fbpx

Agnostic Front, Shatterproof, Earn Your Scars

Billed af Henrik Moberg Jessen
Billed af Henrik Moberg Jessen

Den 8. og 9. juli bød The Rock på ikke mindre end en to dags hardcoremaraton, hvor anden dagen havde ikke New York Hardcore legenden Agnostic Front som hovednavn. Før amerikanerne gik på scenen, havde de to danske bands Earn Your Scars og Shatterproof fået tjansen af at opvarme det fremmødte publikum.

Earn Your Scars

Omkring kl. 21 gik Earn Your Scars på scenen, til maksimalt 40 ventende publikummer. Ildevarslende for resten af aftenen, men ikke noget danskerne tog sig af. Med en ny ”ekstra” forsanger i front, havde bandet besluttet, at gribe muligheden for at få afprøvet dels gammelt materiale med den nye tilføjelse samt nye numre. Lydmæssigt gik begge vokaler fint igennem og det må siges at tilføjelsen af den ekstra vokal, i høj grad var med til at give bandet lidt kant og attitude. Desværre fungerede lyden ikke specielt godt for hverken bas eller guitar, der størstedelen af koncerten lød som en mudret uadskillelig masse.

Rent sceneshowsmæssigt, er det lidt overraskende, at se et band, spille den genre, have så lidt energi på scenen. Bandets nyeste tiltag var det mest livlige, der enkelte gange leverede et lille hop, eller spankulerede frem og tilbage på scenen. Energisk? Nej absolut ikke, og det var da heller ikke noget der smittede af på publikum, der forholdte sig forholdsvist stille de 30 minutter bandet spillede. 30 minutter der godt kunne være kortet ned til 20, da bandet desværre ikke formåede at udfordre eller engagere publikum. Generelt skal det siges, at Earn Your Scars leverede en fin præstation, set bort fra førnævnte mangler, men deres musik er simpelthen for uinspirerede og kedelig og efter første fire numre, var det som om man havde hørt hvad bandet kunne. Det være sagt var det også en noget middelmådig oplevelse, hvor bandet aldrig formåede at få kontakt til publikum, trods gentagende forsøg. 2,5 ud af 6 til Earn Your Scars.

Shatterproof

Herefter var det blevet Shatterproof´s tur til at gå på scenen og gøre hvad de kunne for at forberede publikum. Ved entre på scenen, var antallet af publikum ca. fordoblet og talte godt og vel 80 personer på The Rock. Med proklamationen om at være ”verdens mest uduelige band” gik Shatterproof på, og leverede knapt 25 minutters hardcore, der fungerede langt bedre end Earn Your Scars, men som i høj grad levede på publikumskontakten og den gode humor.

Lydmæssigt havde bandet samme problemer som Earb Your Scars, til trods for at det denne gang sandsynligvis var hansigten at guitar skulle være downtuned. Med vilje eller ej, druknede guitar og bas i en gang mudret støj, som eskimo versionen af Ron Jeremy aldrig fik tøjlet. Det lykkedes dog bandet i langt bedre grad at få engageret publikum. Sikkert på grund af den gode humor samt det stigende antal øl der blev drukket – ja det blev endda til enkelte der udøvede den tåbeligt sparke/slå dans.

Samlet set leverede Shatterproof en fin opvarmning der holdte sig på det jævne og aldrig formåede at blive fantastisk. 3,5 ud af 6 til Shatterproof.

Agnostic Front

Det amerikanske hardscoreband Madball, gæstede i juni The Rock, hvor bandet, trods uengageret publikum og for kort spilletid, spillede en fed gang lige i fjæset hardcore. Med Agnostic Front værende et af de første kendte New York hardcore bands, og medhjælpende til at Madball kom frem på hardcore scenen, var forventningerne høje, da bandet kl. 23 gik på scenen og leverede en times hardcorekoncert.

Bandet lagde da også sikkert fra land, hvor det ¾ fyldte publikum kunne opleve det rutinerede band spille tight as hell. Lyden stod skarpt og hver tone fangede som de skulle – med undtagelse af Roger Miret´s vokal, der under hele koncerten fremstod for lav. Ærgerligt og ekstremt irriterende, men til gengæld fremstod såvel anden som tredje vokal stærkt, og opvejede til tider den manglende leadvokal. Bandet stod godt på scenen og leverede et godt sceneshow, hvor specielt Mikal Gallo førte and på bassen. Til trods for at Vinnie Stigma til start tydeligvis ikke var tilfreds med publikums anstrengelser for at blive en del af festen, kom der langsomt gang i de fremødte. Dette kulminerede efter en halv times tid i en fest hvor der blev hoppet, moshet og leveret circelpits som det kunne forventes.

Det blev undervejs til numre som ”Addiction”, ”Friend Or Foe”, ”A Mi Manera” og titelnummeret fra bandets aktuelle 2011 udgivelse ”My Life My Way”, inden bandet lukkede og slukkede for denne gang. Mens Stigma fortalte løs om, hvordan han havde købt et dansk flag til hans vens grand danois, forlod bandet og publikum langsom The Rock, med en fornemmelse af, at det hele gik meget godt, men at der manglede noget.

Det er svært at sætte en finger på hvad det var, men bandet formåede aldrig at leverede den energiudladning og gang hardcore som forventet. Uden sammenligning var det netop hvad Madball formåede og med den koncert i erindringen fremstod Agnostic Front’s koncert bare ikke ligeså gennemført. 4,5 til Agnostic Front, for en pisse tight energifyldt koncert, der desværre fejlede på Miret´s vokal og manglende momentum. Da Agnostic Front var det alt overskyggende navn denne aften, og de to danske hardcoreindslag, reelt ikke leverede nogen speciel god profil, er det valgt at basere den samlede bedømmelse udelukkende på Agnostic Front, hvorved aftenen løber af med samme karakter.

Se billeder fra Agnostic Front her.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.