fbpx

Dúné - Store Vega

Dúné - Store Vega

Hvad har Dúné egentlig lavet de sidste tre år, udover at forsangeren har været en del af Toppen Af Poppen? Jeg ved det ikke, og det er faktisk derfor jeg står i Vega i aften. ”Wild Hearts”, det seneste album, er tilbage fra 2013, og ellers er det kun de to forholdsvist nye singler ”Antidote” og ”Trying To Get To You” der har indikeret liv i Dúné-campen. Men derfor kan det jo sagtens blive en fornøjelig affære alligevel!

Dúné:
Badet i klart blåt lys, og til synet af fuldstændig proppet sal, skynder de i alt fem mand sig på scenen – tre af dem udgør Dúné. De to der ikke gør, guitaristen og trommeslageren, er ikke kun i navnet ikke en del af bandet, men befinder sig også fysisk længere tilbage på scenen – så der ikke hersker nogen tvivl om, hvem man skal lægge mærke til. 
Som man er vant til i Vega, er det glimrende lyd endnu engang. Det hele går klart igennem, og der skiftes let mellem at guitaren, keyboardet eller vokalen fylder mest i billedet, uden at de andre instrumenter derved mister deres plads. Lysshowet er også veltilrettelagt; især er der fin veksling mellem enten komplet mørke, eller skarpt lys, som direkte følger enkelte stykker i sangene.

Efter åbneren ”Antidote” sparkes festen i gang med ”80 Years”, ”Let Go Of Your Love”, og kort efter ”John Wayne vs. Mary Chain”. Det er helt tydeligt at Dúné og co. hygger sig, og er ganske aktive; selvom det naturligvis er Mattias Kolstrup der er midtpunkt, er Ole Bjórn bag keyboardet også godt med. Publikum er ligeledes gode til at lege med, men dog udpræget oftest når Dúné specifikt beder om det. Det er på ingen måde i den sjældne ende, da der er indlagt et utal af muligheder for crowdcontrol (ikke at det gør fællessangen værre!). Flere af sangene er desuden tunet til at de skal opføres live; et ekstra break her, en lille intermezzo dér, etc. Det fungerer overordnet godt, men generer andre steder mere end de gør godt …
… for jeg er noget så ambivalent, når hele sange næsten omskrives totalt, som bl.a. er tilfældet i det gamle hit ”Bloodlines”.

Efter en lille parade af flere hits, er det tid til en mindre periode af ”Toppen Af Poppen”: Dúné-stil. Mattias Kolstrup var som bekendt en del af programmet for et stykke tid siden, og det kom der nogle covers ud af – bl.a. en spøjs udgave af Sebastians ”80’ernes Boheme”. Ikke dårligt, men anderledes. Herefter insisterer Dúné på at kopiere SlipKnoT-manøvren med at hele publikummet skal sætte sig ned på gulvet, og så hoppe op igen på kommando. Ganske succesfuldt i dette tilfælde, men efterhånden et udvandet trick at være vidne til.

Vi er nu omtrent en time inde i koncerten, og singlen ”Trying To Get To You” medfølges af et vildt imponerende lysshow, der fortsætter ind i det efterfølgende instrumentale nummer. Det er sgu i orden. ”Victim Of The City”, derimod, er ikke i orden… Den er ændret markant, og har slet ikke den samme kraft. At Ole Bjórn synger den kvindelige vokal, i stedet for blot at have lige præcis dén del præindspillet… Det forstår jeg altså ikke, i hvert fald ikke når der ikke er nogen energi i det.
Og så er vi også ved at nå til afslutningen; i stedet for ”Heiress Of Valentina”, der har været en tradition i mange år, slutter Dúné dog af med den kommende single ”Never Be Alone”.

Generelt har det været en noget blandet aften. Starten lovede godt. Rigtig godt, faktisk. Publikum var mere eller mindre engagerede hele vejen, dog mest på en når-bandet-explicit-beder-om-det måde. Lyd og lys var helt som det skulle være. Dúné og co. hyggede sig tydeligvis, men den ungdommelige energi jeg husker, er nu mere at finde i moderate og meget kontrollerede mængder. Bandet er desværre, så arrogant som det lyder, ved at havne i ”Familien Danmark fælden”, hvor det bliver forudsigeligt og uinteressant; intet skal overraske, alle skal kunne være med. Drenge og piger, børn som voksne. 
Jeg kom egentlig i aften, for at finde ud af hvor Dúné er på vej hen – og jeg er ikke blevet klogere. Men, de fleste var sandsynligvis godt underholdt; for mig var det en halvflad oplevelse, med tanke på de tidligere gange jeg har set dem, og det både henholdsvis som et 3 og 7mandsprojekt.

Yderligere information

  • Band/Kunstner/Tour: Dúné
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Koncert dato: Fredag, 11 Marts 2016
  • Koncert sted: Store Vega
  • By: København
  • Genre: Indie Rock, Electronic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.