fbpx

Godflesh - Pumpehuset

Godflesh - Pumpehuset

Lige siden jeg begyndte at høre musik, så har jeg altid været fascineret af den mere Avant-garde side af metal/punk/hardcore osv. Jeg har været fan af Godflesh siden jeg hørte deres legendariske album Streetcleaner, og siden hen hoppet med hovedet først ned i deres fantastiske bagkatalog. og forventningerne var vanvittigt høje for at sige det mildt. Diverse medier havde hypet det helt til skyerne og med god grund da det var 24 år siden bandet sidst spillede i Danmark. Og med Author And Punisher som opvarmning? Dette stod til at være årets koncert i mine øjne.

 

Author And Punisher

Et af de første albums jeg anmeldte for dette site var Melk En Honing af one-man Industrial bandet Author And Punisher. Et album som jeg blev meget glad for og tre år senere fik jeg lov til at se ham optræde på det års Roskilde Festival, hvor han smadrede min eksistens så jeg håbede på at gentage den samme succes i aften. Tristan Shone med sin fæstning af egne bygget instrumenter var klar til straffe publikum, og allerede fra første node blev decibelmåleren smadret, ligesom den burde blevet da vi er jo inde og høre Industrial. Starten var super fed og det hele sad i skabet, dog lidt inde begyndte det at blive en smule kedeligt, hvilket er ærgerligt da jeg godt kan lide Author And Punisher. Det viste sig også at han havde problemer med mange ting, da han forlod sin position flere gange for at rette på sit udstyr. For mit vedkommende blev den en okay oplevelse og heller ikke mere end det.

Karakter 3 ud af 6

 

Godflesh

Publikumsmængden havde strømmet sig foran scenen og nu var ventetiden endelig ved at være ovre. Det er næsten et syn i sig selv at have sådan et minimalt setup og alligevel lave så meget larm. Bandet kom på scenen og der gik alligevel noget tid før de fik gang i instrumenterne, og da trommemaskinen begyndte at tælle ind gik vi direkte ind i Like Rats fra Streetcleaner og hold nu kæft det var højt. Ens krop var i hardcore vibration mode, og taget i betragtning af den kolossale lydmur der ramte publikum så var lyden faktisk overraskende god. Lige efter første nummer gik vi direkte videre til Christbait Rising efterfulgt af Streetcleaner. Det her var næsten alt for godt til at være sandt og jeg fanboyede for hårdt. Publikum var for det meste af koncerten og observerende men der var alligevel nogle klaphatte der valgte at snakke og råbe imellem numrene men det blev gjort klart af andre medlemmer, at vi ikke gad at finde os i det så det blev heldigvis stoppet. Nyere numre som Post-Self fra deres seneste udspil virkede også rigtigt sammen med en masse af det gamle fra Pure æraen med numre som Spite og Mothra som bare satte endnu af et lag oven på den allerede intense atmosfære der var i luften. Dead Head var det sidste nummer for i aften og det var her det nemlig gik op i en meget større enhed, som om at man fandt det smukke og behagelige i Godflesh's nihilistiske og dystre univers. Det var sjælerensende at finde håb i mørket. Jeg havde før i tiden kun hørt fantastiske ting om Godflesh's live koncerter, og jeg tænkte altid at det kan man jo sige om mange ting. Så jeg vælger at afslutte min anmeldelse med en sangtitel af bandet Sunn O))) der beskriver hypen jeg havde hørt fra så mange. "It took the night to believe"

Karakter 6 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Godflesh+support: Author And Punisher
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Torsdag, 18 Oktober 2018
  • Koncert sted: Pumpehuset
  • By: København
  • Genre: Industrial
  • Samarbejdspartner: Killtown Bookings

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.