fbpx

Copenhell 2019: Demons & Wizards

Copenhell 2019: Demons & Wizards

Kan du godt lide Blind Guardian? Hvad med Iced Earth? Hvad så med selve Demons & Wizards? Hvis du kan svare ja til et, begge eller sågar alle tre spørgsmål bør du have indfundet dig til det første navn på Hades om torsdagen. At bandet består af forsangeren fra førstnævnte og guitaristen fra sidstnævnte bør næsten være grund nok for fans af sværd-og-drager metal, men derudover virker dette sideprojekt til at være en legeplads og en fælles passion frem for en pengemaskine – og det er da et plus. Kun to albums har de udgivet på 21 år, nemlig det selvbetitlede fra 2000 og opfølgeren ”Touched By The Crimson King” fra 2005. Det næste er sat til at udkomme i 2020. Et andet, men ligeledes gyldigt argument for at dukke op er, at der udover danske Manticora ikke er meget at komme efter i år for fans af genren.

... Og det havde folk tilnærmelsesvis godt afluret, for der var dukket en pæn mængde op. Det er ikke decideret overvældende, men så igen er tidspunktet og dagen helt sikkert en faktor. Dette har dog ikke nogen indflydelse på bandet selv: forsanger Hansi Kürsch er veloplagt både i præstation og publikumskontakt. De resterende, hvoraf hele fire af dem er hyrede musikere, gør til gengæld ikke det store væsen ud af sig og det gælder faktisk også for Jon Schaffer, den anden halvdel af projektet, men det tekniske spil derimod, dét sidder i skabet – når altså ikke vinden af og til stjæler lyden. At træerne på bakken er forsvundet er desværre til at mærke og det føles som om der er en rigtig god lyd gemt et sted, men når keyboardet knapt kan høres, ja så er det altså lidt kritisk.

De fremmødte tager dog både tidspunktet, dagen og omstændighederne godt imod denne udstikker af et navn selvom der observeres mere end der deltages fra alt andet end de forreste rækker. At Demons & Wizards har få danske fans er nok ikke at undersælge varen, et hobbyprojekt vil oftest være således, men der er jo også en anden grund til at dukke op: håbet om nogle Blind Guardian og/eller Iced Earth skæringer. Og vi får da også en enkelt af hver, og jovist om ikke gejsten stiger mærkbart under disse. De originale sange gør sig dog også bedre end på plade og både ”Crimson King” og naturligvis ”Fiddler On The Green”, der går fra ballade til bombastisk afslutning, stikker positivt ud mest af alt blandt publikum.

Alt i alt er det en fin oplevelse selvom der mangler en del for at komme op i ”godt”-niveauet. Udtrykket er for ensformigt, publikum er for passive og fåtallige og ikke mindst holder den halvdårlige lyd koncerten fra større højder. Med det sagt var det en udmærket åbning af Hades og en af årets få bookinger der virker til at gå efter et mere snævert spektrum af lyttere – og dét skal Copenhell absolut have ros for at prioritere.

Sætliste:
1) – Rites Of Passage
2) – Heaven Denies
3) – Poor Man’s Crusade
4) – Crimson King
5) – Love’s Tragedy Asunder
6) – Burning Times (Iced Earth cover)
7) – Welcome To Dying (Blind Guardian cover)
8) – The Gunslinger
9) – Terror Train
10) – Blood On My Hands
11) – Fiddler On The Green
Kilde: www.setlist.fm

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Demons & Wizards
  • Karakter: Karakter: 3.5
  • Koncert dato: Torsdag, 20 Juni 2019
  • Koncert sted: Hades, 14:30
  • By: København
  • Genre: Power Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.