fbpx

Freaks Tour

Med middelspændte forventninger troppede de to undertegnede op til den Eastpak-sponsorerede Freaks Tour på Musikcafeen i Århus, hvor de danske grupper The Bleeding Archives, Pato, Baby Love & the Van Dangos og Gob Squad skulle spille. Af de fire bands var Gob Squad det eneste, der i forvejen var bekendte, så det skulle blive interessant at finde ud af, hvad det her var for noget. Da ingen af undertegnede er videre begejstret for ska, var der dog et navn eller to, der ikke umiddelbart lød særlig tiltrækkende. Hele arrangementet startede ret skævt: Ifølge hjemmesiden skulle koncerterne starte kl. otte, og da halvdelen af den anmeldende duo troligt troppede op, viste det sig imidlertid, at dørene ikke blev åbnet før halv ni. Efter en god halv time i regnen, og endelig fremmøde af Shai’Tan, blev Musikcafeen invaderet af RM’ere. Så finder vi ud af, at første band går på kl. ni, så tænkte vi, en time forsinket allerede, er det mon fordi prøverne og opsætning har taget lang tid, men nej, dette var ikke tilfældet. Da vi kom igennem indgangen var scenemekanikken stadig under opsætning, og det viste sig som aftenen forløb, at de forskellige bands foretog løbende lydprøver i pauserne. Nå men nok om denne ret amatøragtige start og nu til nogle koncerter.

The Bleeding Archives var første band på scenen, og deres koncert blev startet med et brag. Bandet var som sagt ukendt for os begge, og de positive oplevelser blev leveret fuldt ud. TBA leverer en bundsolid omgang punkrock. Især de første tre numre blev leveret til topkarakter, men hen mod slutningen var det som om, at TBA mistede pusten. Det var virkelig en skam, for starten var suveræn. Lyden var ikke helt i top, men alligevel formåede TBA at komme ud over scenekanten. Vi kunne godt tænke os at opleve TBA på en større scene, hvor lyden er i top, og der er et større publikum til at fyre den af. Set på denne ene af de fire koncerter skal karakteren lyde på fem stjerner.

Solokunstneren Pato, som først i det nye år udsender sit debutalbum, havde til lejligheden allieret sig med fem øvrige musikere, hvoraf et par stykker også figurerede i andre af de optrædende bands. Efter Patos eget udsagt var dette første gang, at disse spillede koncert sammen, og det kunne man måske godt fornemme, da det ikke forløb helt gnidningsfrit. Musikken er ikke nem at sætte i bås, idet den indeholder mange forskellige elementer, hvoraf rock, hip hop og reggae er de primære bestanddele. Det resulterede i aftenens mest varierede koncert, men dette faktum var nok også skyld i, at de to udsendte anmeldere ikke just faldt i svime over denne koncert. De rockbaserede numre fungerede fint og virkede så afgjort originale, men da de undertegnede er et par værre rocksvin, imponerede de mere hip hop og reggae-prægede numre ingenlunde. Musikernes entusiasme på scenen fejlede dog slet ikke noget, så Pato får tre stjerner.

Baby Love & the Van Dangos var aftenens tredje omgang. Bandet blev præsenteret som de skaspillende konservatoriegutter, og det må man sige, at de er. Straks efter starten blev man opmærksom på, at denne syv mands store samling ikke var almindelige musikere. De præsterede en teknisk kunnen vi andre bare må drømme om. Dette satte fut i en del af publikum, hvilket gejlede bandet endnu mere op. Præstationen var ganske udmærket, omend der skete noget af et stilskift i forhold til de andre bands på Freaks Tour. Baby Love spiller en god omgang ska, der til tider foregår i et lettere sindssygt tempo. Det er svært for undertegnede at vurdere, hvor nyskabende eller specielle bandet er, da ingen af os som sagt er særlig interesseret i denne genre, men sætte gang i et publikum kunne de, og det skal de da have tre stjerner (og en halv) for.

Trods hjemmebanefordelen måtte punkerne i Gob Squad finde sig i, at en anseelig del af det fremmødte publikum havde forladt stedet, inden de, som aftenens sidste band, gik på. Det lod dog ikke til at hæmme gutterne synderligt, for de leverede en rigtig stærk præstation, og ikke mindst var deres rå, direkte og melodiøse punk, lige hvad vi trængte til ovenpå to knap så rockede koncerter. Sættet var naturligvis præget af numre fra det nye, velmodtagne album ”Far Beyond Control”, men der var også fundet plads til nogle af de ældre sange. Som det i øvrigt gjorde sig gældende hele aftenen, var lydkvaliteten desværre ikke imponerende, men bandet formåede alligevel at komme godt udover scenekanten. Ærgeligt nok for Gob Squad lod publikum, med et par seriøse undtagelser, dog ikke til at reagere mærkbart på deres energiske show, så stemningen var en smule slatten. De undertegnede vælger at give træthed skylden for tilhørernes manglende entusiasme, for bandets optræden var der ikke noget at udsætte på. Fire og en halv stjerne(r) til Gob Squad.


Revolution Music vil gerne takke Eastpak.

Skrevet af El Rey & Shai'Tan

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Freaks Tour
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 24 November 2005
  • Koncert sted: Musikcafeen
  • By: Århus

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.