fbpx

Dirkschneider - Skråen Fremhævet

Dirkschneider - Skråen

Efter mange år med bandet U.D.O. valgte hovedpersonen Udo Dirkschneider sidste år at tage på tour under mottoet ”Back To The Roots” med et program bestående af materiale fra Accept-dagene. Touren foregik under navnet Dirkschneider, og resulterede i et livealbum tidligere på året. Nu har bandet startet endnu en tour med de samme præmisser, så da Skråen i Aalborg kom på programmet, blev datoen skrevet i kalenderen.

 

Raven

Med på touren har Dirkschneider et klassisk navn fra de tidligste dage med Heavy Metal: Engelske Raven. Bandet blev dannet i 1974 af de to brødre John og Mark Gallagher (på hhv. bas og vokal, og guitar). Personligt har jeg aldrig dyrket bandet, men husker dem for nogle udmærkede albums fra 1980’erne.

Bandets performance var, ikke overraskende, præget af de to frontfigurer: John leverede en vokal, som klarede de øverste oktaver overraskende godt, og da han benyttede en trådløs mikrofon, kunne han bevæge sig frit. På det punkt blev han overgået af Mark, som var i konstant bevægelse – både når han sang kor, og når han fyrede sine mange soli af. Begge formåede at komme ud over scenekanten, og de tog sig ikke af det sparsomme fremmøde i salen – de fyrede den af med masser af selvironi og overskud. Man fornemmede, at de selv havde det sjovt, og den gennemsympatiske tilgang gav en super kontakt til salen.

Jeg kendte ikke meget til musikken, men kunne da nikke genkendende til titelnummeret fra albummet ”All For One”. I øvrigt var det tydeligt, at Raven har udviklet sig rent stilmæssigt; hvor de gamle tracks var en blanding af Speed- og Thrash Metal, var materialet fra det seneste album ”Extermination” tungere og en tand hårdere.

Koncerten var Ravens første på dansk jord, men de lovede at vende tilbage næste år. Det håber jeg, de gør, for præstationen denne kolde og søvnige mandag var rigtigt go’! Til den tid håber jeg på et større publikum, for det fortjener de – da Raven gik af scenen efter 50 minutter, havde de præsteret dagens store positive overraskelse.

Karakter: 4½ / 6

 

Dirkschneider

Da klokken blev 21.15 drønede det gamle Arthur Brown nummer ”Fire” ud i salen og forkyndte, at hovednavnet var på vej. Efterhånden var der kommet en del flere folk i salen, men der var stadig god plads – rigtig god plads, endda.

En for en kom musikerne på scenen, sidst selvfølgelig hovedpersonen selv. Mod forventning blev der ikke lagt ud med Accept klassikere, først som fjerde nummer kom ”Midnight Mover”. Det skulle vise sig at være et gennemgående tegn, for setlisten var hovedsageligt besat med U.D.O. -numre denne aften. Det lagde en dæmper på oplevelsen, for selv om ”London Leatherboys” og ”Breaker” var udmærkede indslag, var der i mine ører alt for mange numre, som var direkte uinteressante.

Vokalmæssigt var Udo meget overbevisende; hans stemme har ikke mistet noget af sin skarphed i løbet af de sidste 30 år. At han var ret stillestående betød mindre. Bevægelse var der ellers nok af, for bassisten og de to guitarister flyttede sig meget rundt. Det hele var meget tysk i sin opsætning med indstuderede sving med instrumenterne og ditto headbanging. Alle guitarsoli skulle afleveres fra helt fremme ved scenekanten, og guitaristerne konkurrerede om, hvem der kunne være mest selvfed. Resultatet havde alt for meget facade, og alt for lidt indhold. For selv om der blev spillet udmærket, skinnede det tydeligt igennem, at koncerten blev kørt på rutinen og bare skulle overstås. Her var kontrasten til Raven overvældende.

Efter fem kvarter havde jeg hørt nok, og prioriterede arbejdsdagen tirsdag højere end håbet om at kunne får et par Accept-klassikere at gå hjem på. Samlet set var hovednavnet en skuffelse, så det er opvarmningens indsats, der trækker den samlede karakter opad.

Karakter: 3 / 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Dirkschneider
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Mandag, 27 November 2017
  • Koncert sted: Skråen
  • By: Aalborg
  • Genre: Heavy Metal
  • Samarbejdspartner: Skråen

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.