fbpx

Liserstille, Late Night Venture, LLNN - Atlas

Liserstille, Late Night Venture, LLNN - Atlas

Colossal On Wheels havde ramt Århus, og det stod i tunghedens tegn. Alle tre bands beskæftiger sig indenfor Post-Rock/Post-Metal genren. Tre forskellige bands spillede på Atlas i aften, og alle tre havde en meget forskellig lyd som er helt deres egen. Turnéen er booket af bookingbureauet Colossal som også står for festivalen A Colossal Weekend, som på deres plakat er der allerede pyntet med navne såsom Deafheaven, Sumac og Oxbow. Så imens vi venter på at festivalen går i gang, så får vi alligevel noget kolossalt til landes kroge. Lad os se om trommehinderne overlevede

 

LLNN

Jeg har en periode hvert efterår/vinter, hvor alting ikke lige går efter planen, så hører jeg næsten udelukkende LLNN. Deres lyd er noget så tung og storslået med masser af dybde og fyldt med kæmpe lydbilleder, som nemt fanger lytteren og sætter en dyb trance i gang. Bandet gik på scenen og hold nu kæft det var højt, og selvom jeg havde ørepropper i, så var det til ingen nytte. Forsanger og guitarist Christian Bonnesen skreg sin hals til blods om hvordan verden ikke det fedeste sted at være, og når du sætter lyrikken sammen med musikken, så giver det bare alt for god mening. Trommeslager Rasmus Sejersen tæskede trommerne som om de havde truet hans familie på livet. I forhold til hvor højt det var så var alle instrumenterne hørbare, hvilket jo bare er fantastisk. Numre som Monolith, Calmity og The Guardian var jo bare super fede som altid. Der har været lidt ændring i besætningen da tidligere bassist Jakob Winnem Larsen blev erstattet af Rasmus Furbo, som tidligere var guitarist i Hexis. Rapture var nummeret som lukkede det hele, og det sidste stykke af nummeret blev spillet to gange, hvor det gik endnu langsommere den sidste gang. Jeg skrev engang i en koncert anmeldelse at det britiske band Anaal Nathrakh var soundtracket til verdens undergang. Det står jeg stadig ved, men LLNN er det perfekte soundtrack når alting er destrueret og vi alle sammen sidder på knæ og græder i en ekstase af fortvivlelse.

Karakter 5 ud af 6

 

Late Night Venture

Efter ørerne fik en MEGET velfortjent pause, bevægede jeg mig ind i salen igen. Late Night Venture har jeg ikke stiftet bekendtskab med før, men var spændt på at se hvad det var for noget. Bandet gik i gang med at spille og lyden var måske lidt mudret til at starte med. Det blev heldigvis rettet op på kort tid efter de var startet. Man kan høre på deres musik at britiske Mogwai har været en stor inspirationskilde. Meget store og smukke passager i musikken, og specielt de lange instrumentale stykker var virkelig fede og det fik mig til at lukke øjnene og falde dybt ind i musikuniverset. Bandet spillede i 45 minutter ca men alligevel så fløj tiden bare afsted, og man var næsten helt forbavset da bandet var slut. Late Night Venture var en virkelig fed oplevelse, og det er i hvert fald et band jeg vil holde øje med i fremtiden. Det er også lang tid siden et band indenfor Post-Rock genren og de kan varmt anbefales af denne her anmelder.

Karakter 4 ud af 6

 

Liserstille

Nu var det så blevet tid til aftenens sidste band. Liserstille er ligesom Late Night Venture, et band som jeg heller ikke har stiftet bekendtskab med. Bandet gik på scenen og det fungerede meget godt, men alligevel synes jeg at det var en lille smule off. Jeg kan ikke helt sætte min finger på hvad der var galt. Musikken fungerede godt, og publikum var med på den men alligevel så synes jeg ikke helt at jeg blev fanget af det. Musikmæssigt var det lidt mere teknisk og lidt mere metallisk. Jeg begyndte som småt at kede mig, der var nogle gode passager engang imellem men alligevel endte jeg med at blive en lille smule skuffet. Liserstille var ikke lige helt min kop te, men måske er det noget jeg burde have tjekket ud på forhånd, så havde jeg måske fået en større forståelse af musikken, og det er selvfølgelig min fejl. Men alligevel kan et band ikke altid tilfredsstille alle og sådan var det sgu for mig i aften. Men jeg ville ikke have noget imod at tage ind og se dem igen hvis jeg fik chancen for det.

Karakter 3 ud af 6

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Colossal On Wheels: Liserstille, LLNN, Late Night Venture
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Fredag, 10 Februar 2017
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Post Metal
  • Samarbejdspartner: FondenVoxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.