fbpx

Hexis - Radar

Hexis - Radar

Radar er nu blevet det spillested i Aarhus, hvor jeg oftest befinder mig. Som nævnt i nogle tidligere anmeldelser så er det fedt at det Jydske spillested har taget så godt imod den danske og udenlandske undergrund er helt fantastisk. Danske bands som Hexis og LLNN, der begge har gæstet spillestedet tit. Endda også store bands som Entombed og Yob har også gæstet spillestedet. I aften var det førstnævnte navn, der havde æren af at destruere Aarhus. Hexis var nået til deres sidste stop på turen, og det gik ikke stille for sig.

 

Hiraki

På grund af nogle ting kom i vejen, så missede jeg desværre Justinhate, som jeg havde set frem til at se, men jeg må bare fange dem en anden gang, så nu var det blevet tid til Hiraki. Okay jeg indrømmer det. Hiraki er virkelig ikke noget for mig. Jeg har altid synes at deres musik virker alt for rodet, og jeg har aldrig forstået det, men i aften ændrede det sig. Jeg gik ind i salen og det var som om at musikken slog mig (på den gode måde) og jeg var lige pludselig fanget inde i deres kaotiske lydbillede og begyndte at se det fede bandets musik. Ekstrem noise musik med fed sangskrivning, specielt guitaristen og trommeslageren smækkede flere forvirrende rytmer og tonearter, imens forsangeren gav den gas med sine støjpedaler. Jeg har endelig fattet Hiraki, og det var god start på min aften.

Karakter 4 ud af 6

 

Départe

Aftenens udenlandske navn var Départe fra Tasmanien. For fans af Ulcerate og Deathsell Omega stod der på deres LP, intet problem tænker jeg, da jeg elsker begge de bands. Départe går på scenen uden at sige så meget som et ord, hvor røgmaskinen går i gang. Stroboskoplyset blev tændt op på samme tid som den første node blev spillet, og der var faktisk et tidspunkt hvor man ikke så deres ansigter, hvilket gav koncerten en ret mystisk effekt. Lige i starten var der rimelig meget knas med lyden, hvor man faktisk næsten ikke kunne høre noget som helst, så det satte en lille dæmper på oplevelsen. Efter lydkaoset blev rettet spillede bandet et fedt set. Meget atmosfærisk og storslået, og det er i hvert fald et band jeg skal holde øje med.

Karakter 4½ ud af 6

 

Hexis

Det mest intense live band i Danmark. Hexis har formået at skabe et navn for sig selv som det mest hårdturnerende band i Danmark, da de mere eller mindre er konstant på landevejen og på denne tour var den sidste koncert på Radar. Forsanger Filip Andersen, der sammen med sit band destruerede stedet med deres stroboskoplyshelvede og musik, der tog fat i publikum og sparkede alle tænderne ud på dem. Sættet i aften bestod hovedsageligt af det nyere materiale, og intensiteten kendte ingen ende. Folket var ret stillestående, men oppe foran gav folk den gas. Hexis var slet ikke tourtrætte eller noget da i aften bare var ren galskab, ligesom alle de andre gange jeg har set dem live, men det var på et helt nyt niveau. De to sidste numre, som de spillede, var Sequax og Odium, og hvilken en perfekt slutning det var. Tredive minutter fløj bare forbi mit ansigt, og jeg var lige nødt til at ligge mig på gulvet efter koncerten for at få ro i kroppen. Absolut fantastisk show. uden tvivl det mest intense show jeg nogensinde har set med Hexis.

Karakter 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Hexis, Départe, Hiraki, Justinhate
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 05 maj 2018
  • Koncert sted: Radar
  • By: Aarhus
  • Genre: Hardcore
  • Samarbejdspartner: Radar

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.