fbpx

Dawn of Demise, The Burning, Hatred Conspiracy

Egentlig var det meningen, at denne anmeldelse skulle være fyldt med en masse personlig galde. Udelukkende pga. en folk snottede og forkvaklede teenagere her fra det mørke Nordjylland, som syntes det var passende at stå og HEILE til Adolf Hitler (hva’ fuck sker der med folk) under Dawn Of Demises ellers super tighte gig.

MEN… ovenstående bliver det sidste personlige galde fra min side i denne omgang. For med eller uden nazi teens, var dette en rigtig fed aften i min gamle hjemby, i metallens tegn, sammen med 3 tændte bands.

Hatred Conpriracy
De spase drenge i Hatred Conspiracy (HC), var faktisk det band jeg havde set allermest frem til at se denne aften. Ikke mindst fordi jeg har kendt alle medlemmerne personligt i en del år efterhånden, og selv har spillet musik med størstedelen af dem. Men også fordi jeg har fulgt dem siden dengang de lige var startet ud og lød som det obligatoriske klageskrig, der kommer, når der er en som slår en brandskid i en tætpakket bil. Sorry drenge…..

Men hvor er der sket meget siden dengang… Kun 2 originale medlemmer tilbage, hvilket i første omgang får mig til at tænke ”giv nu op”. Men nej, det er kun blevet bedre for de drenge. Helt klart hatten af for de nye medlemmer og de 2 originale. Nå ja… stilen er også blevet lagt om til metalcore.

Desværre var deres live performance denne aften knapt så tight som det kunne have været, hvilket tydeligvis var på grund af nervøsitet over hele linien. Dette er synd og skam, da det tog ca. 4 numre for at få dem til at falde lidt til ro og nyde showet og det at være på scenen. Tore, HC´s front mand og skriger, har et særdeles gustent, brutalt, fedt growl, og masser af personlighed så snart bandet spiller og gi’r den gas. Men noget af det allervigtigste under et live gig er 100% at have kontakt med publikum, og dette var desværre overhovedet ikke til at spore hos Tore denne aften. Hans lange hår hang ned foran øjnene HELE showet igennem, som om han var til audition til som den nye ”The Ring” pige. Det er pisse ærgeligt for det ødelægger en stor del af oplevelsen for mig, at man ikke kan se frontmanden ordentligt. Bliv klippet, knægt. Men stadigvæk folkens, check dem ud ved nærmeste lejlighed.
Musisk karakter 5/6, Performance 2/6 Samlet: 3½/6

The Burning
Jeg vil gøre denne del lidt kort, for ellers bliver jeg aldrig færdig - for The Burning er i mine øjne noget af det ultimativt fedeste Danmark ever har brygget inden for metalverdenen. Jeg har set rigtig mange live shows med dem, og ikke én gang har de skuffet, og det gjorde de absolut heller ikke i denne gang. Deres tonstunge fremgang til musikken og Johnnys metalface er simpelthen perfekte opskrift til en fed moshpit. Og med fødte classics som Weakling og The Gospel på setlisten kan det bare ikke gå helt galt. Det eneste der holder dem fra toppen denne aften var at de så mega smadrede og udslidte ud under koncerten. Men udover dette gav de tonser fedt show.
Karakter 5/6

Dawn Of Demise
Så var tid til aftenens hovednavn, nemlig Silkeborg-drengene i Dawn Of Demise. Dawn Of Demise spiller jo noget ”forfærdelig dejlig døjs metal”, som de selv vil sige det. Og inden for dansk dødsmetal syntes jeg simpelthen ikke det bliver meget mere feee. Deres musik var så tung og tight denne aften, at publikummerne kom op på scenen med blod fossende ud af næsen, som resultatet af at headbange. Så er ondskabs-skalaen i top. MUHAHAHA….

Numre som ”Degrading The Worthless”, ”Beyond Murder” og titel-tracket ”Hate Takes Its Form”, har givet mig adskillige nakkekramper siden udgivelsen af skiven Hate Takes Its Form. Og denne aften var bestemt ingen undtagelse. Selvom lyden desværre ikke var helt i top, spillede de deres shit så tight, at jeg bare får lyst til at tude. En anden bemærkelsesværdig ting var, at Toby fra The Burning kom op som vikar for Jacob Bredahl´s vokal under ”Hate Takes Its Form”…. Nice surprise, og nice skrig Toby.

Den største kritik er nok: Scott…. For fanden, hvor er din humor plat. De enkelte gange, hvor jeg tog mig selv i at trække på smilebåndet, blev jeg helt flov over mig selv.
Karakter 4/6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Dawn of Demise, The Burning, Hatred Conspiracy
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 05 April 2008
  • Koncert sted: Sysseltinget
  • By: Hjørring

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.