fbpx

Amenra + support - Stengade

Amenra + support - Stengade

Det har været noget af et koncertår indtil videre, men nu var det blevet tid til en koncert jeg havde ventet længe på. Fem år hvis man skal være helt præcis. Jeg var en af de heldige 50-70 mennesker på Copenhell i 2014, som fik lov til at vidne belgiske Post-Metal giganterne i Amenra, og siden da har jeg ventet spændt på at de skulle komme tilbage. Jeg var tydeligvis ikke den eneste der havde glædet mig siden koncerten, var totalt udsolgt så lad os se hvordan aftenen udfoldede sig.

 

YLVA

Første band på scenen i aften var australske YLVA, og taget i betragtning, af det var første band så var der alligevel en god menneskemængde mødt op. Punket Sludge af den mest nihilistiske skuffe. Der er lidt knas med lyden men det bliver heldigvis ordnet indenfor kort tid, men under koncerten er der stadig en lille smule lydproblemer, da man en gang imellem kunne høre bassen mere end guitaren. Bandet tonser igennem sangene, og det føles som om man er fanget i en sump og langsomt drukner. På den gode måde selvfølgelig. To industri lamper på scenen og nogle Visuals kørende i baggrunden men man kunne ikke helt se hvad der forgik på lærredet. Desværre noget af én skam. Bandet gav den max gas og efter fyrre minutter kunne vibrationerne stadig mærkes i kroppen. På trods af lydproblemer og nogle ulemper i den visuelle afdeling, så var det en ganske fin start på aftenen.

Karakter 4 ud af 6

 

E-L-R

Efter en kort pause, var det blevet tid til noget helt andet. Tjekkiske E-L-R entrede scenen og publikumsmængden var steget og salen var godt fyldt op. YLVAs førnævnte nihilisme blev denne gang udskiftet med noget mere drømmende, og atmosfærisk. Det er lidt svært at sætte bandet i en bås, men de lægger sig nok op af noget Shoegaze/Post-Rock med flirtende elementer af Black Metal. Bandet havde også lagt en masse døde blomster på deres forstærkere, så det var også meget fint. Der var placerede to mikrofoner på scenen, men det var ikke meget de blev brugt, mere for at skabe en drømmende effekt engang imellem. Bandet spillede som sådan fint nok, men det blev måske også lidt for meget af det gode til sidst, også det at folk bagved blev ved med at snakke, så det var lidt svært at holde fokus til tider. E-L-R leverede en middelmådig koncert for mit vedkommende, men det var heller ikke mere end det.

Karakter 3 ud af 6

 

Amenra

Nu var ventetiden ovre, og med de metalliske lyde af introen til Boden var vi endelig i gang. Som i sand Amenra stil var alle lysene slukket, og deres visuals kørte i baggrunden. Og ud af det blå sparkede sangen i gang og allerede var første node var lyden totalt i skabet, og hele Stengade begyndte at svinge garnet i takt med hinanden, og under i de stille stykker blev alle omkring snakkende mennesker tysset på. Efter den monolitiske åbning gik vi direkte over i Plus près de toi (Closer to You) der igen sendte publikum ned i en sonisk lydinferno af fortvivlelse og elendighed, og mesterværket Razoreater kom lige bagefter, og der må jeg indrømme jeg var tæt på at fælde en tåre. Amenra har valgt som tema at kalde deres albums for MASS I-VI og i aften bliver det meget tydeligt hvorfor, fordi at se Amenra er ligesom at deltage i en gudstjeneste. En gudstjeneste der består af superdyster Post-Metal. Under den førnævnte sang fik vi lov til at se forsanger Colin H. van Eeckhout’s ansigt at se, da han altid står med ryggen til publikum, og heller ikke noget ord blev sagt til publikum. De gjorde det helt rigtige og lod musikken tale for sig selv. Der var nogle en gang imellem der ikke helt kunne finde ud af, af tie stille under sangene, og endda var der en fuld mand som truede en fra publikum, men sjovt nok blev det tysset på og det ødelagde heldigvis ikke oplevelsen for mit vedkommende. Diaken var det sidste nummer for i aften, og halvanden time var fløjet afsted. Jeg var fysisk og psykisk udkørt efter showet, og det kan ikke understreges hvor en intenst et band Amenra er live. På plade en ting maaen live er er man skal se dem. Et af årets højdepunkter uden tvivl.

Karakter 6 ud af 6

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Amenra + support
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Koncert dato: Torsdag, 21 November 2019
  • Koncert sted: Stengade
  • By: København
  • Genre: Post Metal
  • Samarbejdspartner: Stengade

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.