fbpx

Black Swamp Water - Royal Metal Fest 2016

Billeder af mbn-foto.dk
Billeder af mbn-foto.dk

Det er rart, at noget så umoderne som halvsleazy hard rock bliver tilgodeset på et så døds- og black-vægtigt RMF-line-up som årets. Også selvom det er i form af noget, der i så høj grad minder om et hyggeprojekt, som det er tilfældet med silkeborgensiske Black Swamp Water.

De rykker nemlig rigtig fedt, de hér gutter. Givet, musikken er ikke længere så original, som den var, da Guns n’ Roses og Skid Row spillede den i senfirserne, men sådan er der jo for fanden så meget. Black Swamp Water tilføjer hardrocken en massiv, solid tyngde, og selvom bandet ikke har været ude af garagen længe nok til at transcendere summen af sine enkeltdele, kan det høres, at rytmegruppen består af erfarne musikere.

Lidt i stil med gårsdagens Stone Cadaver synes numrene hos Black Swamp Water at blive federe og federe, som deres sæt skrider frem. Og så ser jeg gerne både stort på, at lysmanden lige laver en Spinal Tap-finte og mørklægger scenen under halvdelen af “Harmless”, og at hovedriffet i den ellers så velskrevne “Drink ‘em Way Down” lige minder en tand for meget om C.o.C’s “The Door”. Bevares, hvis man sætter en flok aber i et øvelokale, begynder de vel osse at spille “Bohemian Rhapsody” før eller siden. (Uden yderligere sammenligning, forresten).

Min hovedanke til Black Swamp Water er, at de lige skal blive enige om at finde deres indre motherfuckers lidt mere frem, når det gælder om at komme ud over scenekanten med en reelt set så fandenivoldsk musik, som de nu engang skriver. Forsangeren skal lige være lidt mindre hyggelig og lidt mere heavy, og generelt skal bandet udstråle lidt mere engagement. Kun bassisten gør et nogenlunde acceptabelt arbejde ud af at bevæge sig på scenen; resten er mere eller mindre stillestående. Prølliåhørher, gutter: I rocker pissegodt; I kan sagtens bære at leve jer helt ind i stilen, selvom I ikke lige står på Sunset Strip for de dér skide 30 år siden. Og så synes jeg i øvrigt, at langt størstedelen af jeres numre er mindst lige så gode som den dersens “Hell Ride”.

Rock on.

 

Tak til Michael B Nielsen/mbn-foto.dk for de fantastiske billeder!

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Black Swamp Water / Royal Metal Fest 2016
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Lørdag, 09 April 2016
  • Koncert sted: Atlas
  • By: Aarhus
  • Genre: Hard Rock

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.