fbpx
Advarsel
 • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 57

Eels

Eels

Eels:
Amerikanske Eels blev skabt tilbage i 1995 af Mark Oliver Everett – senere hen bedre og blot kendt som ”E”. Udover E selv har der været udskiftning i besætningen imellem næsten hvert eneste album, og derfor kan man på sin vis godt kalde Eels for E’s soloprojekt – i hvert fald mere end et band som sådan. Faktum er dog at de i år, senest med ”Wonderful, Glorious” har udgivet 10 studiealbums. Igennem tiden er det bl.a. blevet til albums som ”Souljacker” fra 2001, ”Shootenanny!” fra 2003 og ”Hombre Lobo” fra 2009. Eels’ musik er også blevet brugt i flere forskellige film, som f.eks. ”Scream 2”, ”Yes Man”, ”Hot Fuzz” og de 3 første Shrek film.


Jeg ankommer til en ganske pænt proppet Grå Hal – udsolgt, ifølge skiltet på udgangen. Da Eels går på scenen kort efter, er det første som slår mig at de alle sammen har identisk tøj på; Adidas joggingsæt. Derudover bærer de også alle 5 mørke solbriller. Udmærket, så er vi i gang

I aften bliver det hurtigt klart, at sætlisten består af markant rockede numre – numre som jeg ikke umiddelbart forbinder med Eels. Jovist, de har andet end de stille sange, men det er ikke dem som de fleste kender til. Der bliver dog plads til begge dele, og jeg vil sige at de stille af slagsen fungerer bedst. Men, det skyldes ikke Eels i sig selv, men i stedet rammerne for koncerten. Den Grå Hal er nogle niveauer over både Valby Hallen og den nu ødelagte KB Hallen – men det er stadig en hal, og det kan høres på lyden. Den er sommetider rodet og buldrende. I de stille sange er denne problematik ikke til stede, heldigvis.

Det er E som styrer slaget i aften; han er i front, trommeslageren henstillet til sidelinien (som dog var ret fedt, da man kunne se ham), og de 3 andre musikere i baggrunden. De har dog alle fået en mikrofon. Hele showet virker til gengæld, bortset fra opsætningen, på sin vis useriøs. Ufokuseret/ukoncentreret. E virker fraværende, men så igen, det kan jo bare være hans stil – det er mit første møde med Eels, og fra hvad jeg kan forstå ved man aldrig hvad man kan forvente til deres koncerter.


E råber til os, eller af os, imellem de fleste numre. Nogle gange råber han af bandet. Her går det også op for mig at de andre medlemmer konstant råber ”yes!” i deres mikrofoner. Det er utrolig mærkeligt… Er de på stoffer? Det hele er meget mærkeligt, men sjovt.

I løbet af de næste sange bliver vi tilgivet af E på vegne af hans far. E selv og en af guitaristerne bliver gift på scenen og vi fejrer alle sammen at Eels har udgivet 10 studiealbums. Nu virker det rent faktisk til at der er hygge og humor på scenen. Trommeslageren får endda også mulighed for at synge en lille sang til det hele. Egentlig skulle han have sunget 2, men den næste sang munder mest af alt bare ud i en halv trommesolo + utydelige råb fra scenen. Vi får herefter et af de eneste numre jeg kender med Eels; ”Mr. E’s Beautiful Blues”.

Efter kun 1 time og 15 minutter vandrer Eels af scenen, men kommer naturligvis tilbage få minutter senere. De starter ud med et fælleskram på scenen, og E fortæller herefter at brandmyndighederne kun tillader ét ekstra nummer, men han vil gerne spille 2 – og så kunne det være fedt at gøre noget helt anderledes. Det ender dog uventet med at de kun giver 1 ”nummer”, som i virkeligheden er en medley – også forlader de scenen uden videre. En brat afslutning. Lyset bliver tændt, hvilket medfører at de fleste selvfølgelig forlader salen – det er jo slut, right? Nej, for jeg finder senere ud af at Eels kommer tilbage ca. tyve minutter senere, men på det tidspunkt var jeg altså gået med strømmen.

Personligt ville jeg gerne have hørt ”Novacaine For The Soul”, men udover dét har jeg ikke nogle ønsker. Mest af alt fordi jeg blev bekræftet i hvad folk siger; man ved aldrig hvad Eels finder på. Det er også på sin vis en del af charmen. Aftenens koncert føltes, for undertegnede i hvert fald, til tider improviseret og med en meget løs og hyggelig stemning fra både band og publikum. Lyden, og spillestedet, kunne til gengæld have været anderledes. Den Grå Hal er, selvom den er betydeligt bedre lydmæssigt end andre steder, stadig en hal. Alt i alt, en fin koncert og jeg fik helt sikkert nogle gode grin over bandets scenepræsentation, men desværre ikke noget som virkelig satte sig fast. 4 stjerner. Jeg ser frem til næste gang med Eels, som jo f.eks. kunne foregå i Vega – måske siddende? 

 

 • 2013-04-06 Eels_9
 • Forfatter:
 • 2013-04-06 Eels_8
 • Forfatter:
 • 2013-04-06 Eels_7
 • Forfatter:

Se hele galleriet

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Eels
 • Karakter: Karakter: 4.5
 • Koncert dato: Lørdag, 06 April 2013
 • Koncert sted: Den Grå Hal
 • By: Christiania, København
 • Genre: Rock, Alternativ, Afdæmpet

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.