fbpx

Aalborg Rocks v. 1.0

Den fantastiske begivenhed med diverse fede metalbands, samlet under ét tag på én nat startede lørdag d. 26. februar klokken 18:00 da dørene åbnede. Desværre for mig nåede jeg først ud på Studenterhuset en times tid senere, fordi jeg uheldigvis var blevet voldsomt forsinket på arbejdet, men vel fremme kaprede jeg den første øl fra backstagerummet og ventede spændt på aftenens andet band, da jeg jo måtte gå glip af det første band, Scamp, der efter sigende leverede en god energisk koncertoptræden. Men aftenens andet band, fynske Mindmare, fik rettet massivt thrash-angreb mod den aalborgensiske nattehimmel. Et angreb der uden tvivl fik gang i det overraskende energiske publikum! På trods af lidt knas med teknikken var Mindmare en ganske god deltager ved dette metalmaraton!

Deltagerantallet til dette maraton blev kraftigt forøget da Smaxone, det tredje band, gik på scenen. Alle dem der før havde opholdt sig i baren ved siden af, skyndte sig nu ind for at overvære Smaxone's henrettende adfærd på scenen! Og det var ikke nogen hr. hvem som helst, der stod oppe på scenen. Der er tale om et dreamteam af musikere, når Smaxone folder sig ud. Det vil sige at det er med Michael (fra Mnemic) på sang, Brylle (ligeledes fra Mnemic) på trommer, O'beast på bas (ja … også fra Mnemic) og ikke mindst Morten på keys (han er fra Mercenary) og sidst, men ikke mindst var det Claus der sang sammen med Michael. Dette var åbenbart Smaxone's første liveoptræden, men det bemærkede jeg nu ikke. Bandet virkede ikke anspændt, de fyrede bare et brag af en koncert af og forlod os så igen! Selvom musikken, der naturligt nok flere gange mindede meget om Mnemic, ikke lige faldt i min smag, var det et fedt show.

Næste punkt på dagsordenen var en omgang svensk metal! De meget In Flames-inspirerede Blinded Colony gik, fem mand høj, ind på scenen og leverede en solid omgang svensk kultur, der bestemt ikke havde noget som helst med hverken Astrid Lindgren eller violinspil at gøre. Og fra Sverige bevægede vi os til vort andet broderland, Norge, hvorfra Communic kom. De gav en koncert i en stilart, der kunne lede mine tanker hen på et band som Nevermore.

Klokken var omkring 23:00 da bandet, der var hovedårsagen til min tilstedeværelse denne aften, gik på scenen. Det var med store forventninger jeg afventede min første koncertoplevelse med Mercenary. Og jeg blev bestemt ikke skuffet. De seks lejesoldater spillede ti numre, fra både Everblack og 11 Dreams. Af højdepunkter kan nævnes ”Bloodrush”, ”11 Dreams”, ”Times Without Changes” og ekstranummeret ”Seize The Night”. Det var en helt fantastisk koncert, og hvis der havde været gang i publikum før, så skal jeg ellers lige love for at salen blev fyldt og der kom gang i publikum! Nu var det ikke bare begrænset til den hårde kerne lige foran scenen, men også længere nede i rækkerne begyndte folk at headbange! Mikkel Sandager var, som jeg også oplevede ham til Iron Maiden Jam, utrolig energisk og havde en meget direkte kontakt til publikum. Også Kral formåede at komme helt ud over scenekanten! Så for mit vedkommende var det ikke en dårlig koncertdebut!

Anderledes var det dog med det afsluttende band, Evergrey. Der var bestemt ikke gang i deres koncert, og jeg synes heller ikke lyden var så heldig. Men bandets optræden var mildt sagt elendig: De fokuserede i hvert fald ikke på kontakten til publikum, et publikum der også valgte at forlade Studenterhuset umiddelbart før eller under koncerten, der iblandt mig. Jeg var efterhånden så kvæstet at jeg blev nødt til at tage hjem, men efter sigende gik jeg ikke glip af den store oplevelse fra Evergreys side.

Men alt i alt var Aalborg Rocks v. 1.0 en succes, og jeg glæder mig til v. 2.0 bliver en realitet.


Revolution Music vil gerne takke Kral og Aalborg Rocks for tilsending af entré.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Aalborg Rocks v. 1.0
  • Karakter: Karakter: 5.0
  • Koncert dato: Lørdag, 26 Februar 2005
  • Koncert sted: Studenterhuset
  • By: Aalborg
Mere i denne kategori: « 3 Doors Down, Seether Ford T »

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.