fbpx

The Big 4: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax - Live From Sonisphere Festival

The Big 4: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax - Live From Sonisphere Festival

Det her må være en våd drøm for alle fans af klassisk Thrash Metal: de 4 bands i line-uppet var ikke blot de toneangivende kunstnere, da genren blev kreeret tilbage i 1980´erne, men alle 4 har også siden markeret sig i forreste linie. Derfor er den storladne betegnelse ingen overdrivelse – det er virkelig de 4 store, der her er samlet på optagelser fra Sonisphere Festivalen i Sofia, Bulgarien den 22. juni 2010.

Første band på scenen foran det kæmpestore publikum er Anthrax, som giver den gas fra start og på trods af, at solen stadig skinner over Sofia, formår bandet at få publikum med: allerede fra andet nummer er der tilløb til små moshpits og crowdsurfing. Anført af Joey Belladonna arbejdes der hårdt for at holde gryden i kog, og det lykkes udmærket.
Højdepunktet kommer i klassikeren ”Indians”, der i sig selv er et monsterhit, men alligevel får sat trumf på, da bandet slår over i Black Sabbaths ”Heaven and Hell” – til publikums totale begejstring! En go´ detalje, selvom Belladonnas stemme kommer heftigt under pres. Den holder dog hjem, og da settet slutter, er festen blevet skudt godt i gang.

Skyerne er trukket sammen over det fyldte stadion og regnen vælter ned, da Megadeth indtager scenen. Publikum er nu forvandlet fra en ensartet masse af sorte t-shirts til en broget palet af farvet regntøj.
Selv om åbningsnummeret ”Holy Wars” virker lidt sløvt, er publikum fra starten på bandets side, og der bliver de gennem hele koncerten. Her er det sjovt at bemærke forskellen i kontakten til publikum i forhold til det første band: hvor det udadvendte er en vital del af Anthrax´ show, koncentrerer Megadeth sig mere om at spille. Og musikken går åbenbart mere direkte ind hos folk på stadion, for publikum er virkelig tændt – da tiden er kommet til ”Symphony Of Destruction”, koger stadion.
Jeg er positivt overrasket over, hvor godt Megadeth fungerer som band – selv om han er den dominerende figur, giver Dave Mustaine plads til de andre musikere, og deres fælles præstation er virkelig helt i top!

Selv om der har været masser af knald på koncertens 2 første navne, skærpes tingene alligevel, da Slayer går i gang med deres set. Musikken er skarp som en skalpel, hurtig som et piskesmæld, og når Dave Lombardo lader stortrommerne tale, slår det ud på Richterskalaen – Wow!
Musikken er klart den mest uforsonlige på plakaten, hvilket Slayer understreger med Jeff Hannemans benskinner, og Kerry Kings kæder og et pigarmbånd, der er norsk Black Metal værdigt. Derfor er det først mod slutningen at publikum overgiver sig, men opbakningen når ikke dagens tidligere højder. I mine øjne gør det ikke Slayers præstation dårlig; tværtimod synes jeg, at det er fedt, at de går på scenen og bare er ..... Slayer.

Sidste band på scenen er Metallica, og her sættes det indbyrdes størrelsesforhold i relief: hvor de andre bands har fået tildelt en times spilletid, kan James Hetfield og Co. boltre sig i et dobbelt så stort tidsrum.
Allerede under introen er publikum helt oppe på dupperne – ingen tvivl om, hvem de har ventet på! Spændingen lader til at være gengældt, for det er en mindst lige så tændt udgave af Metallica, der træder frem i projektørlyset. Og de træder frem til det, der udvikler sig til en sand tour de force af hits fra bagkataloget: publikum bombarderes nådesløst, og de er 110 % med hele vejen – til headbanging, til fællessang, til alt.
På en måde forener settet udstrålingen, kvaliteten og hårdheden fra de øvrige bands, og er noget af det bedste Metallica live-materiale, jeg har set – det er virkelig klasse!
Som en slags klimaks for hele koncerten får Metallica følgeskab af de andre 3 bands til en ”Big Four” udgave af ”Am I Evil” (damn for et line-up!) inden det hele rundes af med 2 numre fra ”Kill ´em All”.

Lever DVDen så op til de store forventninger? Afgjort JA, for selv om folk med sure opstød kan finde detaljer at pege fingre ad, er der tale om dokumentation af en fantastisk begivenhed. Ingen tvivl om, at jeg meget gerne ville have været en del af denne koncert, men når man skal nøjes med at se den hjemme i stuen, kan det ikke gøres meget bedre end her: kvaliteten af både billede og lyd er helt i top og matcher musikernes indsats, og selv baggrundsmaterialet med stemningsbilleder backstage er interessant. Samlet gør det denne udgivelse til et klart MUST HAVE, hvis man er bare lidt vild med Thrash Metal.

DVD1 Tracklist:

Anthrax
Caught In A Mosh
Got the Time (Joe Jackson cover)
Madhouse
Be All, End All
Antisocial (Trust cover)
Indians / Heaven And Hell (Black Sabbath cover)
Medusa
Only
Metal Thrashing Mad
I Am The Law

Megadeth
Holy Wars... The Punishment Due
Hangar 18
Wake Up Dead
Head Crusher
In My Darkest Hour
Skin O´ My Teeth
A Tout Le Monde
Hook In Mouth
Trust
Sweating Bullets
Symphony Of Destruction
Peace Sells/Holy Wars Reprise

Slayer
World Painted Blood
Jihad
War Ensemble
Hate Worldwide
Seasons In The Abyss
Angel of Death
Beauty Through Order
Disciple
Mandatory Suicide
Chemical Warfare
South of Heaven
Raining Blood

DVD2 Tracklist:

Metallica
Creeping Death
For Whom The Bell Tolls
Fuel
Harvester Of Sorrow
Fade To Black
That Was Just Your Life
Cyanide
Sad But True
Welcome Home (Sanitarium)
All Nightmare Long
One
Master Of Puppets
Blackened
Nothing Else Matters
Enter Sandman
Am I Evil? (with the Big Four)
Hit The Lights
Seek and Destroy

Samlet spilletid: 05:18:23


Revolution Music vil gerne takke Universal Music for tilsending af dette album.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: The Big 4: Metallica, Slayer, Megadeth, Anthrax
  • DVD titel: Live From Sonisphere Festival
  • Karakter: Karakter: 6.0
  • Pladeselskab: Universal Music
  • Samarbejdspartner: Universal Music
  • Genre: Speed Metal, Thrash Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.