fbpx

Hellion Rising - Eight Of Swords

Hellion Rising - Eight Of Swords

Britiske Hellion Rising har slået deres folder på metalscenen omkring hjembyen New Castle og resten af det nordøstlige England siden 2012, hvor deres første EP udkom. Jeg har ikke tidligere stiftet bekendtskab med bandet, der er stærkt inspireret af bands som Kylesa, Pentagram og ikke mindst Clutch, med deres tunge rockede lyd.

”Eight Of Swords” er således bandets anden EP, og anerkendte medier indenfor rockens verden, blandt andre Kerrang! Magazine, har spået dem en lysende fremtid. Og mens jeg lytter til EP’en kan jeg da godt se små glimt af den fremtid. Om end de er meget små. Hellion Rising har klart fat i noget af det rigtige. Jeg kan godt lide deres lidt skramlede garagelyd og der gemmer sig mange lækre riffs of gode melodier hist og her. Singleforløberen ”The Beast” er helt sikkert et af de stærkeste numre, med sin groovy melodi og nogle blærede guitarsoli. Forsanger Matt Adamson har også en ganske fin vokal, der dog ind imellem virker en smule svag, men jeg tror der er masser af potentiale i ham. Den tempofyldte ”Wretch Nailed Tongue” er egentlig et ganske fint nummer, selvom det af og til lyder som om der faktisk er lidt for meget tempo på, til at alle i bandet kan følge med. Og så kunne jeg godt være foruden den insisterende high hat, der død og pine skal være med i baggrunden konstant. ”Goat Charmer” er klart mit favoritnummer. Her synes jeg bandet rammer en meget helstøbt lyd, som jeg virkelig savner i resten af numrene. Også Adamsons vokal fungerer rigtig fint her. Hellion Rising lyder som om de af og til har lidt svært ved at blive enige om, hvilken lyd de går efter, og hvad deres slutresultat egentlig skal blive. Og det er rigtig ærgerligt, for når der ellers er enighed om det – som på ”Goat Charmer” – lyder det faktisk ret fedt.

Alt i alt er dette ikke noget vanvittigt spændende udspil. Det fungerer udmærket, og det lyder egentlig ok. Men det er en smule ensformigt og egentlig bare ikke særlig unikt eller interessant. Hvis du er Clutch fan tror jeg helt sikkert, at du ville kunne se noget fedt i de her fem britiske metalhoveder, for lyden og viben er meget den samme. Der skal dog nok gå ret lang tid endnu, før Hellion Rising kan bevæge sig op på samme niveau.

Track list:

1. With Bricks of Bone And Blood as Mortar
2. The Beast
3. Wretch Nailed Tongue
4. Bereavement of the Chimes
5. Goat Charmer
6. Just For Tonight
Samlet spilletid: 29:00

Yderligere information

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.