fbpx

3 Doors Down, Seether

3 Doors Down, Seether

En hyggelig søndagskoncert. Så kort, men præcist kan aftenens udsolgte koncert i Vega beskrives. 3 Doors Down, det amerikanske rockband, havde lagt turen forbi hovedstaden og bragt landsfællerne i Seether med sig.

Seether

Seether er nok bedst beskrevet som en blanding mellem rock og metal, og med mange tydelige ideer fra grunge bands – især Nirvana. Jeg har lyttet en smule til dem, og deres mest kendte nummer: ”Remedy” lyder som var det taget direkte fra Nirvana – i første omgang var jeg ærligt i tvivl om det var et cover. Seether har eksisteret siden 1999 og lavet 6 albums. Det første, ”Fragile” var under et tidligere bandnavn: ”Saron Gas”. Det nyeste, fra 2011, er kaldet: ”Holding Onto Strings Better Left To Fray”.

Da jeg ankomvar Vega propfyldt – at komme ind i salen var en udfordring i sig selv. Seether gik i gang med deres show med en ganske udmærket lyd. De tre bandmedlemmer virkede utrolig selvsikre, og jeg fik hurtigt en fornemmelse af at de måske kedede sig en smule. Der var ikke meget engagement at hente. Forsangeren sang mest af alt for sig selv, mens bassisten dog var mere aktiv – til gengæld haltede opmærksomheden på at spille rigtigt. Han brugte mest af alt tid på at forsøge og opildne en stemning, i stedet for rent faktisk at spille. Men det virkede ikke seriøst – mere som om det er noget han skal forsøge for at virke engageret.

En anden ting, som jeg ikke kan forstå, er ideen i at lade instrumenterne larme imellem numrene. Og det er altså ikke bare en lille smule – det er rigtig højt! Så, imellem hvert nummer skulle folk stå og høre på larm. Fuldstændig unødig larm, der intet andet gjorde end generede. Publikum virkede dog ganske tilfredse, men ikke overrumplede. Der var spredte klap og pift, undtagen til sidste nummer hvor alle både kunne synge med og udtrykke deres begejstring.

Seether valgte både at spille deres hårdere rocknumre, såvel som et par enkelte ”laid back”/afslappere, der faktisk fungerede rigtig godt. Bandet spiller godt sammen, men det når desværre ikke rigtig udover scenekanten. Undtagen er et par enkelte steder i koncerten, og så afslutningsnummeret: ”Remedy”. 3½ stjerne til Seether, der hverken virkede begejstrede for at være i København, eller gjorde noget ud af deres show. Larmen imellem numrene trækker også ned. På den positive side er det noget fed musik – det er bare så ærgerligt at det ikke bliver fremført ordentligt.

3 Doors Down

Efter 40 (!) minutters sceneskift, kom 3 Doors Down endelig på scenen. Jeg vil, personligt, beskrive dem som værende et rockband, men flere mener at de bevæger sig ind over forskellige territorier, som f.eks. metal og grunge. De kom til verden i 1996, og har sidenhen udgivet 5 albums. Debutalbummet: ”The Better Life”, er fra 2000 og det nyeste: ”Time Of My Life”, er fra 2011. 3 Doors Down har solgt over 11 millioner albums, og er nok bedst kendt for nummeret: ”Kryptonite”.

Med en gigantisk skærm i baggrunden, med bandnavnet stående på, gik introen til albumnummeret: ”Time Of My Life”. De kom derefter løbende ind på scenen, med forsangeren som sidste mand – også blev der spillet igennem. Publikum eksploderede i glæde og sang med. Bagefter sagde frontsangeren, Brad Arnold, velkommen til og ønskede alle en god aften. Det var ærligt og blev taget godt imod. Lyden var, præcis som det forventes af Vega, rigtig god. Især guitarerne gik rent igennem, og vokalen ligeså. ”The Better Life”, albumnummeret fra 1. album, blev spillet derefter – igen til stor glæde nedenfor scenen. Igen blev der takket for publikums tilstedeværelse, og ellers spillet videre.

Således gik der over 1 time med skiftevis at spille numre, og efterfølgende takke publikum for deres stadige tilstedeværelse. Skærmen viste nogle billeder og videoer, men det var ikke noget der stjal opmærksomheden fra hvad der foregik på scenen. Fedt at bandet formår at brede sig ud og spille fra alle 5 albums. Selvfølgelig var der primært fokuseret på deres nyeste udspil, men det er jo også forventeligt. Til slut, (eller hvad?), spillede de: ”It’s Not My Time”, hvorefter de gik af scenen – selvfølgelig kun for at komme tilbage kort efter. Surprise surprise, men hey, det holder jo! Afslutningen bestod af 3 numre: ”Kryptonite”, ”Believer” og When I’m Gone” – også var det ellers også slut.

3 Doors Down er et utroligt velspillende band, og den udsolgte koncert viser jo også noget om deres ry og popularitet i Danmark. Jeg kan herfra kun give min anbefaling – i hvert fald når det drejer sig om livekoncerter. Det var rigtig uden tvivl en hyggelig søndagskoncert. Jeg glæder mig til næste gang! 4½ stjerner.

Se billeder fra 3 Doors Down her.

Se billeder fra Seether her.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.