fbpx

Copenhell 2019: Scorpions Fremhævet

Copenhell 2019: Scorpions

Der er nok ikke så mange år at give af fra Scorpions’ side – derfor er det ikke helt tosset at Copenhell byder dem velkommen tilbage. Javist de var her i 2016, og så igen i Royal Arena i 2017, og der har vist også været nogle rygter om at de ville bryde op, men så ikke alligevel, og sådan er der så meget. En hel del missede dem nok under det halve skybrud i 2016, jeg gjorde i hvert fald, så for mig falder det på et tørt sted. Dårlig pun, men også under Wacken 2012 måtte jeg fortrække mig pga. en uhørt nedbørsmængde. Så NU skal det være. Og det bliver det, som det sidste hovednavn for Copenhell 2019.

Men sikke en fadæse. Sikke en tam afslutning på en ellers rigtig god Copenhell. Måske var det simpelthen tordenvejret for tre år siden der gjorde det mindeværdigt. Scorpions havde i hvert fald alle chancer: efter at være blevet rusket rundt af Psyke Projekt eller solgt sin sjæl til Satan hos Dimmu Borgir, kunne alle være på plads til fællessang med rig mulighed for at få alkohol indenbords og en gedigen fest startet (eller bibeholdt alt efter temperament). I stedet fik vi et band med en ekstra guitarist udelukkende for show og en tør dinosaur af en forsanger der fik Ozzy til både at ligne og lyde som en sprælsk og velsyngende sanger. Jeg nævner begge dele fordi det var helt tydeligt at man forsøgte at henlede opmærksomheden fra den søvndyssende vokallevering til rytmegruppen, og de gjorde det også udmærket. Men da numrene ikke udelukkende består af guitarsoli kan man ikke undgå at blive revet durk ud af de kortvarige fornøjelser man trods alt får den vej fra så snart Meine åbner munden. Han leverer både fladt, uinspireret og papirtyndt, der er ingen kraft i ham og tilmed er han naglet til stedet. Det er sgu synd at se på.

Og publikum reagerer også ganske prompte, både i form af hvor engageret bifald de får (eller manglen på samme), hvor mange (få) der har hænderne i vejret og ikke mindst hvor stort et antal der slet og ret udvandrer. De der bliver tilbage venter tålmodigt på de to hits Scorpions trods alt har, og både ”Winds of Change” og afslutteren ”Rock You Like A Hurricane” løfter da også niveauet en anelse – problemet er bare at vi skal igennem 14 andre rædderlige sange, et medley samt en ligegyldig (men dog visuelt imponerende) trommesolo inden vi når i mål.

Betingelserne er ellers som nævnt gode, også ud fra et teknisk synspunkt: lyden er god, lysshowet ligeså, mørket er kommet, alle er klar til en sidste energiudladning, den store forløsning. Den kommer bare aldrig. Derfor vil Scorpions også stå som den tammeste lukning af Copenhell i festivalens historie, og det er sgu sørgeligt efter 10 gode år. Havde det bare været SlipKnoT i stedet.

Sætliste:
1) – Going Out With A Bang
2) – Make It Real
3) – Is There Anybody There?
4) – The Zoo
5) – Coast To Coast
6) – Top Of The Bill / Steamrock Fever / Speedy’s Coming / Catch Your Train (medley)
7) – We Built This House
8) – Delicate Dance
9) – Send Me An Angel
10) – Winds Of Change
11) – Bad Boys Running Wild (delvist)
12) – I’m Leaving You (delvist)
13) – Tease Me Please Me
14) – Blackout
15) – Big City Lights
Encore:
16) – Still Loving You
17) – Rock You Like A Hurricane
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Scorpions
  • Karakter: Karakter: 2.5
  • Koncert dato: Lørdag, 22 Juni 2019
  • Koncert sted: Helvíti, 23:30
  • By: København
  • Genre: Hard Rock, Heavy Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.