fbpx

Demo (2005)

Demo (2005)

Københavner-bandet A Soft Blow to the Temple (ASBTTT) har for nylig opnået fuld besætning, så de i dag er en kvintet. Til indspilningen af denne demo var de dog en mindre, og bassisten var endda kun var til låns. Optagelsen af disse fire numre er sket på ægte amatør-maner, hvilket selvfølgelig har medført, at lyden ikke er af videre høj kvalitet.

Som bandet også selv erklærer, så spiller de eksperimenterende metal af en type, vi normalt ikke ser i Danmark. Umiddelbart giver gruppens lyd associationer til navne som Isis og Shora, men indimellem er der også elementer fra mere direkte metal/rock. Der veksles mellem henholdsvis rolige, afdæmpede stykker og tunge, larmende passager, og den overvejende del af tiden er udtrykket temmelig smukt og atmosfærisk. Skiftene mellem de rolige og de tunge dele sker forholdsvis abrupt, og der bygges således ikke så langsomt op til de store udladninger, som vi kender det fra Isis og andre. Som sagt er det ikke hele tiden bandet fokuserer på det smukke, svævende udtryk, og især er ”Now We Know Your Name” et noget mere bastant og ligefremt nummer end de tre andre. Sangeren Phillip skifter mellem en klagende vokal og det mere genretypiske brøleri, og i mine ører er der fin overensstemmelse mellem musik og vokal.

Jeg synes, det er fire velskrevne numre, gruppen har fået stykket sammen, om end en professionel produktion med garanti ville gøre bandets lyd langt, langt mere raffineret. Desuden har bandet formået at finde deres egen, originale lyd allerede fra første færd, og det gør dem til et noget mere interessant bekendtskab end det gennemsnitlige demoband. En ikke uvæsentlig faktor vedrørende ASBTTTs fremtidige virke er, at den atmosfæriske metal virker til at være i fremdrift, så med bandets originalitet og gode sangskriver-egenskaber in mente, bør en pladekontrakt ikke være uopnåelig.

I øvrigt kan demoens bedste nummer ”Basement Song” hentes gratis på gruppens hjemmeside.

Trackliste:
1. Basement Song
2. Now We Know Your Name
3. Whiteout
4. Clear Light


Revolution Music vil gerne takke A Soft Blow to the Temple for tilsending af denne demo.

Yderligere information

  • Band/Kunstner: A Soft Blow to the Temple
  • Demo titel: Demo (2005)
  • Karakter: Karakter: 4.0
  • Genre: Experimental, Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.