fbpx

Dirty Days Of Summer 2014: Redwood Hill og Deafheaven Fremhævet

Dirty Days Of Summer 2014: Redwood Hill og Deafheaven

Så er det slut for i år. Tre dage med god musik og hygge i herlige rammer. Dirty Days Of Summer rullede lørdag til mandag hen over området foran Beta på Amager, og efterlader endnu en gang publikum med en række eminente koncertoplevelser. Som kirsebærret båret højt på toppen af en yderst velsmagende kage, var danske Redwood Hill og amerikanske Deafheaven sat til at lukke og slukke dette års mini festival. En koncert der blev udsolgt forholdsvist hurtigt og om noget viste en mere bred interesse, specielt for det amerikanske post blackmetal band, end normalt.

 

Redwood Hill

Før amerikanerne fik lov til at bestige de intime rammer, fik publikum fornøjelsen af at opleve de danske postmetal darlings fra Redwood Hill. Personligt har jeg aldrig været til en dårlig koncert med kvintetten. Jeg har været til koncerter hvor de ikke var ligeså gode som normalt, men aldrig en koncert hvor de fejlede – denne aften ingen undtagelse. Redwood Hill har en imponerende tilgang til deres liveoptræden. Let og elegant og samtidig fandens tungt og ubehageligt. Til trods for det noget brogede publikum, der havde fundet vej til Beta denne aften, valgte en ret stor del at kaste sig ud i den musikalske oplevelse, frem for fadøl udenfor. Men det er virkelig også svært ikke at blive trukket til når først Redwood Hill slår takterne an. Deres musik er nærmest hypnotiserende og har en eminent og effektiv effekt på publikum. Tiden løber af sted og ude af intet er man ved sidste nummer, som for resten var et nyt nummer.

Redwood Hill leverede ikke en koncert på højde med deres koncert til Copenhell freezes over, eller Copenhell for den sags skyld. Men langt hen af vejen leverede bandet en udsøgt post-fornøjelse. Jeg kunne godt have ønske mig en lidt højere vokal, men ellers er der ikke meget at sætte finger på. Redwood Hill spillede en fed opvarmning og lagde den perfekt grund for aftenens hovednavn. Som anmelder havner man til tider i det dilemma, at man finder opvarmningen pisse fed. Giver en karakter før hovednavnet, for herefter at indse at man derved bliver nød til at rate hovednavnet uden for skala. Redwood Hill spillede fantastisk men sammenholdt med Deafheavens efterfølgende performance, var der lidt op til toppen. 4,5 ud af 6.

 

Deafheaven

Dermed også allerede sagt at Deafheaven spillede en rigtig fed koncert. Grundlæggende er det kun den samlede spilletid der kaster lidt negativitet af sig. Lidt under en time er simpelthen ikke nok. Bandet kunne snildt have spillet 2 numre til. Det negative overstået er der masser af plads tilbage til alt det positive. 

21:15 fyldte Deafheaven Betas intime scene, der i dagens anledning fremstod en smule trang. Frontet af George Clark, der i dagens anledning havde fundet den maniske stirrebrille frem, lagde bandet hårdt ud med ”Dream House”. Energisk og effektivt og især Daniel Tracy på trommer tævede på imponerende vis tønderne rundt til ekstase. De bombastiske arrangementer vs. melodiske passager blev fremført til perfektion og fremstod dragende overfor et publikum der stod forsvarsløse og tog imod. 

Efterfølgende ”Irresistible” fulgte godt op mens titelnummeret på bandets 2013 udgivelse, Sunbather, tog koncerten mod nye højder. Storladent og samtidigt fandens intenst, som en knytnæve i fjæset fra et symfoniorkester. Yderligere tre numre blev det til, herunder den personlige farvorit ”The Pecan Tree”, inden Deafheaven lukkede og slukkede med ”Unrequited”. Publikum forblev i salen under hele koncerten og kun enkelte vovede sig ud. Der herskede ingen tvivl om Deafheaven havde publikum lukket og låst, tryllebundet af den maniske performance på scenen. Et brag af en koncert, der meget sandsynligt havner på min liste over bedste koncerter 2014. 5,5 ud af 6.

 

Så var der lukket og slukket for denne omgang af Dirty Days Of Summer, men sikke en omgang. Tre dage med tre gode koncerter, afsluttet til perfektion. Jeg ser allerede frem til næste års version af Dirty Days Of Summer.

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Deafheaven
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Koncert dato: Mandag, 11 August 2014
  • Koncert sted: Beta
  • By: København
  • Genre: Black Metal, Post Metal, Post

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.