fbpx

Anvil, Scene X Dream

Anvil, Scene X Dream

Anvil - bandet de fleste kender fra den der dokumentar (Anvil! The story of Anvil). Dannet tilbage i 1978 og med i intet mindre end 15 udgivelser i bagagen, er der et utal af andre årsager til at man burde kende den canadiske trio. Det være sagt, kan man ikke løbe fra at føromtalte dokumentar gav Anvil en revival, der stadig i dag smitter lidt af. Sidst bandet gæstede Danmark var så vidt jeg ved på Copenhell, hvor de spillede en fandens sjov men varierende god koncert. 

Denne tirsdag aften var rammerne intet andet end Loppens intime, træbeklædte omgivelser. Som altid svøbt i det stemningsgivende skær fra stearinlysene, stod de bonede gulve parat til at modtage aftenens publikum, canadierne og tyske Scene X Dream.

 

Scene X Dream

På det herlige tidspunkt 21:30 gik det tyske band på scenen, klar til at levere en gang NWOBHM inspireret tråd. Så burde der ikke være nogen tvivl om hvor vi ligger rent genremæssigt. Grundlagt i 89, skulle man tro, at undertegnede var stødt på tyskerne før, men det er desværre ikke tilfældet. Det er også irrelevant, som førstegangs oplevelse spillede Scene X Dream en energisk og på samme tid rolig opvarmning. Der var fart på musikken, godt tempo, leveret uden de store dikkedarer og med fin lyd, der skete bare ikke så meget på scenen. Lidt mere liv havde klædt bandets ellers udemærkede kompositioner. 

Små 45 minutters god opvarmning blev det til, hvor det danske publikum fik talt tysk og visa versa. Trods megen snak om 1864, virkede tysken denne aften ganske behagelige at være i selskab med. Men selvom kvartetten gjorde deres bedste, var der utrolig meget snak i krogede, der desværre vidnede om manglende interesse. Scene X Dream spillede ellers godt igennem og lagde en god bund for aftenens hovednavn. 4 ud af 6

 

Anvil

På det herrens tidspunkt 22:30, havde lidt flere fundet vej ind i varmen og frem mod scenen. Desværre var der ikke meget mere end halv fyldt. En skam, men med konkurrence fra andre koncerter i byen, var det måske et ganske pænt fremmøde. Den andel der nu engang var tilstede formåede til gengæld at levere godt med støj da canadierne listede på scenen.

Kort tid efter fik vi også en masse støj fra bandet - og hey, hvorfor bruge mikrofon når man kan tale ind i guitaren!? Et splitsekund var bandet på scenen og så skal jeg da ellers lige love for at trioen trykkede den af! Med god bund, bragede bandet af sted ned ”March Of The Crabs”, direkte over i ”666” og for fanden hvor det rykkede på Loppen. Reiner tordnede afsted på trommerne mens Lips leverede hans altid genkendelige vokal, tråd og smil. Det er svært at forestille sig en bedre start!

”School Love” fulgte trop og så blev der for alvor rykket med det lange hår og grå skæg, mens Loppen sejlede afsted. Anvil var på scenen, de var på, til stede og havde ingen intentioner om at skride før alle havde haft en god aften. Tordnede Anvil ikke derudaf rent musikalsk, underholdte Lips på vanlig og fornøjelig vis. Om end nogle ret specifikke tricks (i ved hvad jeg hentyder til) virkede lidt brugte, var de stadig enormt underholdende. Loppens mindre rammer klædte bandet og gav den ekstra dimension der skal til for at skabe den gennemførte oplevelse. Et mindre vidunder af en succes, hvor Anvil fremviste op til flere andre gode grund til at man skal huske bandet, end føromtalte dokumentar.

Anvil og Loppen var et match made in heaven og med ”Running” lukkede og slukkede Anvil ikke kun aftenens koncert, men også min sidste live anmeldelse i år. Derved er det også en fornøjelse at kunne konstatere, at aftenens koncert falder lige nede i lommen bestående af de bedste koncerter i 2014. 5,5 ud af 6.

 

 • Anvil_9
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Anvil_8
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • Anvil_10
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet her

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Anvil
 • Karakter: Karakter: 5.5
 • Koncert dato: Tirsdag, 16 December 2014
 • Koncert sted: Loppen
 • By: København
 • Genre: Heavy Metal, Heavy, 80'er

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.