fbpx

Cult Of Luna + support

Cult Of Luna + support
Der var dømt mødepligt i Pumpehuset i aften. Post-Metal Giganterne i Cult Of Luna udgav deres ottende studiealbum A Dawn To Fear og deres tour lagde vejen forbi Pumpehuset. Der var blandede godter i posen med opvarmningen leveret af deres landsmænd i This Gift Is A Curse og belgiske Brutus, så lad os se hvordan aftenen udviklede sig.
 
This Gift Is A Curse
Jeg når lige ind ad døren, da feedbacken i den store sal skærer igennem hele bygningen. Jeg så TGIAC for omkring tre år siden, hvor de ikke efterlod det største indtryk på mig, dog er jeg blevet fan med tiden så jeg håbede på en lidt mere succesfuld oplevelse denne gang. Lad mig bare starte med at sige at lyden var uudholdelig. Trommerne og bassen overdøvede alting, og vokalen var slet ikke til at finde. Der var øjeblikke hvor lyden var lidt bedre, men lige meget hvor man placerede sig i lokalet, blev lyden desværre ikke bedre. Det hele virkede utroligt rodet på grund af lydforholdene, og specielt da vokalen aldrig blev rettet på. På plade er TGIAC vanvittigt, men i aften var det alt andet end vanvittigt. Det er i hvert fald den værste lyd jeg har oplevet på Pumpehuset. TGIAC havde potentialet og energien til at blive godt men dårlig lyd satte en kæmpe dæmper på oplevelsen.
Karakter 2½ ud af 6
 
 
Brutus
Nu var det blevet tid til noget helt andet. Jeg stødte på Belgiske tilbage i februar måned, da jeg skamlyttede til deres album Burst, så jeg var spændt på at se hvad de kunne levere live. Bandet gik på til lyden af War og lyden var allerede fuldstændig i skabet indenfor de første to sekunder, og da hele bandet gik i gang, var der baren allerede sat utrolig højt. Bandet for frem og tilbage på scenen, og trommeslager Stefanie formåede at smadre sine trommer og levere skønsang samtidig. Det føltes lidt som om, at man var fanget i et melankolsk univers for hver sang der blev spillet, og Drive var for mit vedkommende det absolutte højdepunkt. Brutus leverede et knusende sæt med perfekt lyd der hverken var for langt eller for kort. Fuldstændig vanvittig koncert uden lige,og forventningerne til Cult Of Luna var ekstreme efter sådan en magtdemonstration.
Karakter 6 ud af 6
 
 
Cult Of Luna
Nu var publikumstallet steget noget så gevaldigt, at jeg dårligt nok kunne bevæge mig. Scenen var totalt tildækket til med røg, og silhuetterne af Cult Of Luna entrerede scenen til lyden af A Silent Man og lyden var så høj og massiv det var næsten ikke til at tro. Cult Of Luna er ikke et band der engagerer meget med sit publikum, da de er et mere et band der lader musikken tale for sig selv. Lyden var ligesom til Brutus i skabet og endda var decibelniveauet skruet op til en milliard, med sange som Finland og Passing Through tonsede bandet igennem en sonisk tsunami. I modsætning til Brutus’s melankolske univers, så er Cult Of Lunas univers meget mere filmisk. Det er det perfekte soundtrack når man er på vej ud i rummet, hvor man lytter til storslåede kompositioner, imens vi svæver over Jorden. Specielt den følelse var til at mærke på numre som And With Her Came The Birds der var et af de mere stille og atmosfæriske øjeblikke, og publikum var stille og blev fuldstændig opslugt af stemningen. Det var dog et sjældent øjeblik da vi tonsede videre i sange som I, The Weapon og Nightwalkers der sendte os alle sammen ind i dystopisk lydinferno. The Fall satte et stort og kolossalt punktum for i aften. Det hele sad i skabet i aften. Fantastisk sætliste, fantastisk lyd, og uden tvivl den bedste koncert jeg nogensinde i mit liv har set. Jeg har lyst til at give koncerten ti ud af seks men jeg er desværre nødt til at være professionel, men det er fristende.
Karakter 6 ud af 6
 

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Cult Of Luna: A Dawn To Fear Tour
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Torsdag, 17 Oktober 2019
  • Koncert sted: Pumpehuset
  • By: København
  • Genre: Post
  • Samarbejdspartner: Pumpehuset

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.