fbpx

Crocell - Royal Metal Fest 2016

Billeder af mbn-foto.dk
Billeder af mbn-foto.dk

Jeg tror faktisk, at Crocell er det eneste navn på hele årets RMF, der spiller for et fuldtalligt Atlas. Og selvom de måske ikke er den mest originale booking for en aarhusiansk metalfestival, er opbakningen til at forstå.

Indrømmet: Jeg har ikke fulgt bandet videre nøje siden den fine debut “The God We Drowned”. Der skal trods alt også tjekkes op på f.eks. Scorpions-bagkataloger og så’n. Men selvom Crocell måske ikke er blevet dét nye Illdisposed, som debuten kunne foranledige én til at tro, ser de ud til at klare sig aldeles gevaldigt. Og selvom onde tunger har kaldt dem metervare og whatnot, er der alt muligt god grund til at være ganske apatisk ligeglad.

Crocell er Aarhus; Crocell er retfærdiggørelsen og inkarnationen af dennehér fantastiske, forkromede “fee’ hejn”-frase, der med god grund er blevet så udbredt indenfor dansk metal; og Crocell er blandt de reelt faktisk ganske få bands, der viser os, hvorfor og hvordan dét er gået til. Bag aftenens performance ser jeg en gruppe, der er lige så sammensvejset som genrens mest professionelle, og som på nærmest Motörhead’sk vis er fløjtende romersk-katolske med, at de hverken genopfinder sig selv eller noget som helst andet, så længe de bare trykker ærlig, retskaffen proletardødsmetal af for dernæst at drikke sig ildelugtende sammen med alle os andre på sådan en skøn lørdag aften, inden dagjobs’ene atter forpligter. Midt i alle de bøvede grooves og al den bøvede attitude er der minsæl noget reelt stilet over de hér gutter.

Og så skal ret fandme være ret: Forsanger Asbjørn Steffensen har udviklet sig til langt mere end bare en regulært optimal erstatning for Magnus Jørgensen. Manden er på én gang sej, jordbunden, nærværende og respektindgydende, og han synes i dén grad at have vundet publikums gunst. - Ligesom i øvrigt også økseslagter Rasmus Henriksen virker som en ualmindeligt indlysende og lige så velakklimatiseret erstatning for sin forgænger Ken Holst.

Et nyere nummer som “Temple of Grandeur” vækker overraskende stor resonans hos publikum og vidner om, at tiden måske snart kunne være moden til, at “Winter Is Coming” får følgeskab som fanfavorit af om ikke andet så lige så klassikerværdige skæringer. Hvis dettehér er metervare, så kan metervare åbenbart være lig med ethvert fags allerbedste håndværk. Jeg lover at kaste mig over jeres andre skiver, så snart jeg har fået helt styr på Scorpions' 70'er-udgivelser, drenge.

“Other bands play / Crocell drinks beer” lyder en halvgenial Manowar-parafrase fra et klistermærke spottet på Voxhalls toiletter. Og klart: Vi kan godt li' dåske metalbands med selvironien (jojo, og -iscenesættelsen) på rette sted. Men Crocell er sgu - omend bare lidt - mere end det.

 

Tak til Michael B Nielsen/mbn-foto.dk for de fantastiske billeder!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Crocell / Royal Metal Fest 2016
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Lørdag, 09 April 2016
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Death Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.