fbpx

Carpark North - Tinderbox 2015

Carpark North - Tinderbox 2015

Carpark North går på til en vild og heftig elektronisk intro, der springer direkte over i en meget anderledes udgave af "Shall We Be Grateful" – der bare ikke lyder særlig godt. Så fungerer de næste sange bedre, selvom der er ændret i dem (det er jo en del af det Carpark North gør, og ved tidligere møder med bandet har det fungeret glimrende).

Det utilregnelige vejr lægger dog til en start en dæmper på publikum, men det overvindes ganske effektivt af bandet, og snart er pladsen foran scenen godt fyldt, og hvor rigtig mange rækker danser, hopper, synger og lignende (bl.a. sid ned-hop op finten - igen igen igen...). Lyden er også rigtig god, og det hele går klart igennem – det er til gengæld noget nær umuligt, foruden trommerne og bassen, at vurdere hvad der er live og hvad der er playback.

Bassisten gør sig bemærket med en skæv persona, i og med at han til tider virker bevidst fjern og arrogant, og andre gange flyver rundt som en gal. Forsangeren er den ultimative indpisker, og det har både fordele og ulemper...

Fordelene er at folk aldrig får lov at slappe af, og derfor er i en konstant rus der aldrig ender. Dét er en euforiserende fællesskabsfølelse, og man når ikke at kede sig. 
Det negative er, at musikken på intet tidspunkt får lov at stå alene, og med alle de ændringer virker det som om man ikke tør gøre tingene som de "er" - eller var, om man vil.
Det ville nu engang være smukt at lytte til forsangerens skrøbelige og smukke vokal, uforstyrret, for nøj, hvor kan den mand altså synge (når han gider) ... For meget af tiden bliver det liret noget halvlunkent af, igen som om det ikke skal være FOR ekskluderende - alle skal kunne være med. Så er det åbenbart federe at råbe "fucking" og "Tinderbox" konstant, i stedet for at levere det med følelserne ude på tøjet, og med en nerve som tidligere præstationer vidner om.
En anden negativ ting er, at der bruges så lang tid på crowdcontrol, at ikke mere end 9 sange nås på en hel time - og det er altså sange der varer imellem 3 - 5 minutter.

Når ovenstående utilfredshed er blevet luftet, så kan der ellers ikke sættes en finger på showet; teknikken spillede, publikum var mere end på, og Carpark North selv spiller bare skide godt. 
Folk fik vel hvad de kom for, vil jeg tro, men – og nu kommer det til at lyde elitært – jeg savner de knap så folkelige Carpark North. 

Sætliste:
1) - Shall We Be Grateful
2) - Human
3) - Renegade
4) - Burn It
5) - Army Of Open Arms
6) – 32
7) - Save Me From Myself
Encore:
8) - Transparent & Glasslike
9) - Best Day

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Carpark North
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Lørdag, 27 Juni 2015
  • Koncert sted: Tinderbox
  • By: Odense
  • Genre: Rock, Electronic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.