fbpx

Various Artists - Black Metal – The Music of Satan

Various Artists - Black Metal – The Music of Satan

Efter at have læst på bagsiden af DVD-coveret var jeg både en smule forvirret og skeptisk over for denne dokumentar; her loves nemlig både en ny vinkel på beskrivelse af Black Metal som genre og noget af det mest stødende comedy nogensinde. Da de første billeder viser en fjollet fyr, som springer rundt i skoven og skaber sig iklædt vikingehjelm, var jeg ved at opgive det hele på forhånd........
Heldigvis skal denne intro blot minde om, at ikke alt behøver at være lige seriøst, for da først selve dokumentaren begynder, er ideen god nok. Det hele er opbygget som samtaler med forskellige musikere fra diverse bands fra genren; det hele er så klippet, så deres kommentarer til et bestemt emne er samlet, og giver en vifte af synspunkter.
De temaer der tages op, tæller bl.a. hvordan genren startede, satan i Black Metal, scenekostumer og sminke, lydkvalitet, og...og...og. Vi kommer selvfølgelig ikke uden om sagerne med Mayhem i Norge, men heldigvis behandles dette gennemtyggede tema kun kort. Men også politiske emner som beskyldninger om racisme og nazisme kommer man omkring.
Det må siges at være et bredt udsnit af genren, som interviewes; med repræsentanter for navne som Venom, Mayhem og Satyricon i front tæller listen 25 navne, hvoraf kun Kreator virker helt forkert.
De valgte temaer er absolut relevante for genren, og selvom ikke alle indlæg er lige interessante, har de adspurgte generelt noget interessant at sige. Derimod er springene mellem de forskellige temaer ikke altid indlysende. Således bliver Gahl spurgt om, hvad han synes om omverdenens reaktioner, da han sprang ud som bøsse – et seriøst emne, som der overhovedet ikke bliver fulgt op på, og som derfor virker lidt malplaceret..
Mellem de forskellige interviews vises liveclips, men disse er generelt af en meget ringe kvalitet (læs: gammelt vhs bånd som er kopieret 500 gange). Selv om jeg ikke kendte materialet på forhånd, kunne jeg sagtens have undværet disse indslag. Heldigvis er der et par rigtige videoer af god kvalitet, som er fede nok.
Billed- og lydkvaliteten er ikke altid den bedste, men det betyder faktisk ikke noget. Det er netop under sådanne forhold face-to-face interviews bliver til, så det her er meget autentisk. Efter ”A headbangers journey” er standarden for Metal-dokumentarer hævet meget, og det er svært at matche dette hovedværk. Alligevel har ”Black Metal – The Music of Satan” absolute sin berettigelse – med sin mere upolerede stil giver den et meget autentisk billede af folk i Metal genren, og er helt klart et nærmere bekendtskab værd, også selvom den satire, der omtales i starten, er spild af tid.

Samlet spilletid: 120 min + 60 min ekstramateriale.


Revolution Music vil gerne takke Bill Zebub Productions for tilsending af dette album.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: Various Artists
  • DVD titel: Black Metal – The Music of Satan
  • Karakter: Karakter: 4.5
  • Pladeselskab: Bill Zebub Productions
  • Samarbejdspartner: Bill Zebub Productions
  • Genre: Black Metal, Musik Dokumentar

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.