fbpx

Crowbar, Iron Walrus - Atlas Fremhævet

Crowbar, Iron Walrus - Atlas

Sludge Metal er en genre som jeg har dyrket meget de seneste par år. Bands som Eyehategod, Melvins og Corrosion Of Conformity er essentielle navne indenfor genren, og Crowbar er nok et af de største indenfor Sludge Metal. Crowbar har aldrig været et band som jeg har hørt super meget, men alligevel er jeg klar over hvor stor en indflydelse bandet har været på den globale metalscene, så jeg så det her som en mulighed jeg ikke kunne misse.

 

Iron Walrus

Første band på scene i aften var tyske Iron Walrus. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg synes at de har et utrolig sjovt navn da jeg læste hvem var opvarmning for Crowbar i aften.

Der var sgu ikke meget at grine ad da bandet endelig gik i gang med at spille. Bandet ligger meget oppe i samme boldgade som Crowbar, men alligevel en tand mere brutale og dystre, end hvad Crowbar er. Forsanger Sven Aufermann lignede en misantropisk version af Michael Stipe fra R.E.M. Med numre som Here Comes The Plague og I Hate People, så ved man alligevel godt hvad deres tekstunivers går ud på. Allerede fra starten af da alle medlemmerne i bandet undtagen Aufermann var iført sorte skjorter og elefanthuer med stødtænder på, var det noget specielt vi var vidne til. Bandet spillede rigtigt godt sammen, og lyden var virkelig god inde i salen og alting var tydeligt. Sludge/Noise med en lille smule dødsmetal inspirationer er genren, vi er ude i med Iron Walrus, og de serverede en halv times tung og smadret udgave af deres Sludge Metal.

Jeg var meget positivt overasket over Iron Walrus. De er helt i sin egen liga og det var den perfekte start på aftenen.

Karakter 4 ud af 6

 

Crowbar

”We are Crowbar from New Orleans and we're here to kick your fucking ass!” det var de første ord som forsanger/guitarist og guitar legenden i Crowbar Kirk Windstein sagde da bandet gik på scenen.

I år var det 20 års jubilæum på det klassiske album Broken Glass, så det album blev hyldet på denne tour. Den ene ting, som alle Nola bands som jeg har set har tilfælles, er, at imellem hvert nummer kommer der så uendelig meget guitarfeed. Det passede selvfølgelig også godt til stemningen men blev måske en lille smule irriterende i længden. Bandet spiller virkelig tight sammen og det virkelig fedt at være vidne til. Vi fik jo også lidt af en overraskelse, da vi fik hørt No Quarter som originalt er skrevet af Led Zeppelin. Den er selvfølgelig ikke bedre end originalen, men alligevel gør Crowbar det skide godt. Vi fik også hørt numre som All I Had (I Gave), The Cemetery Angels, Walk With Knowledge Wisely; de fungerede rigtig godt sammen og deres sætliste var virkelig godt sat sammen. Vi fik selvfølgelig titelnummeret på den plade som vi fejrede i aften; Like Broken Glass blev det sidste nummer indtil bandet vendte tilbage og spillede klassikeren Existence Is Punishment. Det satte en stor punktum for aftenens koncert.

Crowbar spillede en super fed koncert og levede op til alle forventninger. Men alligevel druknede vokalen ret meget i mixet, synes jeg. Til tider var den der og andre gange var den ikke så det holder mig fra at give koncerten top karakter. Men fedt var det sgu!

Karakter 5 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Crowbar, Iron Walrus
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Onsdag, 18 maj 2016
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Sludge Metal, Doom
  • Samarbejdspartner: Fonden Voxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.