fbpx
Advarsel
  • JUser: :_load: Kan ikke indlæse bruger med ID: 53

Blaze Bayley

”Hvorfor opkalder et band sig efter en flaske sprut?”. Ja, uvidenheden længe leve, for før jeg havde undersøgt dem en lille smule, var jeg ikke klar over at de (eller han) var forsanger for Iron Maiden i nogle år – og at han så var gået solo, og stadig bibeholdt meget fra sit tidligere band – når vi snakker det musiske. Tag endelig ikke fejl, den mand kan sgu synge!

Så det var med lige dele forventning og nysgerrighed, at jeg besøgte Klippen en dejlig torsdag midt i marts. Jeg missede dog desværre de 2 opvarmningsbands, og jeg ville gerne have set de danske Ripe på en scene.
Sådan blev det ikke, og Blaze Bayley stod på scenen hurtigere end forventet.

Jeg var imponeret. Efter kun ½ minut til at bevise sit værd er Blaze Bayley havnet i mit hjerte – det var da helt utroligt! Storladne melodier, smuk harmonisering og dybe tekster om alt fra samuraier og ære til onde stemmer i hovedet – og et efterfølgende selvmord. Og endnu engang må det siges: Stemmen bærer alt i den musik. Men det gør virkelig intet, for han kan synge så taget blæser væk, og fugle styrter ned af lydbølgernes energi.

Med numre primært hentet fra den nye CD – The Man Who Would Not Die – var stemningen indkapslet, til trods for det en smule sløje publikum. Af numre kan nævnes Samurai og A Crack In The System, hvor Blaze Bayley begyndte at konspirere og udstikke idéer om livet inde i systemet, som ikke rigtigt eksisterede, fordi Regeringen ville placere folk i små bokse – osv. En smule tungt at høre på, men ganske fornøjeligt.
Mit eget højdepunkt var sangen Voices From The Past, der kan defineres som alt jeg elsker ved hans melodiske heavy metal.
Tak for denne gang, og vi ses helt sikkert næste gang. Jeg kan høre pladebutikken kalde på mig.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Blaze Bayley
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Torsdag, 19 Marts 2009
  • Koncert sted: The Rock
  • By: København
  • Genre: Heavy Metal
  • Samarbejdspartner: The Rock
Mere i denne kategori: « 3 Doors Down, Seether Volbeat »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.