fbpx

Metal Moth - Rise

Metal Moth - Rise

15 minutter. Mere tid får jeg ikke til at vurdere denne lille EP fra britiske Metal Moth. Den indeholder nemlig kun fire numre, om end fire ganske udmærkede numre. Newcastle bandet blev dannet tilbage i 2012, og ”Rise” er den første af tre planlagte EP’er fra det femmand store band, der for øvrigt har en kvinde bag trommesættet, hvilket jeg ikke kan huske at have set i meget lang tid.

Og hun spiller forrygende godt! Og det gør resten af bandet faktisk også. Metal Moth skriver i pressematerialet, at de er stærkt inspireret af klassisk heavy metal, og det fornægter sig bestemt ikke. Og når det unge band mixer det klassiske med mere moderne, tunge og præcise riffs, kommer der faktisk en rigtig fed lyd ud af det. Det melodiøse og det hårde smelter sammen til et ret unikt udtryk, og Kurt Hudsons vokal smager af og til lidt af Lemmy, hvilket absolut heller ikke er dårligt at høre på. Åbningsnummeret ”Moth To The Flame” er kraftigt inspireret af oldschool heavy, med sit meget melodiøse omkvæd, mens ”One More Time” smager af noget mere moderne. Jeg er vild med dets knivskarpe riffs, tunge trommer og det høje tempo. Uanset hvad bandet kaster sig over, lyder det dog rigtig godt. De spiller meget præcist og overbevisende , og deres sangskrivning holder også et virkelig højt niveau. Mit favoritnummer må være skæring nummer tre ”Meltdown” hvor Hudsons vokal og de hvinende guitarer virkelig stjæler billedet, og de tunge riffs inden omkvædet gør det umuligt for mig ikke at rocke med foran anlægget. Også EP’ens sidste nummer, den tempofyldte ”Metal Maniac”, er ganske udmærket og igen sidder alting fuldstændig i skabet. Bandet udviser desuden virkelig god energi, og selvom 15 minutter burde være overskueligt at holde niveauet på, så tager jeg alligevel hatten af for det imponerende tempo de holder sig.

Metal Moth har tydeligvis en masse at byde på og det er bestemt ikke umuligt, at de er et band vi kommer til at stifte nærmere bekendtskab med, over de næste par år. Deres anden EP ud af tre er planlagt til at udkomme i starten af det nye år, og hvis de fortsætter stilen fra ”Rise”, er jeg sikker på at de kunne være tæt på at få et gennembrud på metalscenen.

Track list:

1. Moth To The Flame
2. One More Time
3. Meltdown
4. Metal Maniac
Samlet spilletid: 15:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.