fbpx

Aalborg Metal Festival 2018 Fremhævet

Billeder af The Lens Viking
Billeder af The Lens Viking

Rising

Efter to års fravær var det endelig tid til at vende tilbage til

. Jeg missede desværre Mortal Dread, så efter alt var faldet på plads, placerede jeg mig i midten af salen, hvor Rising allerede var i fuld gang med at spille. Salen var godt fyldt med mennesker, og lyden var god, og vigtigst af alt var energien på scenen ikke til at tage fejl af. Folk oppe foran var helt med på den, og håret fløj frem og tilbage og horn smidt i vejret, og stemningen var bare super fed inde i salen. Jeg så Rising for omkring tre måneder siden, og jeg forlod koncerten uden det største indtryk, men i aften var det en helt anden sag. Bandet var spillede super godt sammen, og man kunne tydeligvis se på medlemmerne i bandet, at de var glade for at være der, og at der var mødt så mange op for at se dem. Rising spillede fed koncert, og jeg skal i hvert fald tjekke deres nye album ud. Jeg synes det klæder Aalborg at booke bands indenfor Stoner/Sludge genren, så det skal de endelig blive ved med.

Karakter 4½ ud af 6

 

Whoredom Rife

Nu var det tid til noget helt andet, både udtryksmæssigt og genremæssigt. Norske Whoredom Rife spiller Black Metal, og siden de kun er to medlemmer i bandet, så er det selvfølgeligt oplagt at have livemedlemmer med. Bandet startede godt ud, og da det entrerede scenen totalt indsmurt i corpsepaint til et punkt, hvor det næsten var for meget, startede de nedslagtningen af det nordjyske publikum. Bandet spillede tight sammen, men det var lidt som om at de haltede utrolig meget i trommeafdelingen til tider, hvor at den hurtige dobbeltpedal skiftede tempo til meget hurtigt og så halvslattent. Stortrommen overdøvede også. I modsætning til Rising virkede publikum ikke så engagerede, hver gang forsanger K.R prøvede at gå gang i publikum, virkede de ikke så klar på den. Det var en anelse svært at holde fast i intensiteten, og det endte faktisk med at blive en middelmådig oplevelse. Sådan kan det desværre gå en gang imellem.

Karakter 2½ ud af 6

 

Blood Eagle

Nu var det blevet tid til den danske death grind supergruppe Blood Eagle. Dødsgrind af den ekstreme skuffe, og nu var salen fyldt op til at give den gas. Frontet af forsanger Michael Olsson, der efter min mening er indehaver af den fedeste vokal indenfor dansk metal, og sammen med en masse etablerede medlemmer fra bands som Mnemic, Hatesphere og Raunchy, så er dette en force der ikke skal spøges med. Blood Eagle har kun udgivet en EP tilbage i 2014 ,og siden har det været relativt stille for bandet, og musikken i aften bestod hovedsageligt af det nyere materiale, men alligevel var der også plads til sange som Kill Your Tyrants og måske Death Sub Zero, den første er jeg i hvert fald rigtig sikker på. Den første moshpit for i aften kom også til, livs- og energien var ikke noget at tage fejl af. Der blev selvfølgelig joket en masse om hvordan Olsson er en del år yngre end hans bandmedlemmer, så derfor var vi nødt til at tage en masse pauser. Bandet leverede en god koncert og leverede god gammeldags dødsgrind som vi jyder kan lide det.

Karakter 4 ud af 6

 

Illdisposed

Sidste gang jeg så Ildisposed var faktisk på Aalborg Metal Festival i 2014, hvor de leverede et sæt så intenst at jeg var nødt til at forlade koncerten, og i aften stod de tilbage på scenen. Jeg havde denne gang placeret mig længere nede i salen, og her stod jeg stille og nød koncerten. Det var blandede godter fra den evigt voksende Illdisposed bagkatalog, med fan favoritter som A Child Is Missing, Submit, og Purity Of Sadness, specielt den sidstnævnte fik publikum til at larme. Energien var god inde i salen, og selvom bandet spillede der for to år siden, så virker det til at publikum ikke kan få nok af Illdisposed, og det giver go mening siden bandet altid leverer et fedt show. Salen var godt fyldt op, faktisk så meget at det tog mig noget tid at komme ud igen da koncerten var slut. Jeg synes at en halv time til Illdisposed er anelse pebret, så koncerten var færdig ret hurtigt, så jeg blev efterladt lidt med den følelse af noget manglede, men fedt det var det sgu og Illdisposed gjorde lige præcis hvad de dur bedst til; at levere feee døøøø som vi siger i Aarhus.

Karakter 4½ ud af 6

 

Gaahls Wyrd

Dengang jeg var teenager, var jeg vanvittigt bange for Gaahl og alt hvad han står for. Nu, hvor jeg er blevet ældre, er det gået op for mig, at det hele bare er et show, men når han står på scenen for han det til at virke utrolig seriøst og skræmmende. Hans gamle band God Seed ramte Aarhus for et par år tilbage hvor det var en blanding af Gorgoroth numre (kun skrevet af Gaahl og King) og så numre fra kommende album. Og for at skuffe læsere og fans, så var der sgu ikke sket særlig meget i seks år. han har mere eller mindre de samme medlemmer fra hans gamle band, og nu er Gaahl heller ikke det mest aktive menneske på scenen. Han skriger lyrikken, peger ud på ynkelige medlemmer i publikum med sine horn, og så laver han nogle mærkelige falset skrig engang imellem, mere laver han faktisk ikke. Det er lidt mærkeligt at tænke over det er mere eller mindre samme band som før, bare i forklædning af Gaahl som solo kunstner. Ikke en særlig mindeværdig oplevelse, og hvorfor deres lead guitarist stak sin tunge ud i ti minutter imens han spillede, kommer jeg nok til at være forvirret over resten af mit liv.

Karakter 2 ud af 6

 

Anaal Nahtrakh

Nu var det blevet tid til britiske tæsk af den hårdeste skuffe. Anaal Nahtrakh er nu ikke et band der spiller live særlig ofte, og at Aalborg Metal Festival fik dem til at komme og spille, var grunden til at jeg besluttede mig for at tage af sted. Bandet kom ud på scenen og allerede fra starten var misantropien og galskab vores to hovedpunkter for i aften. Pitten gik amok, folk sang med og evige menneskekritiske frontmand Dave Hunt gjorde det klart, at han var ikke kommet for at hygge sig. Det første del af sættet bestod af en masse nyere sange fra deres tre seneste udspil, og det gjorde absolut intet, fordi de ruskede godt og grundigt op i publikum, men det var uden tvivl numre som Forging Towards The Sunset, In The Constillation Of The Black Widow og Bellum Omnium Contra Omnes der fik den aller bedste respons. Lige pludselig fik vi, at vide at de kun havde to sange tilbage, så More Of Fire Than Blood og Do Not Speak satte et godt og grundigt punktum for aftenens koncert. Fantastisk koncert som altid, ville dog ønske de spillede i lidt længere men udover det så var det en fantastisk koncert.

Karakter 6 ud af 6

Enslaved

Nu var det blevet tid til aftenens hovednavn. Jeg prøvede at se Enslaved for et par år siden på Roskilde, men da de spillede samtidig som Lamb Of God, så blev den sidstnævnte prioriteret højere. Nu var det endelig blevet tid til at se dem igen, og der var en masse mennesker inde i salen, dog ikke ligeså mange som til Anaal Nathrakh og Illdisposed, men de fleste var der. Lyden inde i salen var rimelig mudret hvor jeg stod, og det eneste som var tydeligt i lydbilledet, var trommer, bas og så en lille smule guitar, så alle de smukke passager der er at finde i Enslaveds musik udeblev rimelig meget. Udover disse lydproblemer så var der alligevel en god sjat fine øjeblikke at finde under koncerten, så endte det med at blive en lettere skuffelse for mig. Igen intet som bandet selv er skyld i, men det satte sgu en dæmper på min oplevelse, og når det så er sagt, så er jeg stadig fan af Enslaved og denne oplevelse ville ikke holde mig fra at tage ind og se dem igen.

Karakter 3 ud af 6

 

 • MORTAL DREAD_1
 • Forfatter: The Lens Viking
 • Beskrivelse: MORTAL DREAD
 • ILLDISPOSED_4
 • Forfatter: The Lens Viking
 • Beskrivelse:

  ILLDISPOSED

 • BLOOD EAGLE_3
 • Forfatter: The Lens Viking
 • Beskrivelse: BLOOD EAGLE

Se hele galleriet her

Udover billeder, har vi desværre ikke dækning af torsdag og lørdag på Aalborg Metal Festival

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Aalborg Metal Festival 2018
 • Karakter: Karakter: 4.0
 • Koncert dato: Fredag, 02 November 2018
 • Koncert sted: Studenterhuset
 • By: Aalborg
 • Genre: Metal
 • Samarbejdspartner: Aalborg Metal Festival

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.