fbpx

Satyricon - Live At The Opera Fremhævet

Satyricon - Live At The Opera

Forsøg på sammensmeltning af rytmisk og klassisk musik er langt fra noget nyt, heller ikke indenfor Hardrock og Metal: Deep Purple gjorde det tilbage i 1969, og siden har masser af navne fra Scorpions til Metallica gjort det, hvor sidstnævntes ”S&M” er et af de mest vellykkede. Indenfor den Sorte Metal har der ikke været mange tilløb, men i forbindelse med en musikfestival i Oslo gav Satyricon i 2013 en koncert i byens opera sammen med operaens kor. Koncerten blev optaget, og udkommer nu på DVD i forskellige versioner, bl.a. én hvor 2 CD’er indeholder lydsiden.

Hvis man, som undertegnede, kun har et overfladisk kendskab til klassisk kormusik, er denne udgivelse et eksempel på, hvor voldsomt et operakor kan være; især de høje kvindestemmer kan være ret anmassende. Hvis man kombinerer med anden musik, skal denne derfor være stærk for ikke at blive tromlet ned. Satyricon beviser , at deres bagkatalog indeholder meget stærke skæringer, og man har naturligvis haft mulighed for at plukke de mest egnede numre ud. Her passer storslåede sager som ”To the Mountains” og ”Mother North” helt naturligt ind, men selv et atypisk nummer som ”Phoenix” slipper overraskende godt fra mødet med de uvante omgivelser. Nogle numre er omarrangeret til at kunne flette sammen med koret, andre steder fungerer dette mest som intro eller outro, og bliver på den måde ikke en integreret del at nummeret. Men uanset tilgangen får materialet tilført alvor og højtidelighed, så den resulterende musikalske hybrid ofte bliver stærkere end udgangspunktet.

Ud over at være et vellykket eksperiment, er ”Live At The Opera” en glimrende Satyricon koncert. Det er tydeligt at mærke, at bandet har set frem til dagen, og billedsiden viser, at især frontmanden Satyr er meget opstemt, og at stemningen nåede ud til hele publikum, som var en stor oplevelse rigere, da de gik hjem.

Tracklist:
CD1
1. Voice of Shadows
2. Now, Diabolical
3. Repined Bastard Nation
4. Our World, It Rumbles Tonight
5. Nocturnal Flare
6. Die by My Hand
7. Tro og Kraft
8. Phoenix (with Sivert Høyem)
Samlet spilletid: 47:16

CD2
1. Den Siste
2. The Infinity of Time and Space
3. To the Mountains
4. The Pentagram Burns
5. Mother North
6. K.I.N.G.
Samlet spilletid: 45:43

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Satyricon
  • DVD titel: Live At The Opera
  • Karakter: Karakter: 5.5
  • Pladeselskab: Napalm Records
  • Samarbejdspartner: Napalm Records
  • Genre: Black Metal, Symphonic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.