fbpx

Ghost - Forum

Ghost - Forum

Koncerterne stabler sig op her i november måned, og der er masser at vælge imellem. Alene på denne mandag kunne valget stå mellem Ghost, Devin Townsend eller Leprous. Jeg havde valgt den førstnævnte og med en stærk support pakke bestående af deres svenske landsmænd Tribulation og amerikanske All Them Witches var der masser af godter at finde i løbet af denne aften.

 

Tribulation

Jeg ankom til Forum og til min store overraskelse, var der en god menneskemængde mødt op for at vidne det hårdeste band på aftenens program. Jeg så Tribulation tilbage i april, hvor de mere eller mindre gav en fænomenal opvisning i hvordan Gotisk rock-/metal-/blackmetal-ish skal leveres, så mine forventninger i aften var tårnhøje. Bandet kom på scenen, og allerede her føltes det lidt malplaceret. Det skal siges, at sidst de spillede i Danmark var på Voxhall, hvor det var meget mere intimt og inddragende. På scenen i Forum var distancen imellem publikum og band meget tydelig. Det var selvfølgelig fedt nok at høre sange som Melancholia, Lament og Motherhood Of God men bandet prøvede med al deres magt, at få publikum inddraget, men det kom aldrig op på det helt store niveau, som jeg havde håbet på. Jovist synes jeg stadig at Tribulation er et fantastisk band men alligevel blev jeg efterladt med en følelse af noget uforløst da de sidste toner af Stange Gateways Beckon rungede ud i salen.

Karakter 3 ud af 6

 

All Them Witches

Nu var det blevet til noget helt andet. All Them Witches havde alligevel fået en noget større menneskemængde end Tribulation og bandet begyndte som småt at gå i gang. Der var ikke så meget snak imellem numrene, og de lod musikken tale for sig selv. Stoner/Doom/Psychrock er nok de bedste beskrivelser, der former idéen om hvad ATW handler om. Musikalsk var det sådan set ganske fint, men den mere monotone spoken-word vokal var alligevel lidt af en skuffelse. Bandet vidste måske også godt på forhånd, at det var lidt op ad bakke da forsanger/bassist Charles Michael Parks Jr jokede med at de nok skulle skride af scenen så Ghost showet kunne gå i gang, men selvfølgelig spillede bandet videre efter udtalelsen. Det blev måske også en tand for ensformigt, jo længere ind man kom i sættet, og man begyndte som småt at blive rastløs. All Them Witches forblev introverte og bandet var trak publikum med i en musikalsk ørkenvandring vi godt havde kunne været foruden.

Karakter 2 ud af 6

 

Ghost

Folketallet var steget noget så gevaldigt, og da klokken slog 21.00 blev alt lyset slukket og vi var parate til, aftenens hovednavn. Rats var første sang og publikum var ved at koge over. Fællessang og masser af energi var lige pludselig til at mærke imellem publikum. Ghost er jo blevet så store igennem årene, at deres sceneshow skal matche deres succes, og det blev den i den grad i aften. Men jo mere spektakulært og storslået showet virkede, jo mere kom musikken på anden række. Det var jo selvfølgelig fedt at høre sange som Absolution, Faith, og Mary On The Cross hvor den sidstnævnte blev dedikeret til den pensionerede Papa. Vi fik også en guitarduel imellem to af de navnløse spøgelser, som der overtog lidt for meget af showet, hvor efter godt og vel fem minutter så begyndte de at spille den evigt fede Cirice, der fik gang i fællessangen, men den alt for lange optakt kunne jeg godt have undværet. Vi tonsede videre, og en gang imellem var forsanger Tobias Forge snaksaglig men der var ikke så meget interaktion fra hans side af. Det førnævnte sceneshow var endda også med fyrværkeri og ild under klassikeren Year Zero, og efterfulgt af He Is var der dømt til fællessang igen. Danseskoene blev i hvert fald pusset da Dance Macabre blev skudt afsted, med et lysshow der lignede noget ABBA, havde i sin storhedstid. Square Hammer var sangen der satte et stort punktum på aftenen. Ghost leverede et ganske fint show i aften, storslået og teatralsk som noget kan blive, men det fjernede alligevel lidt for meget fokus på det musikalske.

Karakter 3½ ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: The Ultimate Tour Named Death Europe 2019
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Mandag, 25 November 2019
  • Koncert sted: Forum
  • By: København
  • Genre: Rock
  • Samarbejdspartner: Live Nation

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.