fbpx

HateSphere - Copenhell 2017

Billeder af HEADBANGERphotography
Billeder af HEADBANGERphotography

Regn eller slud, den danske metal skal ud. Og leveret bliver den, uden forsinkelser eller undskyldninger – også selvom det halvdelen af tiden pisser ned. Man siger, at danske bands ikke kan bestige den store scene, og lad os være ærlige: det er ikke just fordi HateSphere trækker fulde huse. Men pitten er godt fyldt, og HateSphere vil tydeligt foretagendet: det må stå som det vigtigste.

HateSphere er et gammelt bekendtskab – man ved ligesom hvad man får. Og hvis nogen skulle tro at der ville ske noget markant anderledes i dag, så tro om igen. Det her er uden hjælpemidler, bare fee’ hammer derudaf. Én sang, og så er der gang i forsamlingen, først med mosh, og så med kollektiv headbanging. Men når disse sange er henholdsvis ”Reaper Of Life” og ”Resurrect With A Vengeance”, så er det svært andet. Igen er lyden glimrende, og jeg må endnu engang konstatere at Copenhell mærkbart har forbedret sig i forhold til de tidligere år.

Med to år siden sidste album kunne man tænke, at sættet ville være all-hits. Det er dog ikke helt tilfældet – men retfærdigt eller ej, så sværger langt de fleste til de ældre sager. Det kan mærkes, da energiniveauet har det med at falde i de nyere skæringer, for så at stige eksponentielt i sange som ”Drinking With The King Of The Dead” eller ”Forever War”.

Dagens eneste ”overraskelse” består af, at forsangeren fra The Black Dahlia Murder bliver inviteret på scenen til ”Iconoclast”, en sang hvor HateSphere i studiet netop havde ham som feature. Dette kunne potentielt have været et pluspunkt, men ender med at være neutralt, da mandens mikrofon ikke virker – og af uransagelige årsager end ikke bliver aktiveret i løbet af sangen... Ingen på scenen ser ud til at ænse noget som helst, og til sidst ender publikum også med at lege med på løgnen og gør endnu engang pitten til en slagmark. Men dét er sgu ikke i orden, Copenhell!

Heldigvis bliver der gjort op for dette ved at der i ”Sickness Within”, der som sædvanligt runder seancen af, bliver forlangt en grande wall of death – og hvilken måde at slutte af på? Jeg håber nogen har fanget det på film. HateSphere leverer kort og godt en godkendt indsats, der viser at danske bands sagtens kan stå på den store scene: et tidligt tidspunkt og tekniske problemer uagtet.

Sætliste:
1) – New Hell
2) – Reaper Of Life
3) – Resurrect With A Vengeance
4) – Your Sad Existence
5) – Vermin
6) – The Fallen Shall Rise In A River Of Blood
7) – Murderlust
8) – Drinking With The King Of The Dead
9) – Lines Crossed Lives Lost
10) – Forever War
11) – Iconoclast
12) – Disbeliever
13) – The Sickness Within
Kilde: www.setlist.fm

 

Se vores samlet dækning af Copenhell 2017

 • ROB ZOMBIE_4
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • SLAYER_4
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • OVERKILL_1
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet her

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: HateSphere
 • Karakter: Karakter: 4.0
 • Koncert dato: Lørdag, 24 Juni 2017
 • Koncert sted: Helviti, 16:00
 • By: København
 • Genre: Death Metal, Thrash Metal
 • Samarbejdspartner: Copenhell

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.