fbpx

Motjiva - We Better Free Ourselves

Motjiva - We Better Free Ourselves

Udefra er der ikke meget, der signalerer selvfinansieret debut, når man kigger på københavnske Motjivas ”We better free ourselves”. Coverlayoutet er professionelt og stilfuldt, og attituden fejler heller ikke noget: Ifølge bandet selv er de tidligere blevet sammenlignet med så prominente navne som U2, Simple Minds, og The Doors. I jantelovens frontland er det unægtelig noget af et udsagn, som man alt efter temperament kan fascineres eller provokeres af, men faktisk er der lidt om snakken.

Stilen er melodiøs guitarbaseret pop/rock, ikke rocket nok til at nærme sig U2, og ikke syret nok til at ligne Morrison og co. Derimod er Simple Minds-referencen ikke helt skæv, særligt fordi Henrik Ziegler en del steder lyder som Jim Kerr. Materialet er gennemarbejdet, velproduceret og fint spillet; den gennemgående, rummelige guitarklang lægger et lidt tænksomt, næsten melankolsk drømmende skær over helheden, som giver associationer til udlængsel og store, støvede vidder. Sangene bæres af iørefaldende guitarriffs, der smyger sig om vokalen og fylder den halvakustiske ramme godt ud.

Min eneste anke er spilletiden; med sine næsten 70 min er pladen rigeligt lang, og der går lidt tomgang i den imod slutningen. Omvendt kan man ikke fortænke bandet i at ville have det hele med, når nu ballet åbnes for egen regning. Men det er en detalje, for alt i alt har Motjiva begået en vellykket demo, som burde kunne bane vejen for mere.

Tracklist:
01. Monster
02. Ride
03. Chase it
04. Shine
05. Give it all back
06. Warlords
07. One’s own salvation
08. Pictures and Stories
09. Come with us
10. No goodbye’s
11. When its over
12. JIM
13. A minute or two 14. Shooting in the dark
15. In the dark we flee

Samlet spilletid: 69:58


Revolution Music vil gerne takke Motjiva for tilsending af denne demo.

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.