fbpx

Copenhell 2019: Dimmu Borgir

Copenhell 2019: Dimmu Borgir

Dimmu Borgir har været ude for radaren i mange år. Det nyeste album ”Eonian” er udkommet hele otte år efter 2010’s ”ABRAHADABRA” og på livefronten er der ikke givet ét show mellem sommeren 2014 – sommeren 2018. Bare i Danmark skal vi tilbage til 2010 hvor de sidst var forbi.  Men nu kunne de være her. Jeg har savnet dem og tålmodigt ventet på deres næste træk mere eller mindre lige siden deres storslåede show på Wacken i 2012. Jeg er nok ikke den eneste. Og Copenhell har endelig ramt det rigtige tidspunkt for blackmetal. Så er spørgsmålet kun hvordan ”Eonian” kommer til at klare sig live, nu det ikke har kastet de helt begejstrede anmeldelser af sig.

Men vi starter et andet sted, nemlig ved slutningen. For lige som Dimmu Borgir er ved at blive rigtig varme, er så hvor tiden er løbet fra dem. En time er simpelthen for lidt tid, og man kan her efter festivalen ærgre sig gevaldigt over, at det ikke var de norske mestre der fik lov at lukke hovedscenen i stedet for Scorpions. Det kunne have været fantastisk. Det starter godt nok mindre spændende rent musikalsk, men visuelt er det noget af et syn (som altid, kan man tilføje – de teatralske elementer, vilde kostumer og en udsmykket scene er heldigvis ikke taget af tapetet). Problemet er bare at over halvdelen af seancen foregår mens det stadig er delvist lyst, så det er først hen mod slutningen man bliver helt omsluttet af mørket – men så ruller det også. Ligeledes begynder lyden heller ikke som bandet fortjener, men også den forbedres. Og så er det slut...

Dimmu Borgir selv er til gengæld langt mere inddragende end de normalt har for vane, ikke mindst Shagrath kommer helt ud til publikum og synger/growler i øvrigt fantastisk. Med de mange nyere sange er det også et fornuftigt træk. Det tager godt nok lidt af mystikken og den kølige distance, der ellers plejer at virke som en styrke, men byttehandlen fungerer her. Det er især smart, for selvom man kan respektere bandet for at tro på eget materiale og ikke bare ukritisk indrette sig efter hvad de fleste vil have, ja så er det nyere materiale altså svagere end deres ældre – sådan ligger landet.

Og det er da også i anden halvdel hvor vi får de gamle klassikere som ”Puritania”, ”Progenies Of The Great Apocalypse” og ”Mourning Palace” som afslutter. Lineært forvandler koncerten sig fra acceptabel til rigtig, rigtig god – og det er både publikums engagement, valg af sangene, lysshowet der nu kan udfolde sig og bare helt overordnet glæden ved at have dem tilbage på dansk jord. Men så slutter det, og man efterlades med en utilfredsstillende følelse af halvhed i kroppen. Jeg vil have mere!, siger den, men til ingen verdens nytte. Der er derfor nogle bookere der skal invitere dem tilbage igen, og det lige med det samme. Alt andet er uacceptabelt. Og Copenhell, næste gang så giver I sgu Dimmu Borgir den tid og scene de reelt fortjener.

Sætliste:
1) – The Unveiling
2) – Interdimensional Summit
3) – The Chosen Legacy
4) – Gateways
5) – Dimmu Borgir
6) – Puritania
7) – Ætheric
8) – Council Of Wolves And Snakes
9) – Progenies Of The Great Apocalypse
10) – Mourning Palace
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Dimmu Borgir
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 22 Juni 2019
  • Koncert sted: Hades, 22:15
  • By: København
  • Genre: Black Metal, Symphonic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.