fbpx

Clutch, Bombus, Greenleaf - Voxhall

Clutch, Bombus, Greenleaf - Voxhall
Billeder af Sebastian Dammark

Efter et hav af koncerter, så var jeg nu nået til den sidste koncert for mit vedkommende i 2015. Tilbage i 2014 på Copenhell var jeg så deprimeret da jeg fandt ud af, at Clutch lå oveni Taake som jeg havde sagt ja til at anmelde for mit gamle site, så nu efter lang tids ventetid skulle jeg endelig opleve Clutch, og hvilket et brag mit koncert år blev sluttet med.

Da jeg ankom på Voxhall, fik jeg at vide, at der var tre sikkerhedsvagter på parkeringspladsen og ved indgangen til Voxhall, og indenfor var der fire vagter mere. Efter terrorangrebene i Paris kan man godt forstå, at manhar skærpet sikkerheden på diverse spillesteder. Så efter en kropsvisitering fik jeg endelig lov til at komme ind i salen

 

Greenleaf
Første band på scenen i aften var svenske Greenleaf. I forhold til at det var tirsdag, var salen rimelig godt fyldt op. Bandet virkede tæt, og havde den svære opgave at få alle Clutch's fans med på fest. Det faldt meget hurtigt til jorden, og opgaven at starte en fest med publikum virkede som en umulig opgave. Forsanger Arvid Jonsson dansede rundt på scenen og prøvede forgæves at få folk med på festen, men publikum var ikke til at rokke. Greenleaf leverede en kedelig opvarmning og det er ikke en oplevelse jeg geerne vil opleve igen
Karakter: 1 ud af 6

 

Bombus
Bombus er et navn som jeg har hørt et par gange, men aldrig nogensinde virkelig har taget mig sammen til at høre deres musik. Bandet gik på til noget af en lang intro, synes jeg, og begyndte at spille røven ud af bukserne. Bandet virkede mere tændte, og et par mennesker i publikum var så langsomt begyndt at smide et par horn i vejret og begynde at svinge med håret. De første par numre gik direkte ind hos publikum, men jeg synes alligevel at det begyndte så småt at blive en anelse ensformigt. Vokalen blev opdelt imellem bassist og de andre to guitarister, og på vokalfronten var der ikke særlig meget at være utilfreds med der. Men ensformige sange og ikke særlig stor respons fra publikum gjorde, at oplevelsen ikke var særlig minde værdig, men alligevel leverede Bombus en bedre koncert end Greenleaf.
Karakter: 3 ud af 6

 

Clutch
Nu var det endelig tid til at se Clutch. Salen var nu helt proppet op til kanten, og bandet gik på scenen og sparkede sættet i gang med X-Ray Vision, som efterfølgende gik direkte ind i Firebirds. Rytmesektionen var meget stationære, og der blev ikke hoppet frem og tilbage, men det modsatte kan siges om forsanger Neil Fallon, som var en blanding af en fantastisk frontmand og en arrig hulemand.

Der var ikke så meget tid til at blive snakket igennem numrene men alligevel var Fallon god til at svare på kommentarer, som blev råbt af publikum. At se Clutch live og spille deres numre er en fornøjelse, men som musiker at se hvor godt en rytmesektionen spiller sammen, er noget som er endnu bedre. Bandet spillede så tight at man lige var nødt til at samle sin kæbe op fra gulvet. Bandet tonsede sig igennem hits som Crucial Velocity, Burning Beard og Sucker For The Witch, som bare gik direkte ind hos publikum. Man var måske en anelse bange da publikum stod rimelig tætpakkede sammen nede på gulvet, og folk hoppede frem og tilbage. Det var synligt på scenevagten var lidt nervøs for at folk ville crowdsurfe, så de var lidt rundt og bede folk om at være mere rolige. Bandet spillede videre og gav det sultne publikum mere af, hvad de var kommet for at høre. Sættet i aften bestod mest af numre fra deres seneste udspil Psychic Warfare, og så gravede de lidt længere ned i deres bagkatalog. Det var måske lige en anelse ærgerligt, at de spillede så meget fra det nye, da jeg er mere er bekendt med det gamle materiale som The Regulator og Profits Of Doom, som desværre ikke blev spillet i aften.

Lydmæssigt var det hele også bare lige i skabet, selvom det i starten føltes lidt som om at lyden var ret lav og ikke særlig høj, men heldigvis blev det ændret på efter det første nummer. Son Of Virginia var så det sidste nummer for i aften og pubilkum råbte efter mere, og de kom på scenen igen og lagde stærkt ud med D.C. Sound Attack! Hvor publikum begyndte at svinge med håret og sang med med al deres resterende kræfter. 'We got time for one more!' råbte Fallon til publikum, og de talte ind og spillede den evigt fede The Mob Goes Wild. Jeg var ellevild på dette tidspunkt, og endte med at gå helt amok og sang med på ordende. Clutch satte et godt og grundigt punktum for denne anmelders koncertår.

Det var fedt endelig at få set Clutch live, men alligevel at de spillede en masse fra det nye materiale i stedet for at blande begge dele sammen, satte lidt en dæmper på oplevelsen. Jeg vil uden tvivl ind og se Clutch igen næste gang de gæster landet, og det bliver sikkert lige så fedt.
Karakter: 5 ud af 6

 

 • Clutch_17
 • Forfatter: Sebastian Dammark
 • Clutch_9
 • Forfatter: Sebastian Dammark
 • Clutch_5
 • Forfatter: Sebastian Dammark

Se hele galleriet!

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Clutch, Bombus, Greenleaf
 • Karakter: Karakter: 3.0
 • Koncert dato: Tirsdag, 01 December 2015
 • Koncert sted: Voxhall
 • By: Aarhus
 • Genre: Metal, Rock
 • Samarbejdspartner: FondenVoxhall

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.