fbpx

Copenhell 2019: Rob Zombie

Copenhell 2019: Rob Zombie

Det er kun to år siden Mr. Zombie sidst var forbi Copenhell, og der er ikke udkommet nyt materiale fra ham siden da – så hvorfor allerede igen? Her, af alle steder, er nok hvor man mest håndgribeligt kan anklage festivalen for at genbruge navne i for høj grad. Men det er hvad det er, manden plejer at være et festligt indslag, så jeg håber det samme vil ske denne gang. Som det måske kan læses er jeg ikke selv den store fan, men en god fest siger jeg nu aldrig nej til.

Og så alligevel. Rob Zombie kommer jeg åbenbart ikke til at forstå. Og jeg ved godt at jeg ikke har ret til at sige noget nu jeg godt kan lide bands som Skindred. På den måde er Rob Zombie ikke meget forskellig fra dem: i stedet for at mixe alverdens gøgl ind i hans sange spiller han bare en masse covers. Men det hele er bare så... irriterende ordinært. Også på trods af al glimmer og glamour, chok-rock effekter og hvad han ellers finder på. Men det er på trods af gimmicks en folkefest og i større grad end mange andre kan formå – det er i den grad fornemt at kunne få det de fleste foran Helvíti til at være med når ens eget materiale overordnet er drønhamrende uinteressant.

Måske er det tidspunktet. Måske er det fordi vi er på sidstedagen og det her er sidste chance for at få festet igennem inden Scorpions går på scenen (og kan man nu regne med at det bliver godt?). Måske er det bare mandens image, det farverige tøj og de sprælske dreadlocks der gør udslaget. Det pæne fremmøde viser uagtet grunden at publikum giver en fuck. Og det gør Rob Zombie sådan set også, bare kun så langt som til at der skal være en, ja du gættede det, fest. Om det så er ved at genbruge sig selv så heftigt at man er i tvivl om vi er i 2017, første gang han stod på scenen, så må det være sådan. Eller ved at skyde covers af sted af alt fra Beatles til Ramones, Alice Cooper og Metallica. Men ikke engang White Zombie sangene ydes retfærdighed; de leveres i tynde og ufarlige udgaver. Synd, for de originale kan altså noget. Ligeledes kan enkelte af hans egne sange, men i dag er de... ikke leveret særlig spændende, ”Dragula” værende den eneste undtagelse.

Så det falder tilbage på en god lyd, et velspillende band og en habil indpisker af en frontmand. Og i al fairness så gør de tre elementer det til sammen glimrende. Det bliver bare aldrig nogen stor oplevelse.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Rob Zombie
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 22 Juni 2019
  • Koncert sted: Helvíti, 20:45
  • By: København
  • Genre: Heavy Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.