fbpx

Copenhell 2019: While She Sleeps

Copenhell 2019: While She Sleeps

Endelig! Det her har jeg ventet længe på. Efter stort set alle andre metalcore bands har været forbi festivalen har While She Sleeps været den ene undtagelse, hvor man så kan stå år efter år og tænke for sig selv, at hvis det bare havde været While She Sleeps på scenen. Det her band kan et eller andet og bliver kun bedre som tiden går. Nu man desværre ikke fik hapset dem hverken i 2017 eller 2018 i forbindelse med deres hidtil bedste plade ”You Are We”, måtte det så ske i år – i mellemtiden har bandet så udgivet ”SO WHAT?”, der ikke når de samme højder som tidligere, men er et glimrende album uagtet. Det er et anelse tidligt tidspunkt, især her på 4. og sidstedagen, men potentielt få mennesker og sollys plejer ikke at afholde While She Sleeps fra at give den fuld gas.

Og fuld gas, det blev der givet! I alle 45 minutter der var til rådighed var det et lyst levende, ja endog sprælsk band der modtog det noget sparsomme publikum. Men selvom alle virker trætte og der er få, bliver der hurtigt skabt en fælles forståelse for, at det ikke skal hedde sig, at det ikke kan være godt alligevel. While She Sleeps har efterhånden været på tour i et godt stykke tid – og det kan høres i både stemmer og instrumenter, hvor trætheden af og til banker på. Kroppene derimod, de er ikke et problem. Bassisten besøger den dansende pit hen mod slutningen af sættet og forinden har forsangeren besluttet sig for at kravle op ved R.I.P.-baren, der har udsyn over Pandæmonium-området, dvs. flere meter over jorden. Og hvad vil han så der? Jo han vil gribes af publikum naturligvis, og så fragtes tilbage til scenen. Som du ønsker skal du få. Det lader heller ikke til at være planlagt da resten af bandet ikke kan undgå både at grine og give udtryk for at deres forsanger er lidt af en blærerøv.

Derfor er det også ærgerligt at lyden simpelthen er noget så tynd, når nu både band og publikum gerne vil give den hele armen. At man kan stå midt foran scenen og ikke blive rusket igennem er sgu ikke godt nok. Taget både tidspunkt og dag i betragtning er det ellers imponerende hvor mange der orker at både hoppe, synge, danse og moshe – endnu vildere når der kun præsenteres ét semi-ældre nummer i form af ”Four Walls”. Resten er fra de sidste to plader, begge under to år gamle.

Tiden flyver forbi og inden man får set sig om er det forbi. I nogle tilfælde er en kort spilletid en fordel, og dette er én af de gange. Det er en kontinuerlig god oplevelse hvor man hverken når at blive træt eller føler man har fået for lidt. Det eneste der kan savnes er et par gamle skæringer, men ligegyldigt hvad bør – skal – While She Sleeps komme forbi som headliner inden længe – det mangler vi, og efter forsmagen i dag glæder jeg mig allerede.

Sætliste:
1) – You Are We
2) – Anti-Social
3) – Civil Isolation
4) – The Guilty Party
5) – Haunt Me
6) – Four Walls
7) – Silence Speaks
8) – Hurricane
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: While She Sleeps
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 22 Juni 2019
  • Koncert sted: Pandæmonium, 14:30
  • By: København
  • Genre: Metalcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.