fbpx

Copenhell Festival 2018: Arch Enemy

ARCH ENEMY_1Ace of Spades brager udover højtalerne og varsler starten med den glimrende ”The World Is Yours”. Allerede herfra er det en betydeligt mere selvsikker fremtræden der diskes op med sammenlignet med fire år siden. Sætlisten er ikke markant anderledes, men Arch Enemy spiller simpelthen bare bedre sammen – eller mere overbevisende. Alissa er i sandhed faldet godt til.

Den kraftige vind er stadig en hindring, men der er en del bedre styr på lyden ift. tidligere, og så begynder lysshowet også stille og roligt at komme til sin ret. Med de dertil skiftende bannere på scenen ser det visuelt godt ud. ”My Apocalypse” kommer tidligt i sættet og får den gamle garde op på dupperne. Der er glimrende fyldt op, og med rette: svenskerne er på mærkværdig vis et rimelig sjældent syn på vores breddegrader, så det er noget med, at fange dem når de endelig er her.

Naturligvis er der fokus på de sidste to albums, værende de to med Alissa i front, men det er nu de gamle slagere der trækker de største bifald. Med det sagt er de nye sange så meget mere slagkraftige fordi bandet ejer dem – bare tænk tilbage på den kradsbørstige ”As The Pages Burn”. Så kan ”Anthems Of Rebellion” og naturligvis ”Doomsday Machine” godt være bedre albums, men det betyder ikke alt i en livesammenhæng. I dag er Arch Enemy her under alle omstændigheder for at underholde, og med succes: Alissa er langt det meste af tiden i direkte kontakt med publikum, om det så er diverse crowdcontrol-teknikker eller bare opråb og lignende, der bliver ikke givet slip.

Og det lykkes, i hvert fald delvist: både mosh og crowdsurfing at spotte, så foruden en hel del lyttere er der en fanbase til stede – og med både forholdsvis nylig udskiftning af forsanger, det faktum, at de sjældent er forbi ELLER at Arch Enemy for de fleste nok HAR haft deres storhedstid... så er det imponerende i sig selv. Det bliver til en underholdende times tid glimrende afsluttet af ”We Will Rise” og ”Nemesis” – og foruden lidt lydproblemer, så holder det. Ikke noget exceptionelt, men veludført og rimeligt underholdende. Kære danske bookere, giv dem nu et headlinershow i hovedstaden. Det kan de sagtens bære.

Sætliste:
1) – The World Is Yours
2) – War Eternal
3) – My Apocalypse
4) – The Race
5) – You Will Know My Name
6) – Ravenous
7) – The Eagle Flies Alone
8) – First Day In Hell
9) – As The Pages Burn
10) – We Will Rise
11) – Nemesis
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Arch Enemy
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 21 Juni 2018
  • Koncert sted: Hades, 21:00
  • By: København
  • Genre: Death Metal, Melodic, Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.