fbpx

Copenhell 2019: Lamb of God

Copenhell 2019: Lamb of God

Der er kun ét spørgsmål der skal besvares i aften: kan Lamb Of God overgå deres mesterværk af en koncert fra 2012? Alle der var der ved hvorfor lige præcis dét show hives frem igen og igen og igen som et af Copenhells bedste, hvis ikke slet og ret nummer et. Siden da har de besøgt Roskilde i 2015 med forfærdelig lyd til følge og var et af de tre opvarmningsbands under Slayers afskedstour der bragte dem forbi Royal Arena i slutningen af 2018. Den korte historie: det var mere end godkendt. Forventningerne er høje, men tilliden ligeså – den eneste bekymring? At publikum kører sig trætte inden SlipKnoT står der nogle timer senere.

Og vi kan ligeså godt få det ud af verden med det samme: koncerten fra 2012 overgås ikke. Det er der flere gode grunde til, hvor de to mest umiddelbare er at solen står højt på himlen under hele foretagendet, og så er spilletiden i den noget kortere ende for en headliner. Men frygten om at folk holdt igen for ikke at køre sig trætte inden SlipKnoT? Tag det fra mig der var i pitten hele vejen igennem: det var ikke tilfældet. Ikke et eneste øjeblik var der ro på og det føltes præcist som tilbage i 2012, bare med færre mennesker (i og med der nu er et hegn der opdeler folk foran scenen).

Og det er heller ikke fordi Lamb of God kommer dårligt fra start. Den monstertunge ”Omerta” sparket ballet i gang og lige derefter får vi en særdeles slagkraftig trekløver med ”Ruin”, ”Walk With Me In Hell” og ”Now You’ve Got Something To Die For”. Herefter får vi den sædvanlige skåltale om Christiania inden ”512” snart indfinder, og på trods af at være et nyere nummer er publikum i særdeleshed med på den. Det er også lige inden at et pas lander på scenen, og man må trække på smilebåndet over Randys venlighed når han råber navnet op flere gange OG humoristisk sætter folk på plads fordi der udbryder buh-råb over at det tilhører en svensker – men kom nu videre, for fanden. Der er ikke tid til det pjat.

Herfra kører det så også nogenlunde derudaf. Randy Blythe og resten af slænget er imidlertid ikke rasende som i 2012, faktisk kan det af og til føles lidt som endnu en dag på kontoret. Men det betyder ikke at en gennemsnitlig dag på LoG-kontoret er kedelig, langtfra. Man kan dog ærgre sig over at man flere gange når at tænke, at der kort og godt skal spilles mere og snakkes mindre. De lange pauser mellem sangene er også ødelæggende for intensiteten, fordi der så bruges tid på at komme i omdrejninger igen. Overordnet mangler der fokus, og når man kun har en time og et kvarter er der altså ingen tid at spilde – men den spildes og det er tosset, især når man helt forbigår både ”Wrath” OG ”Resolution”-albummene. Det kunne have været mægtigt bare at høre et par enkelte sange derfra.

Men på trods af mindre gode betingelser og kortere spilletid leverer Lamb of God stadig til fulde. Teknisk er der ikke en finger at sætte på det, Randy er stadig et bæst / indpisker af guds nåde og hans vokal har stadig samme styrke. Det er topprofessionelt, lyden er god, fyldig og dejligt tung (især ”Blacken The Cursed Sun” lyder fænomenal) og publikum er i bandets hule hånd hele vejen igennem. Og selvom det er ærgerligt ”Black Label” åbenbart er blevet skrottet fra sætlisten (og dermed også wall of death traditionen) er ”Hourglass”, ”Laid To Rest” og den festlige ”Redneck” som afslutningstrio svær at klage over – om vi slog cirkelpitten fra 2012 ved jeg ikke, men det var højdepunktet på en række af højdepunkter, og det siger ikke så lidt.

Sætliste:
1) – Omerta
2) – Ruin
3) – Walk With Me In Hell
4) – Now You’ve Got Something To Die For
5) – As The Palaces Burn
6) – 512
7) – Still Echoes
8) – Engage The Fear Machine
9) – Blacken The Cursed Sun
10) – Descending
11) – Hourglass
12) – Laid To Rest
13) – Redneck
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Lamb of God
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Fredag, 21 Juni 2019
  • Koncert sted: Helvíti, 19:45
  • By: København
  • Genre: Groove Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.