fbpx

Editors - Store Vega, 28.03.18

Editors - Store Vega, 28.03.18

Britiske Editors er ikke fremmede på vores breddegrader, men dette er alligevel mit første møde med dem – og derfor jeg er at finde i Store Vega denne aften.

Editors:
ABBA / Rasputin, blodrødt lys, ingen albueplads (der er udsolgt) – vi er i gang. Men til en overraskende flad start og efter fire sange har der kun været sporadiske og meget kortlivede fællesklap. Selvom det er nyere sange, så er der stadig udsolgt, de fleste har fri i morgen tilmed – så... hvor er bandets fans? Ikke engang oppe foran er der nogen nævneværdig gejst at spore.

Måske er det lyden? Lilletrommen er den fladeste i mands minde, men jeg spekulerer på om det er bevidst. Editors musik er jo i sin natur tør, kantet og noget flad i det. Volumen, dog, behøver ikke være i den lave ende, som altså er tilfældet. Overordnet lyder det dog godt, bare, ja, noget fladt. Måske er det bandet? Deres tilstedeværelse føles lynhurtigt som den grumme rutine: fra forsangerens akavede armbevægelser til hans hastigt leverede ”thank you, good to be back, we MISSED you Copenhagen!” leveret akkurat lige efter den første skærings sidste tone. Og de andre på scenen gør heller ikke den store figur af sig. Kan godt være det er påske, men for Editors er det nok bare (endnu) en onsdag, endnu en dag på kontoret

De mere elektroniske elementer fra den nye plade lyder derimod enormt godt som f.eks. i titelsangen ”Violence”. Det bliver næsten trancet, og medfører, af alle sange, spontan jubel og klap rundt omkring. Det er bare ærgerligt, at man så insisterer på at trække det i langdrag i den statiske outro – det bliver lige tre minutter for langt, og kunne ellers have været et højdepunkt. Synd. Det elektroniske aspekt er jo som bekendt ikke at finde i samme grad på tidligere albums, så det er en sjov blanding at gå til og fra på skift. Men det fungerer udmærket.

Men så sker der lige pludseligt noget. De næste fem sange i form af ”Lights”, ”Blood”, ”Munich”, ”An End Has A Start” og ”In This Light And On This Evening” er af ældre karakter, og det rykker lidt mere i publikum. Men det er ikke meget anderledes, men så er vokalleveringen i især ”Blood” altså heller ikke noget at skrive hjem om. I ”An End Has A Start” er der endelig bare en lille form for interaktion mellem band og publikum, om end flygtigt. Og sådan fortsætter det, mellem nyt og gammelt, elektrisk / elektronisk og akustisk, men uden det nogensinde stikker af. Der er øjeblikke hvor det nærmer sig, som f.eks. førnævnte og igen i ”Racing Rats”, men så heller ikke mere.

Med alt ovenstående skrevet, lyder det hele ganske fint – det hele kører som smurt. Men det er lige dét: i 80 – 85 % af tiden kunne jeg ligeså godt have sat musikken på derhjemme, og det går jo ret basalt imod idéen ved en koncert. Så det er ikke fordi det nogensinde bliver decideret dårligt, men det dykker flere gange og hæver sig kun enkelte steder, så det alt i alt ender ganske fladt.

Sætliste:
1) – Hallelujah (So Low)
2) – A Ton Of Love
3) – Formaldehyde
4) – Darkness At The Door
5) – Violence
6) – No Harm
7) – Lights
8) – Blood
9) – Munich
10) – An End Has A Start
11) – In This Light And On This Evening
12) – Eat Raw Meat = Blood Drool
13) – Nothingness
14) – Belong
15) – Sugar
16) – The Racing Rats
17) – Ocean Of Night
Encore:
18) – No Sound But The Wind
19) – Cold
20) – Magazine
21) – Papillon
22) – Marching Orders
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Editors
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Koncert dato: Onsdag, 28 Marts 2018
  • Koncert sted: Store Vega
  • By: København
  • Genre: Indie Rock, Rock, Alternativ

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.