikum og hovednavn, hvor de bagefter forlod scenen. Musikalsk synes jeg at Cold Cave var godt, men preformance og vokalmæssigt var det sgu lidt kedeligt, så den vilde koncert blev det aldrig.

Karakter 2½ ud af 6

 

Jesus And The Mary Chain

Uden nogen form for introduktion gik hovednavnet på scenen, hvor de blev mødt med at kæmpe brøl fra publikum. Taget i betragtning af bandet var en anelse introverte og ikke var særlig snaksalige, så virkede de til at være virkelig tændte, og klar til at spille op til dans. Publikum var ikke særlig energiske men alligevel var stemningen rigtig god inde i salen. Forsanger Jim Reid og co spillede utrolig godt sammen, og det var tydeligt oppe på scenen at bandet var virkelig glade for at spille for os i aften. Lysshowet var næsten et fænomen af sig selv, hold da helt kæft det passede godt med musikken, og det med at man kun så skikkelserne af medlemmerne var også super fedt. Det gik op for mig under koncerten at det er en fejl fra mit vedkommende, at jeg ikke har fået tjekket bandet ud noget før, da jeg blev helt forelsket i deres musik. Da et af deres største hits og den eneste sang jeg kender, Just Like Honey var der dømt til fællessang i salen og jeg kunne slet ikke få armene ned. Aftenens koncert var virkelig god, og jeg håber inderligt at jeg kommer til at se dem igen snart.

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Jesus And Mary Chain + support: Cold Cave
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 05 Oktober 2017
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Århus
  • Genre: Rock
  • Samarbejdspartner: f

Relaterede artikler

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.