fbpx

Dinosaur Jr - Voxhall

Dinosaur Jr - Voxhall

Det var igen en af de gange hvor jeg bevæger mig utrolig meget ud af min normale comfortzone. Dinosaur jr er et af de bans som banede vejen for Indie Rock, Noise Rock og var et stort hit på den alternative rockscene tilbage i 90’erne. Jeg har dog ikke stiftet bekendtskab med deres musik, men jeg tænkte at det var en god afveksling fra alle de metal shows som jeg havde anmeldt på det seneste. Men lad os se hvordan aftenen udviklede sig.

 

Wild Style Lion

En måned eller to før koncerten havde Voxhall bedt publikum om hvilket lokalt upcoming band skulle opvarme for Dinosaur Jr. Hele Facebook gik helt amok og kom med en masse gode bud på hvem det skulle være. Det endte så med at blive ingen af dem, da Wild Style Lion blev offentliggjort som direct support for på deres Europa turné. Deres musik kan vel beskrives som abstrakt Noise musik. Det var to mænd som stod på en scene og spillede mærkelig musik. De spillede noget fra deres seneste EP, hvor Kim Gordon fra Sonic Youth har medvirket. Der var utrolig blandede følelser da man så bandet, da jeg virkelig ikke vidste hvad jeg skulle synes om det. På nogle punkter var det meget innovativt og spændende. Og så var der andre gange hvor det hele begyndte blive alt for forvirrende og uudholdeligt. Jeg synes at deres koncert skabte mere forvirring end det gjorde glæde af musikken. Der var selvfølgelig nogle få fede øjeblikke i musikken, men det var ikke noget som blev mindeværdigt på noget tidspunkt. Det blev sgu aldrig mere end en okay koncert.

Karakter: 2½ ud af 6

 

Dinosaur Jr

Som jeg læste i en anden anmeldelse, at det virkede mere som Dinosaur Senior end det var Jr, da bandet entrerede Voxhall denne torsdag aften. Tre mænd som var vel godt på vej til de halvtreds år. Jeg havde på forhånd slet ikke hørt noget af deres musik, så forventningerne var lave. Jeg endte så med at blive positivt overrasket. Der stod ude ved hoveddøren, at koncerten ville være meget høj lydmæssigt. Det var egentlig meget godt beskrevet, da forsanger/guitarist J Macsis stod foran tre kæmpe forstærkere, og foran sig stod der endnu en forstærker. Bandet begyndte at spille, og lyden var intet mere end fantastisk inde i salen. Publikum var begyndt at strømme til inde i salen, og der var ret godt fyldt op da det endelig startede. Sætlisten havde mest fokus på deres seneste par udspil, hvor man godt kunne se at publikum virkede lidt halvt forvirrede, specielt de fans som var kommet for at høre det gamle. Men for mit vedkommende gjorde det ikke så meget. Jeg synes det var fedt, og stemningen var også virkelig god i salen. Eftersom jeg ikke har set bandet før, så ved jeg ikke om det er normalt til alle deres shows, men de virkede utrolig introverte på scenen. Macsis sagde næsten intet i løbet af aftenen. Det virkede lidt off til tider, da der ikke var så super meget kontakt med publikum, men alligevel gav det musikken lov til at udfolde sig til det maksimale. Jeg synes aldrig at koncerten ramte det tidspunkt hvor det hele bare var fantastisk. Det blev vedligeholdt ved omkring hvor det hele bare virkede fedt. Der var også et specielt øjeblik hvor bandet hev to roadies med på scenen, hvor der lige pludselig var 2 guitarister og to trommeslagere. Det satte lidt af en dæmper på oplevelsen, da det andet trommesæt ikke havde mikrofoner på, så det var lidt meningsløst, men sjovt var det at se. Bandet forlod scenen og kom tilbage efter et øjeblik for at spørge publikum, hvilke sange vi ville høre, og Fury Little Things blev spillet, som var efterfulgt af et andet nummer, og så var det tak for i aften. Dinosaur Jr var en fed oplevelse, og det var en god afveksling i stedet for al det metal, som jeg har hørt på det seneste. Alligevel lod bandet den store oplevelse blive derhjemme, men en ganske fed aften var det i den grad, og det er i hvert fald ikke sidste gang jeg tager ind og ser Dinosaur Jr.

Karakter: 4½ ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Dinosaur Jr, Wild Style Lion
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 10 November 2016
  • Koncert sted: Voxhall
  • By: Aarhus
  • Genre: Noise
  • Samarbejdspartner: Fonden Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.