fbpx

Copenhell 2019: SlipKnoT Fremhævet

Copenhell 2019: SlipKnoT

Man går aldrig galt i byen med SlipKnoT. På trods af den nylige fyring af perkussionisten Chris Fehn og dermed et band der nu har mistet eller sagt farvel til tre ellers lang tids tro medlemmer, ja så ruller toget ufortrødent videre. Det nye album ”We Are Not Your Kind” er sat til at lande den 9. august i år, og bandet er taget på den store tour som hører sig til både før, under og efter udgivelsen. Det bliver da også 2. gang på Copenhell og efterhånden 6. gang på 10 år de stikker hovederne forbi DK. Overraskelser bliver det nok ikke til, men omvendt går man aldrig galt i byen med SlipKnoT.

Og sådan kan man så blive nødt til at tage sine ord i sig igen. Jeg har nu set det maskerede vanvidsorkester fem gange og jeg troede ikke jeg kunne opleve dem bedre end tidligere, men her tog jeg fejl. Denne koncert går uden tvivl ned som bandets bedste på dansk jord de sidste ti år. Der er blod på tanden, og det hjælper nok også at touren først lige er begyndt samt at der har været holdt pause i godt og vel 2½ år. Om fyringen af Chris Fehn og de eventuelt medfølgende spændinger også har en indvirkning skal ikke kunne siges: det nævnes ikke med ét ord og den hyrede tourmusiker deltager på lige fod med resten af besætningen. SlipKnoT er ikke sådan at stoppe.

Det er bare ikke sådan at man lige står og forventer det mest intense show set i længere tid. Men det er præcist hvad der venter os. Når man lægger ud med en trio af ældre sager i form af ”People = Shit”, ”(sic)” og ”Get This”, bare på de første ti minutter, så ser det satme godt ud. Det helt afgørende denne gang modsat tidligere er den 95 % perfekt konstruerede sætliste – først tre kvarters vanvid med både den nye ”Unsainted”, ”Disasterpiece” og ”Psychosocial”, bare for at nævne nogle stykker, før der indsættes en taktisk ”pause” på et kvarters tid med den blødere ”The Devil In I” inden der skrues helt ned for tempoet på ”Prosthetics” (men tilsvarende op for det soniske bombardement) og derefter ”Vermilion”, en af bandets bedste ballader. Herefter er det direkte tilbage til en halv times uhæmmet vildskab der både inkluderer den nye ”All Out Life”, hvilket jeg allerede nu forudser, bliver en nyklassiker på linie med deres ældre materiale, og selvfølgelig glemmes hverken ”Surfacing”, ”Duality” eller ”Spit It Out” med den famøse sæt-jer-ned-og-hop-når-jeg-siger-til manøvre. Egentlig er det kun ”Sulfur” der virker en anelse malplaceret, men vitterligt alt andet fra rækkefølgen til valg af sange er intet mindre end perfekt.

Men det er den indlagte pause der løfter koncerten. Det lyder måske meningsløst, men det SlipKnoT ikke tidligere har formået er, at holde energien og gejsten ved lige hele vejen igennem – og det gælder både for publikum og for dem selv. Når folk kan få lov at trække vejret i blot nogle få dyrebare minutter imellem to perioder af non-stop aktion, ja så lønner det sig for alle involverede. Så behøver man ikke gå på kompromis med intensiteten blandt publikum, og der er ikke behov for at nedtone den ellers indstuderede og planlagte vildskab fra scenen. Der opnås en mærkbar symbiose hvor alle er med hele vejen plus lidt til. Reelt set er det kun en lille smule knas med lyden der trækker helhedsoplevelsen ned. Heldigvis er det kun i de mest voldsomme stykker, men der er det til gengæld vitterligt ikke til at finde hverken hoved eller hale i hvad der foregår.

Ellers står hovednavnet fredag som vinderen af festivalen, fordi her er alle med. Det er SlipKnoTs bedste præstation længe af den simple grund at de ni mænd virker en anelse mere løsrevne end tidligere. Det hele er jo planlagt til døde og tilbage igen, det ved vi godt – men energien, ja tilnærmelsesvis vildskaben, den er til tage og føle på. At der er et glimrende lysshow til følge og altid noget at se på, som i at der på scenen sker noget konstant – uafbrudt – hjælper selvfølgelig også. Og det er selvom vi nu hverken får det roterende trommesæt eller de lodret kørende perkussionpodier – begge faste indslag for blot nogle år siden. Men det er heller ikke nødvendigt. Ikke når SlipKnoT er i deres es.

Sætliste:
1) – People = Shit
2) – (sic)
3) – Get This
4) – Unsainted
5) – Disasterpiece
6) – Before I Forget
7) – The Heretic Anthem
8) – Psychosocial
9) – The Devil In I
10) – Prosthetics
11) – Vermilion
12) – Custer
13) – Sulfur
14) – All Out Life
15) – Duality
Encore:
16) – Spit It Out
17) – Surfacing
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: SlipKnoT
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Koncert dato: Fredag, 21 Juni 2019
  • Koncert sted: Helvíti, 23:00
  • By: København
  • Genre: Nu Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.