fbpx

All Pigs Must Die - Beta

All Pigs Must Die - Beta
Jeg var draget hele vejen til det kolde og grå Sjælland denne søndag. Vi stod i det kaotiske Hardcores tegn, og de evigt seje gutter i All Pigs Must Die var klar til at spille op til dans. APMD er en supergruppe eller hardcore supergruppe bestående af medlemmer fra bands som: Converge, Bloodhorse, The Hope Conspiracy og Trap Them. Bandet havde deres lands debut tilbage i 2015 på Roskilde Festival, hvor de spillede en fed koncert, men koncerten blev aldrig det helt vilde. Nok på grund af at de spillede i 35 graders varme, kl 14 om eftermiddagen for et publikum på størrelse med ca tre til firetusind mennesker, så bandet var relativt stillestående, så da muligheden tilbød sig at for at se bandet indenfor de intime rammer på Beta, så var det en no brainer. 
 
Une Misére
 
Jeg ankom til en halvtom koncertsal på Beta. Første band i aften var Une Misére fra Island. Kaotisk og dyster Hardcore af en skuffe så dyster, at det næsten er svært at få skrevet det ned på papir. Bandet kom ud til et publikum der ikke virkede særligt interesserede, inklusivt mig selv. Det tog bandet lidt længere tid for at komme op på scenen men efter de tre guitarister kom på scenen, så gik bandet endelig i gang. Jeg blev forvandlet til en stillestående koncertgænger til en dedikeret fan som stod og headbangede ude i salen. Det var næsten ikke til at kapere hvor godt bandet spillede sammen, og hvor intens deres energi var på scenen. Deres breakdowns var sindssygt massive og lydmuren var på samme kaliber. Der var var lidt af en stor afstand imellem band og publikum, men de kom selvfølgelig tættere på. Bandets sidste nummer var dedikeret til en ven der tog sit eget liv sidste år, og her viser de nemlig en oprigtig følelse af sorg og vrede. Deres forsanger var tydeligvis og forståeligt oprevet af denne tragedie, og han skreg sin hals til blods og lod de hele komme ud under det sidste nummer. Tredive minutter fløj jo forbi mit fjæs efter koncerten var slut, og det i hvert fald et navn jeg skal få hørt alt med. 
 
Karakter 
6 ud af 6 
 
All Pigs Must Die
 
Nu var det endelig blev tid til aftenens hovednavn. Folk kom ind i salen og bandet stod klar til at nedslagte os alle sammen, bogstaveligt talt. Allerede fra starten blev det krystalklart, at Roskilde koncerten slet ikke viste hvad bandet kan gøre live. Forsanger Kevin Baker der sammen med sit band endte med at blive stillestående for tre år siden, blev i aften forvandlet om til en vildmand på Beta i aften. Sange som Pulverization, Sermon Of The End og Bloodlines var som et angreb på de første rækker af publikum, og intensiteten kendte ingen ende, faktisk så intenst at Baker væltede en monitor på gulvet. Lyden inde i salen var rigtig god, og alting kunne høres, dog ville det ikke skade hvis de andre bandmedlemmer også ville bevæge sig lidt. Det gjorde heldigvis ikke så meget, da bandet spiller så umenneskeligt tight, og trommeslager Ben Koller der aldrig kan være i et dårligt band, var selvfølgelig storsmilende imens hans spillede sine super smadrede trommepassager. Man kunne godt mærke at det var søndag, og publikum virkede lidt halvtrætte og reserverede, lige udover de to dudes foran der var helt oppe at køre både under sangene og imellem sangene. Taget i betragtning at bandet udgav et deres nye album Hostage Animal tilbage i januar, så bestod aftenens sætliste mest af de første par udgivelser. Masser af fede sange såsom Third World Genocide og The Blessed Void satte bare mere gang i galskaben, specielt guitarsoloen i det sidstnævnte nummer er noget jeg kan bruge en hel dag på at snakke om. Hungry Wolf, Easy Prey var det sidste nummer for i aften, og her blev publikum bedt om at rykke helt tæt op mod scenen. Nu stod vi helt op i ansigtet på den frygtindgydende frontmand, og selvom han skreg sin hals til blods, rakte han mikrofonstativet ud til medlemmer i publikum, så vi kunne få en chance at synge med på sangene. Bandet kom tilbage til et sidste nummer, hvilket var Primitive Fear fra albummet Nothing Violates This Nature. Selvom publikum var måske ikke helt klar i aften, men bandet overkom dette og leverede en fuldstændig vanvittig koncert. En perfekt aften for mit vedkommende og begge bands gjorde et fantastisk stykke arbejde.
 
Karakter 
6 ud af 6 
 

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: All Pigs Must Die + Support: Une Misére
  • Karakter: Karakter: 6.0
  • Koncert dato: Søndag, 15 April 2018
  • Koncert sted: Beta
  • By: København
  • Genre: Hardcore

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.