fbpx

Chthonic - Ián-Bú

Chthonic - Ián-Bú

Selv om jeg efterhånden har anmeldt musik fra mange steder i verden, er det vist første gang jeg er stødt på musik fra Taiwan. Det kommer i form af en DVD med bandet Chthonic, som har eksisteret i næsten 20 år. DVD’en indeholder optagelser af bandets optræden til 2013-udgaven af Formoz, som er en 3 dages festival i Taiwans hovedstad Taipei.

Chthonic kommer på scenen til publikums jubel, og går i gang med en omgang Death Metal med indhold af både melodi og symfoniske elementer. Det er meget energisk og pænt stramt spillet, og hvis ikke der var en ekstra krølle på historien, ville taiwaneserne ligne massser af vestlige bands. Men det er der, for Chthonic bliver bakket op af en række gæstemusikere, som håndterer nogle af hjemlandets specielle instrumenter; det giver ikke bare musikken er fjernøstligt præg, men understøtter også de symfoniske indlæg, som bandets keyboardspiller står for. Han bærer i øvrigt en underlig maske, som ligner en krydsning mellem en gasmaske og Bob Marley – ret specielt!

Det samme kan siges om det samlede musikalske resultat, for det ligner ikke noget jeg før har hørt – for det selvstændige i musikken scorer bandet høje karakterer. Det får de også fra folk i salen, for de er godt oppe at køre, og der går ikke lang tid før den første moshpit er i syne.

Helt så begejstret er jeg ikke, for det bliver hurtigt for meget med folkloren. Det hjælper en del på kvaliteten, da gæsterne forlader scenen og lader bandet fortsætte alene. Og dog, for nu ligner Chthonic så mange andre bands: Musikken er som sådan okay, men det hele er hørt før. Derfor er mit manglende kendskab til bandet til at bære; Chthonic hører til i en niche i Metallens verden.

Tracklist:
1. Intro: Arising Armament
2. Oceanquake
3. Supreme Pain For The Tyrant
4. Next Republic
5. Takao
6. Broken Jade
7. Southern Cross
8. Sail Into The Sunset’s Fire
9. Defenders Of Bú-tik Palace
10. Outro: Undying Rearmament

 

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Chthonic
  • DVD titel: Ián-Bú
  • Karakter: Karakter: 3.0
  • Pladeselskab: Spinefarm Records
  • Samarbejdspartner: Playground Music
  • Genre: Death Metal, Symphonic

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.