fbpx

Amon Amarth, Entombed

Da Vikingerne Plyndrede Toget

Selvom det var ferie og folk altså ikke skulle op og arbejde eller i skole den næste dag, syntes det nu alligevel som en underlig ting, at tage til koncert på Train på en ganske normal kedelig onsdag. Det ligger dog til vikinger, at være en anelse utæmmede og ligeglade med koncepter som hverdage, og med Amon Amarth som hovednavn denne aften, var der lagt op til solid mjøddruk og krig.

På Train var der overraskende nok fyldt fuldstændigt op. Personligt lå forventningerne til en halvfyldt beruset sal af store skæggede mænd, men tilsyneladende var denne koncert mere attraktiv på det yngre sorthårede publikum, som virkede meget forventningsfulde til vikingerne, men også til det svenske opvarmningsband Entombed.

Entombed har aldrig sagt mig noget specielt og den store entusiasme blandt publikum undrede mig faktisk lidt. Det efterhånden meget gamle band har desværre aldrig fænget mig med deres udgivelser, men jeg kom med et åbent sind, og det skulle vise sig at være en god ting. Skønt en meget fuld Lars Göran Petrov på vokal, som svedte mere end han headbangede, var der virkelig god stemning i bandet og mellem folk på gulvet. Især guitarist Alex Hellid havde rigtig fed kontakt, og man kunne mærke,at de kunne li’ at spille. Denne energi afspejledes desværre ikke i musikken, hvilket var en skam. Kedelige ensformige sange, delt af skumle klichéprægede interludes, var hvad disse svenskere havde at byde på, og i løbet af det over en time lange set, begyndte det lidt trivielle show at mærke publikum og det hele døde lidt. Stor respekt til et band,der som opvarmingsband kan fylde en hel sal op, og have en stor del af publikum med det meste af vejen.

Første punkt på aftenens program var nu overstået, og selvom det virkede usandsynligt, føltes det som om det kom flere og flere ind i det lille tog. Stemningen var høj, drikkehornene begyndte at titte frem i mængden og så stoppede pausemusikken endelig. Ekstra mængder røg blev med opadvendte røgsøjler, føjet til den allerede tykke luft, mens kampen så småt indledtes af forventningsfulde strygere. Jeg havde ikke set Amon Amarth ordentligt før – kun ved et kort glimt i beruset tilstand på årets Wacken Festival, så jeg måtte tage mig selv i at glæde mig lidt, til at opleve en dræbende intro med ”Twilight of The Thundergod”. Dette blev desværre ikke tilfældet. Sangen var den helt rigtige, men lyden var helt ufatteligt mudret og ødelagde lidt oplevelsen. Bandet var svært at præcisere de første to numre igennem, men da ”Asator” blev skudt i gang, var det som om både scenen såvel som publikum blev stukket i brand. Så var vikingerne klar, og det var som om også lyden kunne følge bedre med nu. Ved femte sang ”Guardians of Asgaard” slog den evigt muntre Johan Hegg over i svensk og begyndte sin vikingemissionering af samtlige tilstedeværende i toget.

I enhver krig er der faldne brødre, og denne aften omhandlede også stor respekt for den afdøde bassist Michael Alexander fra Evile, som døde d. 5. oktober ved sygdom og derfor måtte det engelske thrashband aflyse deres del af koncerten. ”Fate of Norns” blev dedikeret til Michael, hvilken i øvrigt blev leveret med masser af energi. Koncerten i sin helhed var meget præget af opdelinger, ligesom Entombed. Først en sang med energi på, så en lidt mindre energisk og lidt monoton sang og igen en sang med gang i, hvilket gentog sig gennem det meste af sættet. Sange som ”Death In Fire” og ”Victorious March” fik meget gang i publikum og aftenens enkelte pit blomstrede da også, lige inde bandet gik ud og lod publikum stå tilbage og vendte på den forventede ”Cry of The Black Birds”. Den kom da også, med fuglekvidder og det hele, hvilket udgjorde et brag af en slutning, sammen med ”The Pursuit of Vikings”. Amon Amarth fik transformeret mange om til vikinger denne aften, skønt mange af deres sange var meget ens og energien ret opdelt. En overordnet god koncert, tak til Odin og Thor, for god inspiration.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Amon Amarth, Entombed
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Torsdag, 15 Oktober 2009
  • Koncert sted: Train
  • By: Aarhus

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.