fbpx

Aalborg Metal Festival 2016 - Torsdag Fremhævet

Billeder af HEADBANGERphotography
Billeder af HEADBANGERphotography

2016-udgaven af Aalborg Metal Festival var på flere områder anderledes end de foregående: Rammerne var lidt anderledes, idet Studenterhuset er i gang med en ombygning, som ikke er helt færdig endnu, og programmet var opdelt så hver af de tre dage hovedsageligt indeholdt kunstnere med en bestemt musikalsk stil. Og efter et par års fravær var undertegnede tilbage i rollen som anmelder; denne gang alene på posten, så der ikke var tid til interviews – men man kan jo ikke alt.

Med disse rammer på plads var jeg klar til førstedagen torsdag, som var dedikeret til de mindre ekstreme stilarter.

 

Final Hour (3½/6)
Første band i ilden er de lokale Final Hour, som startede klokken 19 i stedet for det annoncerede 19.30, så jeg missede de første minutter. Det var jeg ikke ene om, for der var godt med plads i salen fra start – det blev heldigvis bedre senere.
På scenen skulle Final Hour også lige i gang, efter et par numre kom der mere bevægelse på scenen, og så kørte det afsted med bandets velkendte melodiske Dødsmetal. Her var jeg imponeret over Jacob Jensens virkelig flotte vokal, som fik det bedste frem i numrenes melodiske passager. Og når bassisten supplerede med brøl, gav det både kant og en glimrende afveksling. At trommerne var en tand for kraftige i forhold til resten, betød mindre – Final Hour efterlod et godt indtryk og årets festival var i gang.

 

Billion Dollar Babies (4/6)
Aftenen fortsatte i gult og blåt med Billion Dollar Babies, som er fra Falun. Men man kunne sagtens tro, at man var havnet på Sunset Strip sammen med Motley Crue, for da svenskerne trådte på scenen, talte netundertrøje, bar overkrop og pels krave til medlemmernes påklædning. Samtidig var der masser af sort make up omkring øjnene og tonsvis af glam-attitude. At trommeslageren konstant vendte stikkerne i bedste Tommy Lee stil passede helt perfekt ind.
Bandet blandede Metal og Hardrock på en overbevisende måde, og præsterede samtidig nogle flotte flerstemmige vokaler. Det fungerede rigtig godt, og der var virkelig god kontakt til publikum, som tog godt imod musikken.
Flere ting, som bandets ”her er vi” efter det tredje nummer, var tydeligt indstuderet - Det er for meget, og Glam er slet ikke min stil, men det var godt show og godt lavet. ”What you see is what you get” lød det i et nummer, og det passer meget godt. Jeg var meget positivt overrasket over Billion Dollar Babies, hvis første koncert på dansk jord skulle vise sig at være aftenens højdepunkt for mig. Så da de sluttede af med ”Everyone’s In Love With a Chemical God”, var min skepsis vendt til et Thumbs Up.

 

amf2016 dynazty

 

Dynazty (3½/6)
Næste band var Dynazty fra Stockholm, som gik på scenen til en Terminator intro. Herefter stod der Power Metal på programmet, som blev leveret med stort engagement. Der var numre fra både 2012-udspillet ”Sultans of Sin” og det nye ”Titanic Mass”, som generelt havde fin energi og ditto melodier. Som landsmændene før dem, fokuserede Dynazty på vokalerne, hvor hele tre sang kor som støtte for frontmanden Nils Molin. Ikke at han havde specielt brug for det, for mandens vokal havde masser af power.
Musikken fulgte genrens traditioner, så guitaristerne præsterede flere double leads. I det glimrende ”Incarnation” var der plads til en udmærket bassolo, men ellers var der ingen overraskelser – det hele var forudsigeligt, og en tand for pænt til mig. Men igen var der god kemi mellem band og publikum, så Dynazty skal have ros for at bidrage til den gode stemning.

 

The Vision Bleak (3/6)
Torsdag aftens fjerde band var tyske The Vision Bleak, som jeg ikke tidligere har hørt, men som har høstet meget ros i hjemlandet for deres mørke musik, som de selv kalder Horror Metal.
Det dystre var også i centrum fra start, for efter en truende intro fortsatte åbningsnummeret i samme stil med roligt tempo. De to guitarister og trommeslageren ledsagede vokalen, som var monoton og næsten messende. Resultatet stod unægtelig i skarp kontrast til de foregående navne, og salen virkede afventende.
Efterhånden som koncerten skred frem, kom der mere rytme i numrene, ligesom tempoet blev øget. Vokalen var stadig kun lidt mere livlig end tale, hvilket var medvirkende til en vis dysterhed og mystik, selv om medlemmerne ikke var helt så mystiske, som de selv syntes. Jeg endte med at konkludere, at The Vision Bleaks musik egner sig bedre til at lytte til i stuen derhjemme end på festival. Folk i salen tog godt imod den, men jeg blev ikke ikke ramt.

 

Et fremskredent tidspunkt på aftenen, udsigten til en times ventetid og et vækkeur der introducerer en ny arbejdsdag klokken 5, er en dårlig kombination. Jeg lod derfor fornuften råde og kørte hjem i seng. Så jeg har stadig min første koncert med Pain til gode...

 

Læs også vores dækning af fredag og lørdag.

 • BILLION DOLLAR BABIES_2
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • DYNAZTY_1
 • Forfatter: Thomas Schlein
 • THE VISION BLEAK_4
 • Forfatter: Thomas Schlein

Se hele galleriet her

Yderligere information

 • Band/Kunstner/Tour: Aalborg Metal Festival
 • Karakter: Karakter: 3.5
 • Koncert dato: Torsdag, 10 November 2016
 • Koncert sted: Studenterhuset
 • By: Aalborg
 • Genre: Metal

Skriv en kommentar

Vær sikker på, at du indtaster al krævet information, markeret med en stjerne (*). HTML kode tillades ikke.